Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 3 juni 2013.

Cultuurmaandag, 3 juni 2013

Petra Weijsenfeld wint expositie Fries Museum

Leeuwarden | Petra Weijsenfeld uit Groningen heeft zaterdag de finale gewonnen van de kunsttalentenjacht Muse van het Fries Museum en Omrop Fryslân. In het tv-programma werd gezocht naar de beste amateurkunstenaar van Fryslân.

Cultuurmaandag, 3 juni 2013

Dreampopband

Cultuurmaandag, 3 juni 2013

Kielzog en Oranje winnen festival Schiermonnikoog

Schiermonnikoog | Kielzog Vrouwenkoor uit Hoogezand Sappemeer heeft zaterdag de koorwedstrijd van het 56e Zang- en Muziekfestival op Schiermonnikoog gewonnen. Het koor kreeg liefst 92 punten van de jury.

Economiemaandag, 3 juni 2013

Noordelijke hotels in 2012 minder bezocht

Leeuwarden | De bezettingsgraad van hotels in Noord-Nederland is in 2012 met ruim 1 procent gedaald, tot 58,2 procent. Wel steeg de gemiddelde prijs van een kamer van 78 euro in 2011 tot 81 euro in 2012. Dat blijkt uit onderzoek van KMPG. Er kwamen wel meer landgenoten overnachten in Noord-Nederland, maar het aandeel van andere Europeanen daalde. De hoteleigenaren wijten de daling volgens het onderzoek aan de economische crisis.

Hoofdartikelmaandag, 3 juni 2013

CDA een partij als bijna alle andere

Het CDA richt zich bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar op de gewone man. Op het congres van de partij in Den Bosch heeft politiek leider Buma klare wijn geschonken: Ik wil met het CDA de zorgen van gewone mensen centraal stellen. Ze verbinden aan een uitzicht op een betere toekomst voor Nederland die we samen bouwen.

Regiomaandag, 3 juni 2013

College Menameradiel wil zwembad subsidiëren

Menaam | Het college van B en W van de gemeente Menameradiel is bereid ruim 27.000 euro uit te trekken om het openluchtzwembad op vakantiepark Schatzenburg deze zomer te ondersteunen. Dat geld moet onder meer gebruikt worden voor een tegemoetkoming in de kosten van een zwemabonnement voor inwoners van Menameradiel.

Regiomaandag, 3 juni 2013

Scherm bij concert Urker Mannenkoor

Leeuwarden | Bij het concert van het Urker Mannenkoor Hallelujah in de Grote Kerk in Leeuwarden worden buiten videoschermen geplaatst. De belangstelling voor het concert op 15 juni is zo groot dat de organisatie bang is dat er meer mensen komen dan er plaatsen zijn.

Regiomaandag, 3 juni 2013

Politie Fryslân vaak te laat bij noodoproepen

Leeuwarden | De politie in Fryslân is in veel gemeenten te laat bij noodoproepen. Dat blijkt uit een overzicht van RTL. Bij een noodoproep via 1-1-2 moet de politie binnen een kwartier ter plekke zijn. In tien procent van de gevallen mag de norm niet gehaald worden. In veel Friese gemeenten wordt dat percentage lang niet gehaald. Op de waddeneilanden scoort de politie het slechtst: op Schiermonnikoog redt de politie het niet in 70 procent van de gevallen - daarmee scoort dit eiland het slechtst van alle gemeenten in Nederland, gevolgd door Vlieland met de helft van de ritten binnen de tijd.

Geloof & Kerkmaandag, 3 juni 2013

Jongerenbijbel 100.000 keer verkocht

Arnhem | In zeven jaar tijd zijn er 100.000 exemplaren van de Jongerenbijbel verkocht. Tijdens de EO-Jongerendag zaterdag in Arnhem werd dit gevierd. Een van de bezoekers kreeg een jubileumexemplaar overhandigd uit handen van presentator Manuel Venderbos.

Geloof & Kerkmaandag, 3 juni 2013

Ds. Verhoeven leidt synodebestuur evangelisch-luthersen

Utrecht | De evangelisch-lutherse synode (ELS) heeft ds. Trinette Verhoeven uit Den Haag gekozen tot president voor het geestelijk leiderschap van de synode. Vicepresident en voorzitter is prof. dr. ir. Erik Fledderus, hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dat meldt de Protestantse Kerk in Nederland, waarvan de evangelisch-luthersen sinds 2004 deel uitmaken.

Geloof & Kerkmaandag, 3 juni 2013

God spreekt ook via Radio 538 en hippe dj’s

Dat wat God geeft, moeten wij weer doorgeven. Dat zei Rikko Voorberg zaterdagavond op de EO-jongerendag in Arnhem. 25.000 jongeren waren ervoor naar stadion GelreDome gekomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties