Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 december 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 3 december 2013

Waar Rusland dwingt, wil de EU overtuigen

De verwoede pogingen van de Europese Unie om Oekraïne te bewegen een associatie- en vrijhandelsverdrag met Europa te tekenen, strandden vorige week na politieke druk van Rusland. Misschien is politieke chantage een beter woord in dit verband, want grote buur Rusland dreigde Oekraïne handelsbelemmeringen op te leggen en strengere douanecontroles in te voeren als

Geloof & Kerkdinsdag, 3 december 2013

Paus relativeert zorgen van Nederlandse kerk

Gisteren was de dag van mijn koperen bisschopsfeest. Ik was vroeg opgestaan, want om kwart over zeven ’s ochtends begon het Ad Limina-bezoek met een Eucharistie bij het graf van Petrus in de Sint Pieter.

Sportdinsdag, 3 december 2013

Heerenveen in de markt voor Darryl Lachman

Heerenveen | Darryl Lachman staat in de belangstelling van sc Heerenveen. De Friese club wil hem na dit seizoen transfervrij overnemen van PEC Zwolle, waar hij sinds 2011 speelt. De verdediger heeft nog een contract bij die club tot eind 2014. Lachman is afkomstig uit de jeugd van Ajax en debuteerde in 2009 in het betaald voetbal bij FC Groningen. Ook FC Twente heeft belangstelling voor de verdediger en wil in de winterstop al een poging wagen Lachman aan te trekken.

Sportdinsdag, 3 december 2013

Gratis toegang fans bij het bekerduel van Aris

Leeuwarden | De bekerwedstrijd van Aris Leeuwarden in de achtste finales tegen Amsterdam is vanavond gratis toegankelijk voor alle bezoekers. De Leeuwarder basketballers zitten na negen nederlagen op rij wat in zwaar weer en roepen alles en iedereen op om de club te steunen op weg naar een plaats in de kwartfinales. Daartoe moeten alle krachten worden gebundeld en mogen de fans vanavond gratis naar binnen om Aris naar de volgende ronde te schreeuwen.

Sportdinsdag, 3 december 2013

Beugelsdijk en Kramer missen Heerenveen

Zeist | Verdediger Tom Beugelsdijk en aanvaller Michiel Kramer ontbreken morgenavond bij ADO Den Haag in de inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen. De mandekker en de spits ontvingen zondag in het thuisduel tegen Ajax hun vijfde gele kaart en zijn daardoor voor één duel geschorst. Bij Heerenveen ontbreekt Joey van den Berg vanwege een schorsing. Het duel in de hofstad, dat om kwart voor zeven begint, wordt morgenavond geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis.

Sportdinsdag, 3 december 2013

Vandenbussche heeft goed gevoel bij sc Heerenveen

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen is er gisteravond op sportpark Skoatterwâld niet in geslaagd koploper Jong FC Groningen beentje te lichten. Met doelman Brian Vandenbussche onder de lat verloor de thuisclub met 0-1, maar hij heeft nog steeds een goed gevoel bij de club. De Groningers konden goede zaken doen bij winst in de noordelijke derby. Want ook de rechtstreekse concurrenten NEC/FC Oss en Heracles Almelo troffen elkaar.

Sportdinsdag, 3 december 2013

RECENSIE: Niet alleen de bloedwaarden van Ten Dam zijn afwijkend

Daar zaten ze dan. Als de ene een leffe Dubbel wegtikte, goot de ander een triple naar achter. Een-twee-tien. De hoeveelheid lege bierpullen werd almaar groter. Een ouderwets caféduel. Van romantische drinkebroeders in een donkere bar. Ooit hadden ze topsporter willen worden. Nu herinnerde alleen hun XXL-voetbalshirt en doorgeslagen dueldrift nog aan die jongensdroom.

Sportdinsdag, 3 december 2013

Henk de Jong traint Feyenoord, ’t is echt waar

Zeist | Henk de Jong die training geeft aan Feyenoord. Nee, het is geen grap. Het is wat de assistent-trainer van SC Cambuur morgen doet in Rotterdam. De reden: het is onderdeel van de cursus Coach Betaald Voetbal die hij volgt. ,,Het kost veel tijd, maar je leert enorm. Ik ben blij dat ik de cursus volg.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties