Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 mei 2003.

Analysezaterdag, 3 mei 2003

‘Beste garantie voor stabiliteit’

Was het een feestelijke Koninginnedag voor demissionair premier Balkenende? Hij had tenslotte een akkoord op zak om met D66 en VVD te onderhandelen over een kabinet en denkt zelfs hardop dat de nieuwe regering deze maand rond is. Anderzijds liep zijn imago opnieuw schade op door de onhandige manier waarop hij dat akkoord wereldkundig maakte: hij vertelde het de pers nog voor hij de verliezers ChristenUnie en SGP op de hoogte had gesteld.

Bijschriftzaterdag, 3 mei 2003

Dood

Misschien komt u ook wel eens mensen tegen die afgerekend hebben met het christelijk geloof.

Cultuurzaterdag, 3 mei 2003

Muziekvoorstelling in haven van Laaksum

Laaksum – De haven van Laaksum is het decor van de muziekvoorstelling The Drunken Sailor die op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni wordt opgevoerd.

Cultuurzaterdag, 3 mei 2003

Project op Borkum van Sneker kunstenaar

Sneek – Op het Duitse waddeneiland Borkum is van 22 mei tot en met 21 juni het panoramaproject The Colors of Music te zien van beeldend kunstenaar Dirk Hakze uit Sneek.

Cultuurzaterdag, 3 mei 2003

Kameleonfilm op 15 juni in première

Amsterdam - De speelfilm Schippers van De Kameleon gaat op vaderdag (15 juni) in première in Pathé ArenA in Amsterdam. Dat meldde de producent vrijdag.

Economiezaterdag, 3 mei 2003

Sinnautic Dokkum levert Bosnië boten

Dokkum - Het Fries-Brabantse bedrijf Sinnautic levert deze maand vier patrouilleboten aan de grenspolitie in Bosnië-Herzegovina.

Economiezaterdag, 3 mei 2003

Hoge eurokoers treft Friese bedrijven niet

Leeuwarden - De sterke koers van de euro heeft nauwelijks effect op de exportpositie van het Friese bedrijfsleven.

Hoofdartikelzaterdag, 3 mei 2003

Niet geheelde wonden…

‘Nog zijn de wonden die ons geslagen zijn, niet geheeld’. Het zou een zin kunnen zijn die vandaag of morgen geschreven wordt. Maar het is een zin uit het bevrijdingsnummer van een editie van het illegale blad Trouw . Want ondanks de bijna zestig jaar die de Tweede Wereldoorlog geschiedenis is, zijn die jaren een levend verleden voor degenen die toen bewust leefden.

Regiozaterdag, 3 mei 2003

Plan voor drie ‘kringlopen’

Leeuwarden - De kinderhulp- en kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes Nederland uit Den Haag wil binnen afzienbare tijd kringloopwinkels openen in Leeuwarden, Heerenveen en Joure. Ook zijn er plannen voor filialen in Emmen, Groningen en Assen. Landelijk exploiteert Terre des Hommes twaalf winkels; nog niet een in het Noorden.

Regiozaterdag, 3 mei 2003

Leden keren FPS de rug toe

Drachten – Diverse leden hebben hun lidmaatschap bij het Friesch Paarden Stamboek (FPS) in Drachten opgezegd. Om hoeveel het gaat, is niet duidelijk. Het FPS heeft daarvan naar eigen zeggen nog geen goed overzicht.

Regiozaterdag, 3 mei 2003

‘Er zijn zaken waarin wij ons vastbijten’

Wjelsryp - Een actie voor aansluiting van het dorp op het telefoonnet was 75 jaar geleden voor een groepje mannen uit Wjelsryp aanleiding om een vereniging van Dorpsbelang op te richten.

Regiozaterdag, 3 mei 2003

Smallingerland gelooft nog wel in Adverium

Drachten – Smallingerland gaat er vooralsnog vanuit dat het Adverium een doorstart maakt. Dat zei een woordvoerder vrijdag desgevraagd.

Regiozaterdag, 3 mei 2003

80-jarige loopt voor goed doel, maar vooral voor Geertje

Stavoren - Het is een bijzonder gezicht. Een oudere heer met pet die een omgebouwde rolstoel voortduwt met een gele bagagekist erop. De tachtigjarige Harm Pranger uit Nijmegen heeft een missie. Zevenhonderd kilometer zal hij afleggen door heel Nederland, om geld in te zamelen voor de Alzheimerstichting.

Regiozaterdag, 3 mei 2003

PvdA houdt Friese ruimte stevig in greep

Leeuwarden – De PvdA houdt de macht over de ruimtelijke ordening van Fryslân. De huidige portefeuillehoudster, gedeputeerde Andriesen, wordt bovendien verantwoordelijk voor plattelandsbeleid, land- en tuinbouw en landinrichting: dossiers die nu nog bij het CDA liggen. Ook de portefeuille onderwijs gaat van CDA over naar PvdA.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 mei 2003

Het radicale kwaad van het nazidom

Bennebroek - Als tiener zag Kees van Hattem hoe in 1943 Amsterdamse joden werden verzameld bij het Muiderpoortstation. Toen hij na de oorlog hoorde wat er met deze joden gebeurd was, kon hij het niet geloven. Het liet het hem niet meer los. Maar pas ná zijn pensioen ging hij zich systematisch verdiepen in ‘het kwaad van het nazidom’. Kort geleden promoveerde hij, als tweeënzeventigjarige, met een filosofische disseratie over Hannah Arendt en het ‘radicale kwaad’.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 mei 2003

Echtscheiding vraagt ook om een rouwproces

Echtscheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Het komt steeds vaker voor. Ook gelovige stellen besluiten vaker dan vroeger hun huwelijk te beëindigen. Volgens pastor Nellie Sluis uit Harlingen kan de kerkelijke gemeente meer betekenen voor gescheiden mensen. ,,Als gemeenschap kunnen we helpen om leed en verdriet te verwerken.’’

Sportzaterdag, 3 mei 2003

Cambuur en TOP Oss twee uitersten

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden en TOP Oss toonden zich vrijdagavond twee uitersten. De eerste club, op dit moment opvallend genoeg een van de minst zieke van het complete Nederlandse profvoetbal, moest in het stof bijten voor een club waarover elk moment het faillissement kan worden uitgesproken.

Sportzaterdag, 3 mei 2003

‘Gamma eraf geveegd door Edet toiletpapier’

Er is een nieuwe ontwikkeling in het kaatsen. Vrijdagavond was de presentatie van een nieuw kaatsteam, ondergebracht in de Stichting Score. De uitleg was in handen van manager/trainer André Tolsma, die samen met hoofdklasser Simon Minnesma de basis heeft gelegd van het nieuwe kaatsteam. Het doel van de stichting is om door extra financiële middelen de training, begeleiding en verzorging te professionaliseren.

Sportzaterdag, 3 mei 2003

Hoofdsponsor, kunstgrasveld én een licentie

Leeuwarden – In een seizoen waarin het sportief niet wil vlotten, kon Cambuur Leeuwarden vrijdagmiddag eindelijk goed nieuws melden. De Friese eerstedivisionist presenteerde een nieuwe hoofdsponsor, een nieuwe aanleveringsponsor en de licentie voor volgend seizoen. ,,Die hebben we nooit eerder zo eenvoudig gekregen”, zei voorzitter Wytze Adema.

Weerzaterdag, 3 mei 2003

Morgen zomers

Vanmiddag is er een afwisseling van bewolking en zon en blijft het overwegend droog. Er waait een vrij krachtige west tot zuidwestenwind, soms zelfs even stormachtig, 7 tot 8 bft. Met 15 graden is het tamelijk koel. Morgen is het zomers. Het wordt 21 tot 23 graden met veel zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties