Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 april 2012.

Cultuurdinsdag, 3 april 2012

Advendo Sneek speelt bij opening filmmuseum EYE

Sneek | Twintig blazers en drie slagwerkers van drum- en showfanfare Advendo Sneek hebben morgenavond een prominente rol bij de officiële opening van het nieuwe filmmuseum EYE in Amsterdam. De Friezen spelen het bekende 20th Century Fox theme terwijl koningin Beatrix samen met de museumdirecteur de openingshandeling verricht.

Economiedinsdag, 3 april 2012

Icoon verloren met einde aan zelfstandige Friesland Bank

De reacties op de coöperatieve fusie met Rabobank is emotioneel maar begripvol.

Economiedinsdag, 3 april 2012

Schok en begrip bij einde Friesland Bank

Leeuwarden | Opnieuw een miljoenenverlies in 2011 heeft een einde gemaakt aan de zelfstandigheid van de 99-jarige Friesland Bank. Een samengaan met de Rabobank was onontkoombaar, omdat de kleine Friese bank in het wereldwijde bankenlandschap zich niet meer aan nieuwe spelregels kon houden.

Hoofdartikeldinsdag, 3 april 2012

Einde Friesland Bank is onderdeel van proces

Friesland Bank verdwijnt na vijftig jaar uit het bonte palet van Friese bedrijven. De overname door de Rabobank is een noodzakelijke stap: de bankwereld is onrustig; de eurocrisis en de gevolgen daarvan voor de financiële markten en voor de reële economie maken een gezonde bedrijfsvoering door een kleine speler feitelijk onmogelijk. Aan de toenemende kapitaaleisen die aan de banken worden gesteld kan de Friesland Bank niet voldoen.

Regiodinsdag, 3 april 2012

Maart 2012 staat in de top drie van warmste maanden

Warm, zeer zonnig en erg droog. Na de uitzonderlijk koude februarimaand ging in maart het roer om. De afgelopen maand was het maar liefst twee graden warmer dan normaal.

Regiodinsdag, 3 april 2012

Wilde bij verdient het herkend te worden

Leeuwarden | Dat 2012 het Jaar van de Bij is, leidt tot een (hernieuwde) interesse voor de honingbij en wilde bijen en hommels. Dat is leuk, want de wereld van de insecten kan zich door de bank genomen niet in een grote belangstelling verheugen.

Regiodinsdag, 3 april 2012

Prikacties tegen slimme grauwe ganzen

Oudehorne | Slim zijn ze, die grauwe ganzen. Ze zitten op de meest afgelegen plekken in de natuurgebieden. Hun broedplekken zijn bijna niet te benaderen. Toch is Ane Zijlstra, districtshoofd van It Fryske Gea in Zuid-Fryslân niet voor één gat te vangen. Met grote lieslaarzen aan banjert hij door het natste gedeelte van de Tjongervallei tussen grofweg Oude- en Nieuwehorne en Ter Idzard.

Regiodinsdag, 3 april 2012

Boeren moeten kavelruil zelf opknappen

Leeuwarden | Het Projectbureau Kavelruil Fryslân houdt na vier jaar op te bestaan. De provincie Fryslân ziet geen mogelijkheid meer om geld erin te steken, als gevolg van rijksbezuinigingen op het landelijk gebied.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 april 2012

Voetballers vertellen weer over God

Hilversum | Kruisjes slaan bij het betreden van het veld, vingers die naar de hemel wijzen na het maken van een doelpunt en voetbalkleding met de naam van Jezus erop. De RKK komt in aanloop naar het EK voetbal met een nieuwe serie van het programma Hand van God. Presentator Sander de Kramer volgt potentiële selectiespelers van Oranje. ,,Hun verhalen reiken verder dan het kruisje en de naam van Christus. Ze doen iets wat tien jaar geleden ondenkbaar was: hardop praten over het geloof. En dat is opmerkelijk in een tijd dat geloof steeds meer achter de voordeur wordt teruggedrongen’’, aldus Leo Fijen, hoofd van de kerkelijke omroep RKK. Hand van God is vanaf donderdag 10 mei te zien om 21.30 uur. De namen van de voetballers die worden gevolgd worden later bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 april 2012

Midden-Oosten kleurt nog meer islamitisch

,,De toekomst van het Midden-Oosten zal sterker islamitisch gekleurd zijn.’’ Dat concludeerde Colin Chapman tijdens een bijeenkomst over de Arabische lente aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 april 2012

Lotgenotenkoepel spreekt steun uit voor Deetman

Beuningen | Klokk, de Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik, spreekt nadrukkelijk zijn steun uit voor Wim Deetman, voorzitter van de commissie voor onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 april 2012

Landelijk event voor project Meer

Terschuur | Er komt een landelijk toerustingsevent voor iedereen die betrokken wil zijn bij het grootscheepse evangelisatieproject Meer. Tijdens deze bijeenkomst op 12 mei in Lelystad worden tips en ideeën aangereikt hoe kerken aan de slag kunnen gaan met het project.

Sportdinsdag, 3 april 2012

Werkman verkiest ACV boven Harkemase Boys

Harkema | Koos Werkman (21) verruilt deze zomer Harkemase Boys voor zaterdag hoofdklasser ACV uit Assen. De verdediger kwam afgelopen zomer vanuit het belofteteam van FC Groningen over naar Harkema.

Sportdinsdag, 3 april 2012

Beloftes op Woudestein in slotminuut onderuit

Rotterdam | Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteren in Stadion Woudestein van Excelsior een ongelukkige 2-1 nederlaag geleden tegen de reserves van Feyenoord/Excelsior.

Sportdinsdag, 3 april 2012

Matige start voor Postma en Bouwmeester op Mallorca

Palma de Mallorca | Zeilster Marit Bouwmeester uit Warten begon gisteren matig aan het wereldbekertoernooi om de Trofeo Princesa Sofia op de Middellandse Zee bij Mallorca, maar heeft zich onmiddellijk hersteld. De Friese zeilster finishte in de olympische Laser Radialklasse in de eerste race van de zogeheten blauwe groep als elfde, maar liet er in de race daarna een overwinning op volgen.

Sportdinsdag, 3 april 2012

Kaatsbond: geen zorgen over de hoofdsponsor

Leeuwarden | Het nieuws dat de hoofdsponsor Friesland Bank is overgenomen door Rabobank heeft gisteren niet voor veel opschudding gezorgd op het bondsbureau van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) in Franeker. De bank waarmee de bond al meer dan dertig jaar een samenwerkingsverband heeft en die zo langzamerhand niet meer weg te denken is uit de kaatssport, gaat binnen nu en twee jaar verdwijnen. ,,Maar dat heeft geen consequenties voor het sponsorcontract dat nog twee jaar doorloopt tot en met het jaar 2013”, vertelde voorzitter Sipke Saakstra.

Sportdinsdag, 3 april 2012

Samen met Ard Schenk aan je tweede jeugd beginnen

Ard Schenk zal voor altijd in de herinnering van velen die topschaatser blijven. Die sportman, die atleet. Die winnaar. Onverwoestbaar en forever young. Maar ook een voormalig topsporter wordt op een gegeven moment oud. Met alle gevolgen van dien. Het lichaam beweegt niet meer zo soepel, het gaat allemaal wat moeizamer. Ook Schenk beleefde het. En het zette hem aan het denken.

Sportdinsdag, 3 april 2012

Tennissers van ’t Nijlân hopen op een nieuw feestje

Leeuwarden | Tennis, iedereen kent het en velen doen het. Ook in Fryslân. En toch, op een of andere manier, gaan toptennis en Friezen niet goed samen. Antal van der Duim is een bekende naam, maar hoe top is de tennisser uit Vinkega nou echt? Een doorbraak kwam nooit echt van de grond voor het Friese talent. Misschien dat het Friese tennis op clubniveau wel weer eens van zich kan laten horen. Zeker dit jaar, met de altijd ambitieuze tennisclub ’t Nijlân uit Leeuwarden als voornaamste troef.

Sportdinsdag, 3 april 2012

Hut mag eindelijk voor eigen kansen gaan

Groningen | Topsport is keihard. Onverbiddelijk. Vraag het maar aan marathonschaatser Willem Hut, die twee weken geleden te horen kreeg dat er na zeven seizoenen voor hem geen plaats meer was bij de succesvolle BAM-formatie van coach Jillert Anema. De mededeling voelde letterlijk als de naam van zijn voormalige ploeg. Gisteren presenteerde Team Van Werven van ploegleider René Ruitenberg Hut als nieuwe troef. ,,Ik wil mezelf komend seizoen op een andere manier laten zien.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties