Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 3 juni 2004.

Agendadonderdag, 3 juni 2004

Klassiek

Cantatedienst Zondag om 19.00 uur wordt in de Bonifatiuskerk te Leeuwarden een cantatedienst gehouden waar onder andere liederen over Bonifatius ten gehore worden gebracht. Aan deze dienst werken mee: Vocaal Ensemble Bonifatius-Dokkum, Hendrikje van den Berg (orgel), pastor Peter Bosma (voorganger), ds Elly Hessel (voorganger), Bonifatius Cantorij, Siegfried Derks (orgel), Vronie de Vreeze (cantrix).

Bijschriftdonderdag, 3 juni 2004

Een middel tegen vergeetachtigheid

Elk mens zal bij het verstrijken van de jaren wel merken dat het geheugen begint te haperen.

Cultuurdonderdag, 3 juni 2004

Muziek in Friese haven

De Havendagen in Harlingen vinden 4, 5 en 6 juni weer plaats. De Friese Havendagen, want Harlingen is de haven van Fryslân, zeker na de forse uitbreiding die onlangs plaatsvond. In het weekeinde van de Havendagen is Harlingen ook de muzikaalste haven van Nederland of misschien wel de wereld.

Cultuurdonderdag, 3 juni 2004

Harmonie uit Franeker bestaat 150 jaar

Franeker - Het oudste muziekkorps van Fryslân, Muziekcorps Harmonie uit Franeker, bestaat dit jaar 150 jaar. Met tal van activiteiten staat de muziekvereniging stil bij het jubileum. In het jubileumboek dat vrijdag wordt gepresenteerd, staat dat het in de jaren twintig en vooral in de jaren dertig niet veel had gescheeld of de Harmonie was opgedoekt bij gebrek aan leden.

Dossierdonderdag, 3 juni 2004

Druivensuiker

Tips

Dossierdonderdag, 3 juni 2004

‘Mooi niet thuis op uitslagdag’

Oudehaske - ,,Ik blijf dus mooi niet thuis hč, als de uitslag komt. Ik ga gewoon aan het werk, dan hoor ik het wel van m’n ouders.”

Dossierdonderdag, 3 juni 2004

Nieuw record

Klagen staat vrij

Dossierdonderdag, 3 juni 2004

Examenzaal uit? Stemkantoor in!

Leeuwarden – Denk je dat je alles gehad hebt, na een zwaar havo-examen maatschappijleer, sta je twee meter buiten de examenzaal alweer voor een moeilijke keus: wel of niet stemmen voor het Europees Parlement? Zo’n vijftig scholieren van de vestiging Achter de Hoven van het Comenius in Leeuwarden kregen gisteren na het examen een stemformulier in handen gedrukt. Daarmee konden ze meedoen aan de schaduwverkiezingen, die het Instituut voor Publiek en Politiek op veel scholen organiseert. Hadden uw leerlingen nog niet genoeg aan het hoofd, maatschappijleerdocent Visser?

Expodonderdag, 3 juni 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver‘, 3 juni t/m 1 sept.

Hoofdartikeldonderdag, 3 juni 2004

Erin of eruit

In elke discussie over de Europese Unie komt vroeg of laat de kwestie aan de orde wat Europa met Turkije aan moet. Dat land wil graag lid worden van de Europese Unie maar zit al decennia in de wachtkamer. Veel Europese landen voelen er niets voor Turkije toe te laten. De Turken zijn onderhand het wachten op de EU beu en eisen dat binnenkort de toetredingsonderhandelingen beginnen.

Regiodonderdag, 3 juni 2004

‘Open grens funest voor banen’

Leeuwarden – De duizenden Friezen die de afgelopen jaren met Europese subsidie aan het werk zijn geholpen, zijn hun baan zo weer kwijt als Nederland de grens in een keer open zou stellen voor arbeiders uit de tien nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Die waarschuwing deed E. Wind van de Friese Kamer van Koophandel gisteravond in Leeuwarden tijdens een debat tussen europarlementariërs.

Regiodonderdag, 3 juni 2004

Drugszaak op Urk dijt uit

Urk - Voor de tweede keer binnen een jaar heeft de politie Flevoland een groot aantal arrestaties verricht die verband houden met cocaďnehandel en drugsbezit op Urk en in Emmeloord. Na jarenlange drugshandel zijn dit voorjaar twee panden gesloten en twintig mensen aangehouden, zo melden politie en justitie.

Regiodonderdag, 3 juni 2004

Minder grutto’s ondanks inzet Friese boeren

Leeuwarden – De dramatische daling van het aantal grutto’s (skries) in Nederland houdt ook dit jaar aan, ondanks positieve resultaten in Fryslân. Friese boeren die aan natuurbeheer doen, hebben niet kunnen voorkomen dat de landelijke gruttostand daalt. Vogelbescherming Nederland doet een dringend beroep op het Rijk een reddingsplan te maken.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 juni 2004

Flechtlingen Wolkom gaat ‘stand-by’ verder

Leeuwarden – Het Frysk Platfoarm Fle chtlingen Wolkom wordt voortgezet in een ‘stand-by-situatie’. Er komt in ieder geval een keer per jaar een bijeenkomst om informatie en ervaringen uit te wisselen. ,,Mocht er eerder een actuele aanleiding zijn inzake de vluchtelingenproblematiek, dan kan zo alles direct worden opgestart.’’, aldus ds Dini Stavenga-Van der Waals. ,,De platformfunctie blijft bestaan voor de toekomst.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 3 juni 2004

Het eigene van de bevindelijken

Wat zijn bevindelijk gereformeerden? De een noemt hen ‘zware gereformeerden’ of zelfs ‘ultra-gereformeerden’, een ander spreekt over de ‘zwarte-kousenkerken’. De kern van hun geloofsbeleving hangt samen met een specifieke visie op de bekering en de verhouding God en mens. Nicolette Hijweege deed als psycholoog onderzoek naar het eigene hiervan.

Sportdonderdag, 3 juni 2004

EBC en Gronitas dwingen promotie af

Leeuwarden – EBC (Oosterzee) en Gronitas uit Groningen zijn woensdag gepromoveerd van de zevende naar de vijfde klasse.

Sportdonderdag, 3 juni 2004

Linders nog altijd niet zeker van Athene

Leeuwarden - Turnster Loes Linders mag nog niet naar Athene. Het beroep van de gymnastiekunie KNGU tegen het besluit van sportkoepel NOC*NSF om Linders niet af te vaardigen naar Spelen, is woensdag afgewezen.

Sportdonderdag, 3 juni 2004

Eerste seizoenszege voor Dalstra

Annen - Johan Dalstra uit Buitenpost heeft woensdag zijn eerste zege van dit wielerseizoen geboekt.

Sportdonderdag, 3 juni 2004

Reduzum – Hoe groot moet je als sportman zijn om, bij leven en welzijn, je naam te mogen geven aan een kaatsvereniging? Groot; zonder twijfel. Maar hoe groot moet je klasse zijn als je twee keer wordt vernoemd? Er is slechts één iemand die dat ooit heeft kunnen vertellen: Jan Reitsma (1869-1953) uit Pingjum. Niet alleen de kaatsvereniging uit zijn geboorteplaats (van 1896) draagt zijn naam, maar ook die van Reduzum. De laatste viert dit weekeinde het honderdjarig bestaan.

Sportdonderdag, 3 juni 2004

Weening derde in Ronde van Duitsland

Sankt Ankton – Wielrenner Pieter Weening is woensdag derde geworden in de derde etappe van de Ronde van Duitsland.

Sportdonderdag, 3 juni 2004

Heerenveen-doelman Vonk naar Ajax

Amsterdam - Ajax heeft woensdag Hans Vonk gecontracteerd.

Weerdonderdag, 3 juni 2004

(Wat) regen

Vanmiddag nog lekker weer met 19 tot 21 graden. Vanavond en vannacht een toenemende bewolking gevolgd door (wat) regen. Morgen eerst bewolkt en regen of lichte regen. In de loop van de middag opklaringen. Het weekeinde is droog


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties