Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 juni 2015.

Economiewoensdag, 3 juni 2015

Reclamebelasting verdeelt de Wolvegaster ondernemers

Wolvega - De gemeente Weststellingwerf wil al enige jaren reclamebelasting invoeren, om daarmee een ondernemersfonds op te richten. Uit het fonds kunnen gezamenlijke activiteiten zoals de intocht van Sinterklaas worden gefinancierd.

Hoofdartikelwoensdag, 3 juni 2015

Controle zonder vertrouwen helpt niet

Eindelijk is het zo ver: de regels voor de opleidingen in het hoger onderwijs gaan op de schop. De minister erkent dat de regelgeving is doorgeschoten. Docenten en directies zijn soms meer bezig met het voldoen aan het invullen van lijstjes, het doorgeven van gegevens en het ondergaan van controles, dan met onderwijs.

Regiowoensdag, 3 juni 2015

Burgerinitiatief om Vlieland energieneutraal te maken

Vlieland - De gemeente Vlieland heeft, net als de andere eilandgemeenten, zichzelf ten doel gesteld om in 2020 energieneutraal te zijn. Eilander Rob Kip vindt dat de gemeente daar tot nu toe te weinig voor heeft gedaan en neemt daarom zelf het initiatief om het doel te halen. Hij zoekt medestanders op het eiland.

Regiowoensdag, 3 juni 2015

Onzekerheid havisten Tjalling Koopmans

Hurdegaryp - Het Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp krijgt ook voor volgend schooljaar en het jaar daarop geen toestemming voor het verzorgen van havo-onderwijs. Dat besluit maakte minister Jet Bussemaker (Onderwijs) gisteren bekend. Dit betekent dat leerlingen mogelijk moeten overstappen naar een andere school als zij havo-examen willen gaan doen.

Regiowoensdag, 3 juni 2015

Loverboyslachtoffers in nood

Leeuwarden - Het aantal slachtoffers van loverboys in Nederland neemt toe en voor hen is te vaak geen plek binnen de gespecialiseerde opvang. De twee opvanghuizen in Nederland van behandel- en expertisecentrum Fier die hierin wel gespecialiseerd zijn - in Leeuwarden en Rotterdam - kampen beide met wachtlijsten. Dat is funest voor de slachtoffers - vrijwel altijd meisjes - die op deze lijst staan, omdat zij zonder hulp groot risico lopen terug te vallen in de oude situatie van gedwongen prostitutie. ,,En deze meisjes zijn gemotiveerd om hulp te aanvaarden", aldus Linda Terpstra, directeur van Fier. ,,Dan moeten ze die hulp ook kunnen krijgen. Je moet het ijzer smeden als het heet is."

Geloof & Kerkwoensdag, 3 juni 2015

Hervatting uitlevering Friese 'Lieteboek'

Zoetermeer - Het Lieteboek. Sjonge en bidde thús en yn tsjerke is sinds maandag weer vrij verkrijgbaar. Dat heeft directeur Nico de Waal van BV Liedboek gisteren bekendgemaakt. Aan elk boek is een inlegvel toegevoegd met daarop twee aangepaste teksten, te weten van lied 336 (Iepenje ús en reitsje ús oan) en 822 (Wy geane mar fierder). Op zaterdag 18 april werd het nieuwe Friese Lieteboek gepresenteerd in de Grote Kerk in Leeuwarden. De verkoop werd echter opgeschort vanwege een geschil met dichter Jan Marten de Vries. Boekhandels mochten de liedbundel niet verkopen tot er een erratum klaar was. Degenen die al een Lieteboek hebben kunnen zonder kosten een inlegvel aanvragen bij BV Liedboek: info@liedboek.nl.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 juni 2015

Friese orgelseizoen van start in Harlingen

Hartlingen - Het concert in Harlingen is een samenwerkingsproject van de orgelorganisaties in Bolsward, Franeker, Harlingen, Leeuwarden en Sneek op initiatief van de Stichting Organum Frisicum. Voor de derde keer is er een centrale plaats gekozen om het orgelseizoen te openen, zo vertelt voorzitter Otto Roelofsen van Organum Frisicum. ,,Vorig jaar was het in Bolsward, het jaar daarvoor in Leeuwarden en volgend jaar waarschijnlijk in Sneek."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties