Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 april 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 3 april 2014

Het hart van het volk en reacties op ‘Deurne’

De gebeurtenissen in Deurne waarbij twee mensen zijn gedood, hebben vergaande gevolgen. Niet alleen voor de betrokkenen - de families van de gedode jongens en het juweliersechtpaar - maar ook voor de samenleving. De opvattingen over het recht op zelfverdediging zijn diepgaand beďnvloed en de taakopvatting van het Openbaar Ministerie lijkt ‘aangepast’ aan de eisen van de tijd.

Regiodonderdag, 3 april 2014

Niet strafbaar, maar nog steeds illegaal

Leeuwarden | Goed dat het voorstel om illegaliteit strafbaar te stellen van tafel is, maar daarmee zijn we er nog lang niet, stellen noordelijke organisaties voor vreemdelingenhulp.

Regiodonderdag, 3 april 2014

Voornamen Fenna en Jesse populairst

Leeuwarden | Jesse en Fenna. Dat waren vorig jaar met afstand de twee meest gekozen voornamen in Fryslân. Van de meisjes die vorig jaar in Fryslân werden geboren, droegen 68 de naam Fenna. Op ruime achterstand volgen Femke (40) en Lieke (39). Bij de jongens was de naam Jesse het populairst (58 keer), gevolgd door Jurre (44) en Hidde (37).

Regiodonderdag, 3 april 2014

CDA in Kollumerland: historische oppositierol

Christelijke partijen haalden in 1958 nog 76 procent

Regiodonderdag, 3 april 2014

Eilanden in verzet tegen evacuatienorm

Leeuwarden | De vier Friese Waddeneilanden zijn het niet eens met de nieuwe landelijke norm voor dijkbescherming. Die norm gaat er vanuit dat 50 procent van de mensen van de eilanden kan worden geëvacueerd voordat een dijk doorbreekt. Volgens Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog is dat niet mogelijk. Na een brief waarin de Veiligheidsregio Fryslân mede namens de eilanden zijn zorgen uitte over de nieuwe normering, is binnen het landelijke Deltaprogramma nu een nieuw onderzoek begonnen naar de specifieke situatie op het wad.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 april 2014

Tutu komt naar VU-promotie

Amsterdam | Emeritus Aartsbisschop Desmond Tutu komt volgende week woensdag naar de Vrije Universiteit Amsterdam voor een bijzondere verdediging van een proefschrift aan de VU en de Universiteit van Pretoria, Zuid-Afrika.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 april 2014

Aandacht voor pastorale rol kerk bij aardbeving

Groningen | De pastorale zorg en de rol van de kerk bij aardbevingen in de provincie Groningen staan op dinsdag 13 mei centraal op een themamiddag van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU).

Sportdonderdag, 3 april 2014

WWS na verlies in Heeg op rand van degradatie

Voetbal

Sportdonderdag, 3 april 2014

Dammen is voor Van Dijk uit de hand gelopen hobby

Wat op zijn negende levensjaar als hobby begon, is veertien jaar later meer dan een gewone vrijetijdsbesteding. Jan van Dijk (23) uit Ureterp damde altijd ter ontspanning, maar wil nu ook presteren. Het liefst vanaf vandaag als hij in het Gelderse Huissen als enige Fries begint aan zijn eerste Nederlands kampioenschap.

Sportdonderdag, 3 april 2014

El Makrini: kleine groep fans mag nooit dienst uitmaken

Utrecht | Spelers en staf van Cambuur deden er alles aan om de wedstrijd tegen FC Utrecht zo gewoon mogelijk te benaderen. Toch hing het afscheid van trainer Dwight Lodeweges een dag eerder als een grauwsluier over het treffen in de Domstad. ,,We moeten gewoon verder”, zei aanvoerder Ramon Leeuwin. ,,Maar we hadden graag gewonnen voor de trainer.”

Sportdonderdag, 3 april 2014

Cambuur is weer even het lelijke eendje

Zeven duels was Cambuur ongeslagen. Handhaving leek nabij en de club oogstte veel lof. Na het vertrek van Dwight Lodeweges en de nederlaag tegen Utrecht (1-0) is de club echter weer even het lelijke eendje van voetballend Nederland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties