Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 3 mei 2004.

Bijschriftmaandag, 3 mei 2004

De omgekeerde wereld

Terwijl Jozua zich voorbereidt op de oorlog tegen Jericho heeft hij een ontmoeting met een mysterieuze man.

Economiemaandag, 3 mei 2004

‘Dreigend tekort aan fokrunderen’

Rotterdam - Er dreigt een tekort aan fokrunderen voor de export te ontstaan. Dat zegt Jan Venneman, directeur van Veepro Holland, de koepelorganisatie van vee-exporteurs. De vraag naar vaarzen stijgt doordat steeds meer landen buiten Europa de grenzen weer openen voor import vanuit Nederland. De uitvoer van stiersperma zit weer in de lift.

Hoofdartikelmaandag, 3 mei 2004

Mishandelingen…

Het was te verwachten, maar toch is het een schok als het bekend wordt: Amerikanen vernederen en mishandelen Irakese gevangenen. Hoge Amerikaanse functionarissen zeggen dat het de CIA is geweest die opdracht heeft gegeven tot intimiderend optreden van de Amerikanen. Daardoor zouden Irakese gevangenen wel willen praten.

Regiomaandag, 3 mei 2004

D66-voorzitter wil waddengas ‘proberen’

Heerenveen – ,,Drie jaar lang de gaskraan open op de bestaande locaties in Paesens en Lauwersoog, goed bestuderen wat de effecten zijn, en daarna bepalen of er nieuwe boringen gedaan mogen worden.” Die oplossing voor de discussie over gaswinning onder de Waddenzee droeg de Friese D66-voorzitter D. van den Berg zaterdag aan op een debat van zijn partij over het onderwerp, in aanwezigheid van de kamerleden Dittrich en Van der Ham. Volgens Van den Berg is genoeg bekend over de risico’s van gaswinning om ‘bij wijze van proef’ te beginnen met produceren. ,,De opbrengsten moeten dan naar verder onderzoek en naar onderhoud van de Waddenzee.” A. Woudstra van de Waddenvereniging, deelneemster aan het debat, reageerde furieus op het idee van Van den Berg. ,,Dan ga je experimenteren met iets dat je eigenlijk niet wilt, om na drie jaar te kunnen bevestigen dat je het niet had moeten doen.” De regeringspartij D66 heeft nog geen standpunt ingenomen over gaswinning. De Kamerleden praten vanavond verder met hun partijleden in het provinciehuis van Noord-Holland. Na het zomerreces debatteert de Tweede Kamer over de vraag of met de gaswinning moet worden begonnen.

Geloof & Kerkmaandag, 3 mei 2004

Fryslân viert begin van PKN

Leeuwarden - Hervormd, gereformeerd en luthers Fryslân heeft zaterdag de totstandkoming van de Protestantse kerk in Nederland gevierd. Honderden mensen uit de hele provincie waren naar de Grote kerk in Leeu-warden gekomen om daar de viering bij te wonen ter gelegenheid van de start van de PKN.

Geloof & Kerkmaandag, 3 mei 2004

Noodclasses kiezen nieuw synodebestuur

Leeuwarden – Op 23 plaatsen in het land zijn zaterdag noodclasses samengekomen van bezwaarde hervormden die hun kerk in Hersteld Verband willen voortzetten. ,,De bedoeling van het samenkomen van de noodclasses was niet alleen om de geestelijke nood met elkaar te delen, maar ook om in de nood en de verwarring van het moment de chaos en de wanorde te voorkomen’’, aldus woordvoerder dr W. van Vlastuin.

Sportmaandag, 3 mei 2004

Gevestigde orde laat het afweten in Bangma-partij

Weidum – Als de Bangma-partij maatgevend is voor dit kaatsseizoen, dan belooft het een interessant jaar te worden. Bij de traditionele ouverture in Weidum liet de gevestigde orde het afweten.

Sportmaandag, 3 mei 2004

‘Altijd heksenketel bij Harkemase Boys’

Harkema - Trainer Sjoerd Jan Eppinga zal altijd een legendarische trainer blijven bij Harkemase Boys. Hoewel hij die eer absoluut niet wil hebben, blijft hij de man, die met zijn ploeg voor het eerst kampioen werd in de hoofdklasse.

Sportmaandag, 3 mei 2004

Eigen rechter spelen schokt koerspubliek

Wolvega - Aan een voetballer die zijn gram haalt op een collega, lijkt iedereen aan gewend. Krijgt een gele of rode kaart, maar veel opzien baart het vaak niet. Anders is het als in de drafsport voor eigen rechter wordt gespeeld. Pikeurs Jeroen Engwerda en Rob de Vlieger kregen het zaterdag met elkaar aan de stok in het Supertrio en er volgde een even fascinerende als onsmakelijke reeks doelbewuste aanrijdingen die van invloed was op de uitslag.

Sportmaandag, 3 mei 2004

Jenning Huizenga mist alleen nog ervaring

Drachten - Tien jaar na zijn overwinning in de Diamant van het Noorden, fietste Marcel Luppes zaterdagmiddag in Drachten opnieuw naar de zege in de opvolger van deze klassieker, de Drachten A7 Classic.

Weermaandag, 3 mei 2004

Wisselvallig

Het is wisselvallig weer met vanavond en vannacht bewolking en af en toe regen. Morgenochtend wordt het weer droog en komt de zon tevoorschijn. Het wordt zo’n 16 graden, bij een matige tot krachtige wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties