Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 december 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 3 december 2015

Kwetsbare burgers dupe decentralisatie

Enkele weken geleden stuurden honderden wethouders een brief naar de Tweede Kamer. Die brief ging over de benarde financiële situatie van gemeenten. Ze zijn geconfronteerd met een fikse korting op het geld dat ze van het rijk ter beschikking krijgen (gemeentefonds) en met nieuwe taken, onder meer op het terrein van de zorg. Dat laatste als gevolg van decentralisatie van taken naar gemeenten. De wethouders leggen in hun brief uit hoe ze voor onmogelijke keuzes komen te staan: of minder geld naar zorg, bijvoorbeeld thuiszorg, of nog meer korten op uitgaven voor bijvoorbeeld wijkwerk, cultuur of groen.

Regiodonderdag, 3 december 2015

Schimmelprobleem in depot Nuis wordt verholpen

Nuis - Het schimmelprobleem in het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis wordt binnenkort verholpen. Provincies Fryslân, Drenthe en Groningen zijn het eens over de noodzaak daarvan en zullen binnenkort een besluit nemen over een bijdrage.

Regiodonderdag, 3 december 2015

Subsidiepot voor verwijderen asbestdak


Regiodonderdag, 3 december 2015

Plan: vijf scholen samen in één kindercampus

Rotstergaast - Onderwijsgroep Primus heeft plannen om tussen Heerenveen en Joure een kindercampus te bouwen. Op deze campus zouden de tweehonderd leerlingen van de vijf openbare scholen in Oudehaske, Haskerhorne, Rottum, Ouwsterhaule en Rotsterhaule moeten worden gehuisvest. De onderwijsgroep wil het liefst in 2017 al beginnen met de nieuwbouw.

Regiodonderdag, 3 december 2015

Presentsint biedt een lichtpuntje

Leeuwarden - 'En rijd to-hoch nie-hiet stilletjes ons huisje voorbij.’ Voor verreweg de meeste kinderen heeft deze oproep uit het bekende sinterklaasversje geen speciale betekenis. Maar in bijstandsgezinnen moeten de eindjes vaak aan elkaar geknoopt worden, en is er in de toch al dure decembermaand geen geld om een compleet sinterklaasfeest met cadeautjes te vieren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties