Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 juni 2011.

Cultuurvrijdag, 3 juni 2011

Jelle Brouwer directeur van Museum Hindeloopen

Hindeloopen - Jelle Brouwer uit Bolsward is benoemd tot directeur van het Museum Hindeloopen. Dat heeft een woordvoerder van het museumbestuur gemeld.

Cultuurvrijdag, 3 juni 2011

Educatieve theatervoorstelling voor basisscholen Leek

Leek - Leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Leek krijgen volgende week een educatieve voorstelling cadeau: On Stage. De theatervoorstelling is een initiatief van de gemeente Leek en de toneelgroep van de pabo van de Hanzehogeschool Groningen.

Economievrijdag, 3 juni 2011

Overname houtbedrijf HKN in Heerenveen

Eemshaven - Het bedrijf HoutKonstruktie Nederland (HKN) in Heerenveen is overgenomen door branchegenoot Eems Investment eigenaar van onder meer Eemshout Prefab. De overnemende partij is nu nog gevestigd in de Eemshaven en verhuist naar Heerenveen. Bij HKN werken 35 mensen. In de Eemshaven zijn dat er dertig. Het bedrijf verhuist op korte termijn naar Fryslân omdat het verwacht in Noordoost-Groningen op termijn onvoldoende geschikt personeel te kunnen vinden. Eems Investment heeft ook een vestiging in Nederweert.

Economievrijdag, 3 juni 2011

Provincies negeren verbod op megastallen

Den Haag - GroenLinks is geschokt dat er provincies zijn die het voorstel van staatssecretaris Bleker (Landbouw) negeren om geen megastallen meer te bouwen tot later dit jaar hierover een maatschappelijk debat is gevoerd. Volgens Kamerlid Arjan El Fassed kunnen provincies gewoon hun gang gaan met het ontwikkelen van nieuwe stallen. ,,Er zijn provincies die de deuren wijd open zetten voor de intensieve veehouderij”, stelde El Fassed eergisteren in een debat met Bleker en de landbouwwoordvoerders van de fracties in de Tweede Kamer.

Hoofdartikelvrijdag, 3 juni 2011

Meer groene energie in Duitse achtertuinen

Vandaag is het net als bij ons ook in Duitsland zonnig weer. Dat betekent dat de Duitse zonnepanelen 120 miljoen kilowattuur stroom uit zonne-energie halen, evenveel als vier van de zeventien Duitse kerncentrales.

Regiovrijdag, 3 juni 2011

Geen dioxines vrijgekomen bij opstarten van REC

Harlingen - De afvalverbrander van Omrin in Harlingen heeft geen dioxine uitgestoten, ook niet in de eerste dagen van het inregelen van de installatie. Dat concludeert het onafhankelijke meetbureau Tauw na twee keer met eigen apparatuur de uitstoot te hebben gecontroleerd.

Regiovrijdag, 3 juni 2011

Roest is oorzaak instorten galerij van Antillenflat

Leeuwarden - De bewaping van de betonconstructie van de galerij van de vijfde woonlaag van de Antillenflat in Leeuwarden blijkt verroest te zijn geweest. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Vereniging van Eigenaars (VVE) Antillenflat. De bewoners zijn hiervan tijdens een bijeenkomst van de VVE op de hoogte gebracht.

Regiovrijdag, 3 juni 2011

Toezichtsraad van MCL krijgt te veel loon

Leeuwarden - De zes leden van de Raad van Toezicht van de stichting Zorggroep Noorderbreedte, waar Medisch Centrum Leeuwarden onder valt, krijgen een vergoeding die hoger ligt dan de richtlijnen. De vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg en de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen (NVTZ), waarbij Noorderbreedte is aangesloten, hanteren officieel de Beloningscode Bestuurders in de Zorg (BBZ).

Regiovrijdag, 3 juni 2011

Friezen in de kou met windmolenplannen

Leeuwarden - De provincie Fryslân biedt geen compensatie voor vergevorderde plannen voor nieuwe windmolens buiten de aangewezen clustergebieden. Dat die plannen niet door mogen gaan hoort bij de risico’s van het ondernemerschap. Gedeputeerde Konst wil wel overwegen deze ondernemers en particuliere initiatiefnemers te laten participeren in de drie windmolenparken die er volgens de provincie wel mogen komen. ,,Maar toezeggingen doe ik niet. Ik ga niemand voortrekken.”

Geloof & Kerkvrijdag, 3 juni 2011

Kerk van de toekomst: ontmoeting en creativiteit

Bijeenkomsten van christenen van diverse kerken in het noorden van het land. Dat idee staat ds. Gerrit de Fijter voor ogen. Want over kerkmuren heenkijken, leidt tot nieuwe ontdekkingen.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 juni 2011

1000e gemeente werkt met PKN ledenregistratie

Utrecht - Er werken sinds deze week duizend gemeenten met het nieuwe ledenregistratiesysteem van de Protestantse Kerk (PKN). Tienhoven is de duizendste plaatselijke gemeente. De mijlpaal is dinsdag gevierd in het dienstencentrum in Utrecht. De hele organisatie werd op gebak getrakteerd. Op 24 maart werd de LedenRegistratie Protestantse Kerk (LRP) officieel gepresenteerd in Utrecht. Toen waren zo’n driehonderd gemeenten actief van de ongeveer 1800 gemeenten. In een zeer snel tempo is nu de duizendste gemeente al gehaald.

Sportvrijdag, 3 juni 2011

Ljepper Helmholt haalt de eerste zege in Joure binnen

Joure - De kop is eraf voor fierljepper Bart Helmholt. In Joure boekte de topklasser uit Burgum woensdag zijn eerste overwinning van het seizoen. Met een sprong van 18,80 meter was Helmholt de concurrentie de baas in een inhaalwedstrijd die verder voornamelijk gekenmerkt werd door veel natte pakken en weinig positieve uitschieters.

Sportvrijdag, 3 juni 2011

St. Jacobiparochie blijft overeind in Tzummarum

Johan Vellinga

Sportvrijdag, 3 juni 2011

Cambuur legt Bizot en Vosselman vast

Leeuwarden SC Cambuur heeft linksback Jonathan Vosselman (26) vastgelegd en zal doelman Marco Bizot (20) gaan huren van Ajax. Voorzitter Ype Smid bevestigde dat desgevraagd. Martijn van der Laan blijft ook behouden voor de club, zo bleek gisteren al. Daar staat tegenover dat Gijs Luirink waarschijnlijk vertrekt; de centrale verdediger wil vooralsnog niet ingaan op het contract dat hem is aangeboden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties