Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 3 juli 2006.

Cultuurmaandag, 3 juli 2006

Percussiegroep van Druma Oranje Europees kampioen

Dokkum - Het North Frisian Percussion Corps van Druma Oranje uit Dokkum is gisteren Europese Kampioen 2006 geworden tijdens de internationale Days of Music in het Duitse Rastede.

Cultuurmaandag, 3 juli 2006

Choral Evensong in de Martinikerk te Sneek

In de Martinikerk in Sneek werd gisteravond een Choral Evensong gehouden door het Martini Jongenskoor Sneek onder leiding van Rintje te Wies met Dirk Donker achter het orgel.

Economiemaandag, 3 juli 2006

Suikerbiettelers verwachten een goede oogst

Holwerd - De suikerbietentelers verwachten dit jaar weer een goede oogst. Met gemiddelde weersomstandigheden verwacht IRS, onderzoeksbureau voor de suikerbietentelers, voor dit jaar landelijk een gemiddelde opbrengst van 10,5 ton suiker per hectare. Vorig jaar lag de opbrengst met 11,1 ton per hectare uitzonderlijk hoog.

Economiemaandag, 3 juli 2006

Hoofdkantoor van AB Fryslân van IJlst naar Sneek

IJlst - AB Fryslân verhuist zijn hoofdkantoor van IJlst naar Sneek. Het uitzend- en detacheringsbureau laat een nieuw pand bouwen op industrieterrein De Hemmen. AB Fryslân moet verhuizen vanwege de snelle groei. Het bedrijf groeide de laatste twee jaar met 50 procent.

Economiemaandag, 3 juli 2006

Friese accountants SCT scheiden zich af

Stiens/Drachten - De twee Friese vestigingen van SCT Accountants scheiden zich af van de andere vijf vestigingen. Dat maakte vestigingsleider W. Jager van SCT Stiens gisteren bekend. De kantoren van Stiens en Drachten gaan samen een kantoor vormen: Althof Jager Accountants en Adviseurs.

Economiemaandag, 3 juli 2006

Bouw terminal DHL Drachten gestart

Drachten - De bouw van de nieuwe terminal van logistiek bedrijf DHL Express in Drachten is vandaag begonnen met het slaan van de eerste paal. De nieuwe vestiging biedt werk aan tweehonderd mensen. De terminal vervangt de bestaande vestigingen van DHL in Leeuwarden en Groningen.

Economiemaandag, 3 juli 2006

Duurzame stenen van luiers, glas en afval

Buitenpost - Stenen maken van restglas, luiers, schone restproducten of gras, het kan allemaal met het bindmiddel op basis van schelpen dat Pieter de Bruin van stichting Waddenland uit Buitenpost ontwikkelde. Hij heeft vergevorderde plannen voor een fabriek waar stucwerk en stenen met als basismateriaal zeeschelpen worden gemaakt.

Hoofdartikelmaandag, 3 juli 2006

Fryslân op z’n best

Fryslân heeft zich van zijn beste kant laten zien vorige week: de wedstrijd met de zonneboten en Friesland (waarom is dat geen Fryslân?) Vaart. Vele tienduizenden mensen, ook van buiten de provincie, hebben de kwaliteiten gesmaakt van Fryslân. En tot die kwaliteiten behoorde deze keer ook de prachtige slotmanifestatie van Friesland Vaart, zaterdag in Leeuwarden. Zelden heeft de Friese hoofdstad zo veel mensen binnen haar grenzen gehad. En niet vaak was de sfeer zo goed. In de warme zomeravond zaten in de binnenstad overal mensen te kijken naar de verlichting in de grachten en in het Westerpark. Lichtkunstenaars hadden een bijzonder spektakel gemaakt dat kennelijk mensen in een bepaald plezierige stemming bracht.

Regiomaandag, 3 juli 2006

Friesland Vaart kan landelijke allure aan

Leeuwarden - Vooraf werd getwijfeld of het regionale Friesland Vaart landelijke allure zou uitstralen. Maar na zeven dagen feest, media-aandacht en vaarplezier heeft de organisatie bewezen dat het evenement een vaste plek verdient en de nationale en zelfs internationale aandacht waard is.

Regiomaandag, 3 juli 2006

Juni was warm, zonnig en droog

Wommels - Warm, zonnig en droog. Na een valse start, waarbij de temperaturen ver achterbleven bij normale waarden, groeide juni uit tot een prachtige zomermaand. De voorspelde hittegolf bleef echter uit. Wel kwamen enkele waarnemers in Fryslân tot drie tropische dagen, waarbij de temperatuur de grens van dertig graden overschreed.

Regiomaandag, 3 juli 2006

Zonnebootrace zat vol drama en heroïek

Leeuwarden - Een race waarbij de nummer één maar liefst tien uur sneller is dan de nummer twee: is dat spannend? Niet echt nee, vooral niet als die winnaar ook van tevoren al als de grote favoriet is getipt. Toch overheerst na de afgetekende overwinning van de TU Delft bij de Frisian Nuon Solar Challenge, zaterdag in de Prinsentuin in Leeuwarden, grote tevredenheid bij de organisatie. Want het mag dan geen spannende nek-aan-nek-race zijn geworden, drama en heroïek was er zeker.

Sportmaandag, 3 juli 2006

Meisjesduo Goënga verrast op bondspartij

Beetgum - Ze kaatsten dit seizoen nog geen wedstrijd samen. De verwachtingen waren daarom laag voor de meisjesbond. Maar Wiljo Sybrandy en Marije van der Meer presteerden zaterdag in Beetgum voor Goënga op het Nederlands kampioenschap de hele dag goed en ze konden ze na afloop de wisselbeker in ontvangst nemen. Voor St. Annaparochie waren de druiven zuur. In een mooie en vooral spannende finale kwamen Margit de Groot, Annemiek Korf en Lisette Wagenaar net te kort. Op 5-4 en 6-4 sloeg Sybrandy de kaats voorbij.

Sportmaandag, 3 juli 2006

Drie Friese atletiek medailles op NK

Bergen op Zoom - Voor de Friese atletiek begonnen de Nederlandse jeugdkampioenschappen in Bergen op Zoom matig, maar de laatste dag maakte veel goed. Toen kwam de teller op een keer goud, twee keer zilver en een aantal finaleplaatsen.

Sportmaandag, 3 juli 2006

Bart Helmholt springt historie in fierljepland

Linschoten - Bart Helmholt bewaarde de ultieme sprong tot het allerlaatste moment. Met zijn 19,48 meter sprong de fierljepper uit Hurdegaryp zaterdag het 15 jaar oude nationaal record uit de boeken. De Fries schreef in de tweekamp met de Polsstokbond Holland (PBH) historie, maar kon niet voorkomen dat ‘de Hollanders’ de eindoverwinning pakten.

Sportmaandag, 3 juli 2006

Bert Krans als leider in Westerkwartier

Peize - Bert Krans is na twee dagen de verrassende leider in de wielerzesdaagse van het Westerkwartier. De coureur uit De Wilp schreef zaterdag in eigen woonplaats de proloog op zijn naam. In de aansluitende twee criteria slaagde Krans erin de leiderstrui te behouden.

Sportmaandag, 3 juli 2006

Draver Sir Kali is weer terug uit een diep dal

Wolvega - ,,Hij is terug op de baan waar hij zich het beste voelt. Dat merk je aan alles’’, zei Michael Schmid zaterdag na zijn zege met Sir Kali in het hoofdnummer. De zesjarige hengst profiteerde van een optimaal koersverloop dat werd afgedwongen door zijn rijder. En die rijder kent Sir Kali als geen ander. Schmid, een topper in Duitsland, kwam speciaal voor deze ene rit naar Wolvega.

Sportmaandag, 3 juli 2006

Friezen zijn Schotten de baas in ‘hun’ games

Ysbrechtum – Fryslân heeft Schotland verslagen in dé Schotse krachtsport Highland Games, tijdens een onofficiële interland op landgoed Epema State in Ysbrechtum. Er was een compleet Frysk/Schots festival omheen georganiseerd (het eerste Grutte Pier Festival) en vanwege de locatie op het grasveld tussen de schaduwrijke bomen waren de onderdelen – iets in het voordeel van de Friezen – aangepast. De Friezen – Wout Zijlstra, Hans Lolkema en Sierk Kooistra – wonnen vijf van de zeven onderdelen.

Sportmaandag, 3 juli 2006

Van der Meulen bewijst gelijk

Harlingen - Met het aanstellen van de wispelturige Johan van der Meulen als opslager ten faveure van de degelijke Jochum Bouma sloegen Kor Zittema en Taeke Triemstra dit seizoen een nieuwe weg in. De koerswijziging leverde het duo meewarige blikken op, maar voorlopig hebben ze het gelijk aan hun zijde.

Weermaandag, 3 juli 2006

Tropisch

Het wordt een tropische zomerdag met maxima rond 29 à 30 graden gemiddeld. Op de Wadden liggen de temperaturen rond 28 graden. De wind is matig en aan zee soms vrij krachtig uit het oosten tot noordoosten. Morgen wordt het ongeveer 30 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties