Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 mei 2011.

Cultuurdinsdag, 3 mei 2011

Friese scholieren maken kennis met theatervak

Leeuwarden - Ruim 750 Friese scholieren uit het voortgezet onderwijs en groep zeven en acht van het basisonderwijs maken de komende weken in De Harmonie in Leeuwarden kennis met het theatervak door het bezoeken van Backstage, Theatermaken van idee tot premičre.

Cultuurdinsdag, 3 mei 2011

‘Requiem’ van Verdi bij afscheid dirigent NNO

Groningen - Het Noord Nederlands Orkest (NNO) neemt op 14 mei officieel afscheid van chef-dirigent Michel Tabachnik met de uitvoering van onder meer het Requiem van Verdi. Dat heeft een woordvoerder van het NNO gemeld. Het Requiem stond in 2005 ook op het programma toen Tabachnik aantrad. ,,Daarmee is de cirkel rond.” Naast het werk van Verdi staat Adam-Interludes (2008) van Rob Zuidam op het programma.

Economiedinsdag, 3 mei 2011

Droogte hindert akkerbouwer

Leeuwarden - De voortdurende droogte begint vat te krijgen op de ontwikkeling van de gewassen op het veld. Door de harde noordoostenwind verdampt het water sneller dan er kan worden aangetrokken vanuit de ondergrond. Gewassen die dieper wortelen zoals gras en bieten ondervinden nog geen problemen.

Economiedinsdag, 3 mei 2011

Friese huizen voor 20 procent onder vraagprijs verkocht

Heerenveen - Friese makelaars hebben een nieuw concept bedacht om de woningmarkt in Fryslân uit het slop te trekken. Door huizen die al lang te koop staan tegen een gereduceerd tarief te laten veilen op een website, moeten geďnteresseerde, afwachtende kopers over de streep worden getrokken.

Hoofdartikeldinsdag, 3 mei 2011

De overwinning...

De dood van Osama bin Laden is een overwinning voor het Westen. De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor een serie aanslagen waarbij duizenden mensen zijn gedood, heeft zijn straf - zonder proces, overigens - gekregen.

Regiodinsdag, 3 mei 2011

‘We leefden verdeeld van elkaar in het dorp’

Opeinde - ,,Mijn oudste zus en ik werden ondergebracht bij bakker Hielkema. Mijn ouders bij de familie Poelman en mijn oudste broer bij de familie Van der Vaart”, vertelt Reijn de Boer. Van 1942 tot eind 1945 woonde de familie De Boer verspreid door Peebos bij Doezum.

Regiodinsdag, 3 mei 2011

Wetterskip in paraatheid bij droogte

Leeuwarden - De aanhoudende droogte wordt in Fryslân steeds meer merkbaar. Van een noodsituatie is echter nog geen sprake, meldt Wetterskip Fryslân. Wel worden voorzorgmaatregelen genomen. Dagelijks wordt drie miljoen kuub water vanuit het IJsselmeer in de Friese Boezem gepompt en veenkaden geďnspecteerd.

Regiodinsdag, 3 mei 2011

Minder beheren, meer verdienen aan natuur

Leeuwarden - Natuurmonumenten gooit het de komende jaren over een andere boeg: publieksvriendelijker, ondernemender en met iets minder nadruk op wat de natuur in de eigen gebieden nodig heeft. Ook wil de vereniging een lossere relatie met de overheid. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2010.

Regiodinsdag, 3 mei 2011

Minder beheren, meer verdienen aan natuur

Leeuwarden - Natuurmonumenten gooit het de komende jaren over een andere boeg: publieksvriendelijker, ondernemender en met iets minder nadruk op wat de natuur in de eigen gebieden nodig heeft. Ook wil de vereniging een lossere relatie met de overheid. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2010.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 mei 2011

Tjitze Tjepkema wordt op 21 mei priester gewijd

Groningen - Diaken Tjitze Titus Tjepkema wordt op zaterdag 21 mei door bisschop De Korte van het bisdom Groningen-Leeuwarden tot priester gewijd. Dat gebeurt in de Kathedrale Kerk in Groningen.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 mei 2011

‘Kerk moet bidden voor Linda de Mol’

Zoetermeer - De kerk zou wat betreft het brengen van de Boodschap wel eens wat meer naar de entertainmentindustrie mogen kijken. ‘De wereld van het amusement vertelt op haar manier het verhaal van gewone mensen, van dromen, van mislukking en drama, van zonde en momenten van licht. De theologie kan er in elk geval van profiteren wanneer ze deze wereld niet links laat liggen (of rechts) en bovenal zich iets aantrekt van de eis van kwaliteit die in deze wereld van het amusement gesteld wordt’, zo betoogt hoogleraar Kees van der Kooi in het meinummer van Kerk en theologie.

Sportdinsdag, 3 mei 2011

Daan Brandenburg schaakt zich naar grootmeestertitel

Drachten - Daan Brandenburg is door een toernooizege in het Zweedse Lund erin geslaagd grootmeester te worden. De 23-jarige schaker uit Drachten is daarmee de vierde Fries die erin slaagt de hoogste titel in zijn sport te behalen. Eerder slaagden Jan Werle, Sipke Ernst en Yge Visser erin grootmeester te worden.

Sportdinsdag, 3 mei 2011

De Keatsfreon: it kin net altiten in juwieltsje węze

Lykas wenst yn oanrin nei elk eatsseizoen litte De Vrienden van het Kaatsmuseum harren ek dit jier wer jilde mei de útjefte fan De Keatsfreon. Dat it net sa maklik is en kom alle jierren mei in juwieltsje bewiist it sânde nűmer. It is allegear de drege kant it neist, it liket derop dat de redaksje op syk nei aardige kultuer-histoaryske űnderwerpen te djip spit hat. Details wurde haadsaken, mar as dy lytsichheden neat om de hakken hawwe slacht men fansels de planke mis.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties