Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 april 2004.

Bijschriftzaterdag, 3 april 2004

De ontdekking van Petrus

Bang kun je Petrus niet noemen. Midden in het hol van de leeuw zit hij daar.

Cultuurzaterdag, 3 april 2004

Programmering Wâldrock 2004 is compleet

Burgum – Het programma van Wâldrock 2004 is rond. Dat heeft de organisatie van het metalfestival in Burgum vrijdag bekendgemaakt. Fear Factory, Death Angel en Mortuary IOD zijn de laatste drie namen die aan de line-up zijn toegevoegd.

Cultuurzaterdag, 3 april 2004

Eerste dag The Passion: ruim 10.000 bezoekers

Amsterdam/Leeuwarden - De omstreden Jezusfilm The Passion of the Christ heeft donderdag tijdens de eerste dag in de bioscopen 10.500 bezoekers getrokken. Een dag eerder hadden ruim vijfduizend mensen bij diverse voorpremičres de film van regisseur Mel Gibson gezien. Dat meldde distributeur A-Film vrijdag. De rolprent is in totaal in 98 zalen te zien.

Economiezaterdag, 3 april 2004

Recordaantal faillissementen verwacht

Amsterdam - Dit jaar gaan naar verwachting meer dan 10.000 Nederlandse bedrijven failliet. Dat is een stijging van ruim 18 procent ten opzichte van 2003. In dat jaar, tot nu toe het historische dieptepunt, gingen 8849 bedrijven failliet. Onderzoeksbureau Graydon heeft de laatste faillissementscijfers bekendgemaakt. Fryslân volgt, volgens het bureau, de landelijke trend. Ook het aantal schuldsaneringen van

Economiezaterdag, 3 april 2004

De Jong Wommels viert uitbreiding

Wommels - Metaalbedrijf De Jong uit Wommels heeft vrijdag de nieuwe uitbreiding gevierd. In de afgelopen maanden kreeg het bedrijf een nieuwe productiehal en nieuwe machines en werd de kantoorruimte vernieuwd en uitgebreid. Het gaat om een investering van een miljoen euro.

Regiozaterdag, 3 april 2004

Verdachte steekpartij langer vast

Heerenveen – De veertienjarige jongen die verdacht wordt van de steekpartij op de Compagnie in Heerenveen, afgelopen dinsdag, blijft tien dagen langer vast zitten. Hiertoe heeft de rechter-commissaris gisterochtend besloten.

Regiozaterdag, 3 april 2004

Bieden op boom en avondje kinderoppas

Wânswert - Een geheel verzorgd dagje zeilen bij Earnewâld voor vier personen, diverse rietjes sperma van stieren, een avondje kinderoppas, een boom, twee uur gras opdraaien ( swylje), een set lingerie, een oranjekoek op bestelling en twee Chinese hangbuikzwijntjes met gecastreerde beer. Zomaar een greep uit de veiling die zaterdagavond in de loods van Sjirk Zijlstra aan de Kleasterdyk in Wânswert wordt gehouden. De opbrengst is voor de verbouw van dorpshuis Eldorado.

Regiozaterdag, 3 april 2004

‘Minimolens’ windenergie krijgen kans

Leeuwarden – De provincie Fryslân begint rond de zomervakantie van dit jaar een proefproject waarbij fabrikanten van kleine, geluidsarme windmolens hun vinding op verschillende plaatsen mogen uitproberen.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 april 2004

Gesprek ‘bezwaarden’ en synode levert niets op

Utrecht – Een laatste officieel gesprek tussen het bestuur van de Hervormde Kerk en het Comité tot Behoud van de Hervormde Kerk, dat bezwaar heeft tegen de vereniging met gereformeerden en lutheranen, heeft vrijdag niets opgeleverd.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 april 2004

Eerbetoon aan Jo Rispens

Wierum - Toen de gereformeerde kerk in Wierum vorig jaar dichtging, was dat een verlies voor het dorp. Het dorp is altijd trots geweest op zijn kerk. De kerk heeft nu een nieuwe bestemming gekregen: Museumkerk ‘Eben Haëzer’. Met als hoofdmoot een semi-permanente tentoonstelling van het werk van de Nesser kunstschilder Jo Rispens (1914-2002). Zaterdag is de opening.

Weerzaterdag, 3 april 2004

Veel koeler

Wisselend bewolkt en een enkele bui. Er waait een matige en in het waddengebied vrij krachtige zuid tot zuidwestenwind bij een maximumtemperatuur van 15 graden. Morgen is het met 11 graden een stuk koeler. Er valt een enkele bui .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties