Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 maart 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 3 maart 2016

MKB wil ontslagwet nu al aanpassen

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) ziet het niet meer zitten: de nieuwe ontslag- en flexwet werkt niet. Die zou de flexwerker iets meer zekerheid moeten geven en de positie van de werknemer met een vaste baan iets verzwakken. De nieuwe regels bij ontslag zouden het systeem van ontslagvergoedingen gemakkelijker en goedkoper maken.

Regiodonderdag, 3 maart 2016

Kritiek op onderzoek naar koopzondagen in Drachten

Drachten - De uitkomst van de petitie voor invoering van koopzondagen in Drachten geeft een vertekend beeld omdat lang niet alle ondernemers hun mening hebben gegeven. Dat zegt winkelier Lieuwe Spoelstra van Gezondheidswinkel Drogisterij Spoelstra aan de Zuiderbuurt. In een brief aan alle gemeenteraadsleden en het college van B en W uit hij zijn ongenoegen.

Regiodonderdag, 3 maart 2016

Doarpswurk: dorpen, regel woonruimte voor statushouders

Leeuwarden - Vluchtelingen die al een verblijfsstatus hebben gekregen, moeten vaak nog lange tijd in een asielzoekerscentrum blijven omdat er te weinig woonruimte beschikbaar is. Volgens projectleider Titus Sijmonsma van Doarpswurk kunnen dorpen een grote bijdrage leveren aan de oplossing van dat probleem.

Regiodonderdag, 3 maart 2016

Ziekenheli kan alleen eigen brancard kwijt

Terschelling - De gemeenteraad van Terschelling is verontrust over de nieuwe procedure bij het spoedtransport van patiŽnten per helikopter naar een ziekenhuis aan de wal.

Regiodonderdag, 3 maart 2016

Scholen houden uit angst vast aan papierwerk

Leeuwarden - Veel basisscholen doen meer aan toetsing en administratie dan nodig is. Ze zijn vaak niet goed op de hoogte van versoepelingen in de eisen van de Onderwijsinspectie. Dat zeggen zowel christelijke scholenkoepel cbo Frysl‚n als de Onderwijsinspectie zelf.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties