Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 juli 2013.

Economiewoensdag, 3 juli 2013

Boeren profiteren nog te weinig van de bloeiende zuivelmarkt

De vraag naar zuivelproducten is wereldwijd groter dan de productie. Het gevolg is snel stijgende prijzen. Maar Nederlandse boeren profiteren daar nog te weinig van.

Hoofdartikelwoensdag, 3 juli 2013

Wil de oppositie wel een kabinetscrisis?

Het mislukte overleg met D66 en GroenLinks is opnieuw een flinke klap voor de regering. Beide partijen eisten meer investeringen in onderwijs in ruil voor steun aan het bezuinigingspakket dat op tafel lag. Het doorgaan van het leenstelsel is nu onzeker.

Regiowoensdag, 3 juli 2013

Verbouwing De Lawei/Meldij kan volgende week van start

Drachten | De grote verbouwing van schouwburg De Lawei en centrum voor de kunsten Meldij in Drachten kan van start gaan. De gemeenteraad van Smallingerland ging gisteravond definitief akkoord met het plan. De sloop van het Meldij-gebouw moet volgende week al beginnen.

Regiowoensdag, 3 juli 2013

Fikse aanpak Kalverdijkje

Leeuwarden | De gemeente Leeuwarden trekt anderhalf miljoen euro uit om sporthal Kalverdijkje op te knappen. Voor dat geld worden er nieuwe tribunes gebouwd, een businessclub gerealiseerd en komen er enkele commerciële ruimtes. Door de aanpassingen kunnen er meer toeschouwers in de sporthal en kan de horeca meer geld verdienen.

Regiowoensdag, 3 juli 2013

Een dubbel gevoel in Drachten na onderzoek

Drachten | Deze zaak kent alleen maar verliezers. Dat zei burgemeester Tjeerd van Bekkum gistermiddag bij de presentatie van het onderzoeksrapport naar de werksfeer op het Drachtster gemeentehuis.

Regiowoensdag, 3 juli 2013

Harlingen doet niet mee aan een herindeling

Harlingen | De gemeente Harlingen doet definitief niet mee aan een herindeling in Noordwest-Fryslân. De Harlinger raad nam gisteravond met ruime meerderheid - tien tegen vier - het voorstel van het college over om een bestuurlijk zelfstandige gemeente te blijven en niet te fuseren met Menameradiel, Franekeradeel en het Bildt.

Sportwoensdag, 3 juli 2013

Teams zetten KNSB klem met B-licentie

Rijswijk | Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) zal op financieel gebied een aantal ,,pijnlijke maatregelen” moeten nemen om komend seizoen de begroting op orde te houden. Dat liet algemeen directeur Paul Sanders weten in reactie op het ingrijpende besluit van BrandLoyalty, Team Activia, TVM en Beslist.nl om geen A-, maar een veel goedkopere B-licentie aan te vragen. ,,Dat gaat ons zeker 4 ton op jaarbasis schelen”, bevestigde Sanders.

Sportwoensdag, 3 juli 2013

Hooghiemster derde in ronde van Hoogkerk

Hoogkerk | Marco Hoekstra heeft gisteravond de derde etappe van de wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier gewonnen. De renner uit Haren liet in de ronde van Hoogkerk Joey van Rhee achter zich. Rene Hooghiemster uit Drachten reed zichzelf naar een verdienstelijke derde plaats. Morgen staat de etappe van Zevenhuizen op het programma. Daarna volgen nog ritten in Marum en De Wilp die de meerdaagse wedstrijd uiteindelijk completeren.

Sportwoensdag, 3 juli 2013

Kamminga pakt vijfde goud op Europees kampioenschap inline skaten

Almere | De Nederlandse inlineskaters hebben een prima start van het EK in Almere afgesloten in stijl. De formatie van bondscoach Desley Hill was gisteren op het afsluitende onderdeel op de piste het sterkste op het nieuwe onderdeel aflossing gemengd. Mark Horsten (Haulerwijk), Ronald Mulder, Bianca Roosenboom en Manon Kamminga (Heerenveen) finishten voor Italië en Spanje.

Sportwoensdag, 3 juli 2013

sc Heerenveen begint fruitig en gedreven in Bakhuizen

Bakhuizen | De kop is er af voor sc Heerenveen. Ruim een week nadat de selectie van trainer Marco van Basten in Langezwaag voor het eerst het trainingsveld betrad, volgde gisteravond in Bakhuizen het traditionele eerste oefenduel tegen een regioselectie uit Gaasterlân-Sleat. In de negentiende editie kwam Heerenveen fris en gedreven voor de dag en dat leidde tot een recordscore (0-16).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties