Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 juni 2006.

Economiezaterdag, 3 juni 2006

Wassenaar Staal- en Systeembouw Drachten failliet

Leeuwarden - Wassenaar Staal- en Systeembouw uit Drachten is failliet. Het faillissement is deze week door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken.

Economiezaterdag, 3 juni 2006

Kroon Vleeswaren in Hollandse handen

Zwaagwesteinde - Kroon Vleeswaren uit Zwaagwesteinde is overgenomen door Gepo Vleeswaren uit Nieuw-Vennep. Dat hebben directies van beide familiebedrijven gisteren bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 3 juni 2006

De wondere wereld van technisch productontwikkelaar ICY uit Lemmer

Kastjes waarmee vakantieparken duizenden euro’s aan energiekosten kunnen besparen, draadloze systemen die defecten aan verwarmingsketels al vroeg signaleren. ICY uit Lemmer, ontwikkelaar van technische systemen, is innovator pur sang. Toch voelt eigenaar/directeur René Nederhoed (48) zich geen pure Willy Wortel. ,,Ik vind het ondernemen in de volle breedte leuk.’’

Hoofdartikelzaterdag, 3 juni 2006

Het Pinksterfeest...

Op de ochtend van die Pinksterdag gebeurde iets heel bijzonders. De discipelen die lange tijd met Jezus hadden geleefd en Hem als hun meester hadden ervaren, waren verweesd, sinds hij voor hun ogen werd verheven tot in de hemel. Ze moesten leven met de belofte dat ze zouden worden gedoopt met de Geest. Wat dat precies was, wisten ze niet. Ze leefden met de doop met water. Op de Pinksterdag werd duidelijk wat de doop met de Geest was: vurige tongen boven hun hoofd, een geruis als van wind en het wonder van de talen waardoor iedereen de apostelen verstond in de eigen taal.

Regiozaterdag, 3 juni 2006

Begin was uitzonderlijk warm, tweede helft uitzonderlijk koud

Wommels - Een maand met twee gezichten. Zo valt de afgelopen mei het best te omschrijven. Een uitzonderlijk warme eerste helft van de maand werd gevolgd door een uitzonderlijk koude tweede helft.

Regiozaterdag, 3 juni 2006

Romke van Groning restaureerde unieke Tatra 57A cabriolet

Franeker - Niet minder dan vijfenhalf jaar duurde het project. En zoals dat vaker gebeurt: er was een deadline nodig, een stok achter de deur om het uiteindelijk ook echt af te krijgen. Gisteren zou Romke van Groning zijn trouwende zus en zwager naar het stadhuis in Franeker rijden: dat was beloofd. Niet meer dan een dag vantevoren, donderdagmiddag, reed zijn project voor het eerst op eigen kracht van Franeker naar Heerenveen om gekeurd te worden door de Rijksdienst voor Wegverkeer. En waaratje: het wagentje, een Tatra 57A cabriolet uit 1935, slaagde voor de proef en kreeg een kenteken. De officiële platen konden niet binnen een dag geperst worden, maar er zat tenminste - provisorisch, op een printer gefabriceerd - een nummer op de oldtimer.

Regiozaterdag, 3 juni 2006

Een geschiedenis volgens de lezers

Leeuwarden - ,,Aan de hand van jaartallen kun je een geschiedenis vertellen. Ik zeg met nadruk ’een’, omdat er meerdere geschiedenissen mogelijk zijn.” Dat zei historicus en Friesch Dagblad-journalist Pieter Anko de Vries gistermiddag bij de presentatie van zijn boek Vaderlands verleden. Een bijzonder boek, omdat het de uitkomst is van een samenspraak tussen de lezers van het Friesch Dagblad/Het goede leven enerzijds en de schrijver anderzijds.

Weerzaterdag, 3 juni 2006

Zonnig

Vandaag zijn er zonnige perioden, maar is er ook bewolking. Het wordt 15 tot 17 graden en de noordwestenwind is matig, bij zee vrij krachtig. De Pinksterdagen verlopen droog en thermisch gematigd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties