Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 3 mei 2010.

Cultuurmaandag, 3 mei 2010

Tien finalisten bekend voor Fries songfestival Liet

Leeuwarden - De jury van Liet 2010 heeft tien finalisten geselecteerd voor de finale van Friestalige songfestival. Louiza Saitova, Fjoerich Famke, Carla de Wal, Equal Souls, Carolien Hunneman, NNB, The Oak and the Ash, Van Geeft ’m, Ramsk en Nynke & Wiljo treden op 22 mei op in De Harmonie in Leeuwarden.

Cultuurmaandag, 3 mei 2010

Museum It Tsiispakhús weer open voor publiek

Wommels - Museum It Tsiispakhús in Wommels wordt op 8 mei geopend voor publiek. Wethouder Hernamdt verzorgt de openingshandeling. Dat heeft het bestuur van het museum gisteren gemeld.

Economiemaandag, 3 mei 2010

Europa doet vierde poging Griekse crisis te beheersen

Je kunt op twee verschillende niveaus naar de bestrijding van de Griekse crisis kijken. De eerste is financieel-economisch. Dan kijk je naar de tekorten op de Griekse begroting, de rente op Griekse staatsleningen en het gevaar van ‘besmetting’ voor andere landen in de eurozone. De cijfers zijn dat het tekort in 2009 is opgelopen tot 13,6 procent. Dat moet in 2013 op een gezonde manier onder het afgesproken niveau van 3 procent liggen.

Hoofdartikelmaandag, 3 mei 2010

Griekenland, de financiële eindjes...

Griekenland is niet meer wat het was. Het land waar de financiële eindjes in diverse opzichten losjes aan elkaar waren geknoopt, moet er aan geloven. De pensioenleeftijd wordt aanzienlijk hoger dan de ruim vijftig jaar die nu praktijk is. Ambtenaren zullen het met minder moeten doen en iedere burger zal belasting moeten betalen - dat is nu lang niet het geval. Ten slotte: de prijzen voor de dagelijkse en de luxe goederen zullen omhoog gaan door een hoger btw-tarief.

Regiomaandag, 3 mei 2010

Laatste man juicht alsof de wereldbeker binnen is

Leeuwarden - De G-voetballers van cvv Blauw Wit ’34 mochten zaterdag op het hoofdveld van hun club een wedstrijd spelen. Tegenstander vv Drachten werd op het laatste moment verslagen: 5-4. Maar wat doet dat ertoe? ,,Het spelplezier, dat is hier zo puur!”

Regiomaandag, 3 mei 2010

Een ontmoeting met de baby van 65 jaar geleden

Tolbert - ,,Ik heb nog een foto bij me van toen hij een baby was.” De 76-jarige Stientje van Sloten uit Opende haalt een oude foto uit haar tasje waarop de nu 65-jarige Jan Coenen uit het Limburgse Heijen is te zien. Het is zaterdag in partycentrum De Postwagen in Tolbert voor het eerst dat de twee elkaar zien sinds de Tweede Wereldoorlog.

Regiomaandag, 3 mei 2010

Bezuinigingen: ambtenaren vergaderen een stuk minder

Joure - Nu veel gemeenten moeten bezuinigen, lijken ze oog te krijgen voor efficiënt vergaderen. Lang praten, is geldverspilling. Skarsterlân gaat de ambtenaren daarom leren korter van stof te zijn.

Regiomaandag, 3 mei 2010

PvdA wil meer zeggenschap inwoners dorp

Earnewâld - De bewoners van het platteland moeten meer zeggenschap krijgen bij het onderhouden van het landelijk gebied en het leefbaar houden van de dorpen. Met dorpsbudgetten kunnen gemeenten de betrokkenheid van de inwoners stimuleren. Bewoners kunnen voorstellen maken en stemmingen organiseren.

Geloof & Kerkmaandag, 3 mei 2010

De mooie handdruk van de ouderling

Elke week verheug ik mij weer op het moment van de hand. Als ik ergens mag spreken en zingen, geeft de dienstdoende ouderling mij de vijf om duidelijk te maken dat de kerkenraad achter me staat. Dat is altijd wel fijn om van tevoren al te weten. Maar waar ik echt naar uitzie, is de manier waaróp ik de hand krijg.

Geloof & Kerkmaandag, 3 mei 2010

Twee prijzen Jan de Jong op Liedfestival in Utrecht

Utrecht - Jan de Jong uit Heerenveen heeft zaterdag twee prijzen gewonnen op het Oecumenisch Liedfestival in Utrecht. Voor de Litanie van de Naam ontving hij een eerste prijs en voor het lied Al laat geen zon zich zien, ontving hij een tweede prijs.

Geloof & Kerkmaandag, 3 mei 2010

Al 3800 kaarten de deur uit voor Festival316

Ureterp - Er is een stormloop op kaarten voor het Festival316 in Ureterp dat komende zaterdag in Ureterp wordt gehouden. Voor het christelijke festival zijn al 3800 gratis kaarten gereserveerd. Daarmee is te verwachten dat de opkomst fors hoger ligt dan die van vorig jaar (2900).

Sportmaandag, 3 mei 2010

VC Leeuwarden mist de boot naar de B-League

Gennep - In een bomvolle sporthal Pica Mare in Gennep werd zaterdagavond geschiedenis geschreven, maar niet door de volleybalsters van VC Leeuwarden. Flamingo’s ’56 versloeg ook in het tweede duel van de play offs het team van trainercoach Jouke Benes. Na het 2-3 thuisverlies slaagde Leeuwarden er niet in om in de return in Limburg te stunten en miste door het verlies in drie straight sets de boot naar de B-League.

Sportmaandag, 3 mei 2010

SCO blijft thuis onder de maat

Oldeholtpade - SCO is gisteren ook de tweede wedstrijd in de degradatiepoule onderuit gegaan. De korfballers uit Oldeholtpade verloren van Deetos uit Dordrecht en bleven voor eigen publiek ver onder de maat. Het wordt voor SCO nu wel heel moeilijk om nog een plaatsje te veroveren in de nieuw te vormen ereklasse.

Sportmaandag, 3 mei 2010

Witmarsum ijskoud de beste in 59e Bangmapartij

Weidum - De kaatssport kende afgelopen weekeinde een ijskoude ouverture. Het weerhield het trio van kaatsvereniging Pim Mulier uit Witmarsum er niet van om de favorietenrol bij de traditionele seizoensopening in Weidum waar te maken. Het trio Herman Sprik, Folkert van der Wei en Gert Jan Meekma zegevierde, net als een jaar eerder, door Minnertsga in de finale van de 59e Bangmapartij met alles aan de hang te verslaan.

Sportmaandag, 3 mei 2010

Met paarse schoen, FFS wordt kampioen

Vegelinsoord - De krijter van FFS maakt overuren, want alles moet tot in de puntjes kloppen. Voor het eerst in haar 65-jarig bestaan kan de Fuotbol Foriening Stobbegea een officieel kampioenschap vieren. Spits Lourents Sprietsma heeft mede daarom nieuwe voetbalschoenen aangeschaft. Het zijn paars-oranje gekleurde exemplaren. ,,Ik moest voor dit duel nieuwe schoenen hebben en dit waren nog de enige in mijn maat. Iedereen heeft er wel een mening over”, lacht hij.

Sportmaandag, 3 mei 2010

WWS verstiert titelfeestje van CVVO

Wirdum - Kampioenswedstrijden blijven een apart fenomeen. In Lemmer was alles in gereedheid gebracht om voor het eerst sinds 21 jaar weer een titelfeest te vieren in de vierde klasse A, maar het feest ging zaterdag niet door. Dat werd in Wirdum verstiert door thuisclub WWS, dat met het oog op handhaving niet zo gek veel opschoot met de 3-1 overwinning.

Sportmaandag, 3 mei 2010

‘Door dit FC Twente geklopt te worden is geen schande’

‘Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn’, luidt al sinds de jaren zeventig de titel van het lijflied van FC Twente. Eenmaal was dus gisteren, toen de Tukkers eindelijk een landstitel konden vieren. Ajax kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de formatie van de Engelse coach Steve McClaren. Vrijwel iedereen lijkt Twente het grootste succes in de historie te gunnen. Of niet?

Sportmaandag, 3 mei 2010

Iets meer broederschap had geen kwaad gekund

Bij de wedstrijd Barcelona - Internazionale van afgelopen woensdag stonden de broers Milito tegenover elkaar in het veld: Diego in de spits bij Inter en Gabriel in de verdediging van Barça. Zij speelden eerder meermalen in de Argentijnse competitie tegen elkaar en anekdotes tonen dat zij elkaar bij zulke gelegenheden niet ontzien. Gabriel schopte Diego de eerste de beste keer al na negen minuten het veld uit en haalde hem tijdens een andere wedstrijd zo uit zijn concentratie dat hij een penalty miste.

Sportmaandag, 3 mei 2010

De trainer Pieter Huistra kan Ajax vandaag alsnog kampioen maken

Bij FC Twente kent Pieter Huistra eind jaren tachtig zijn grote doorbraak als speler, maar als werknemer van Ajax maakt de geboren Fries indruk op trainersgebied en verdient hij vanaf komend seizoen een eerste kans als hoofdcoach bij FC Groningen. Met Jong Ajax kan Huistra vandaag alsnog een landstitel naar Amsterdam brengen. Uitgerekend in een kampioenswedstrijd tegen, jawel, het opleidingsteam van FC Twente.

Sportmaandag, 3 mei 2010

Aris is naarstig op zoek naar Menno van Coehoorn

Bergen op Zoom - De Friesland Aris staat na de nederlaag tegen Giants in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap weer met beide benen op de grond. In Bergen op Zoom bleek dat de Leeuwarder basketballers na de heroïsche winst tegen EiffelTowers in de kwartfinale nog een tandje bij moeten schakelen, met name in de verdediging. ,,In de defensie zagen we er niet goed uit’’, zag ook coach Peter Miller na de 93-80 nederlaag.

Sportmaandag, 3 mei 2010

Kruis door mislukt seizoen

Rotterdam - Op de dag dat voor het tweede jaar op rij een club uit de regio de landstitel greep, nam de regioclub met de meeste support buiten de eigen provinciegrenzen via de zijdeur de benen. De balans: drie trainers, negentien nederlagen (een evenaring van het negatieve clubrecord uit het seizoen 1990-1991) en een elfde plaats.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties