Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 augustus 2005.

Agendawoensdag, 3 augustus 2005

Klassiek

Peter de Grote Festival Op Schiermonnikoog vindt vanaf volgende week donderdag tot en met zondag het Peter de Grote Festival plaats. Op diverse locaties op het eiland zijn in totaal elf concerten te beluisteren. Volgende week donderdag is er om 16.30 uur een Namiddagconcert in de RK kerk. Cellist Jan Ype Nota speelt dan de Suite voor cello solo nr. 3 in C. (BMV 1009). ’s Avonds om 20.15 uur vindt inde Ontmoetingskerk het officiële openingsconcert plaats. Cellist Michel Strauss en pianiste Macha Beloovssova spelen dan werken van Debussy, Martinu en Rachmaninov. Kaartverkoop bij het VVV van Schiermonnikoog, tel. 0519- 531233.

Bijschriftwoensdag, 3 augustus 2005

Oordelen

Expowoensdag, 3 augustus 2005

Aldeboarn, Museum Aldheidskamer: expo Meint van der Velde ‘Klein door de jaren heen’, t/m eind aug.

Hoofdartikelwoensdag, 3 augustus 2005

Een verdeeld gezelschap…

Wie in een buurt woont waar iedere bewoner een even zware stem heeft in de wijkraad, treft het niet als hij niet in zo’n frisse wijk woont. De mening van de buurman die misschien wel drugscrimineel of kruimeldief is, telt even zwaar als de stem van een nette, oppassende bewoner. Weinig brave burgers zullen daar genoegen meenemen.

Regiowoensdag, 3 augustus 2005

Grondsma wordt de drijfkampioen

Earnewâld – De hele wedstrijd voer Douwe Visser Azn van Grou gisteren bij Earnewâld riant aan de leiding. In de slotmeters werd de nieuwe schipper van Grou verslagen door Jitse Grondsma van d’Halve Maen. De Drachtster schipper haalde voor hotel Princenhof de wind uit de zeilen bij het Doarp Grou, waardoor hij verrassend de overwinning haalde.

Regiowoensdag, 3 augustus 2005

Farebuorren: duiventil van Randstedelingen

Fryslân kent tientallen buurtschappen, streken die vaak herkenbaar zijn aan een wit aanduidingsbord. Een zomerserie over gemeenschappen zonder kerk, school of kroeg.

Regiowoensdag, 3 augustus 2005

Fries gaat met Nuna-3 voor de overwinning

Drachten – In theorie kan-ie 170 kilometer per uur, maar haal daar in de praktijk maar dertig van af. De zonnewagen Nuna-3 zal in Australië haar topsnelheid niet halen, zegt een van de bouwers Sander Zijlstra (25) uit Drachten. Samen met tien medestudenten van de Technische Universiteit Delft vertrekt hij vandaag naar Australië, waar hij in september met de Nuna-3 deelneemt aan de World Solar Challenge. Beter bekend als het wereldkampioenschap voor wagens op zonne-energie.

Regiowoensdag, 3 augustus 2005

‘Supermarkt discrimineert op leeftijd’

Leeuwarden - De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) neemt de hele supermarktbranche onder de loep wegens vermeende leeftijdsdiscriminatie. Een woordvoerder stelde gisteren dat de commissie daarmee tegemoet komt aan een verzoek van CNV Jongeren.

Regiowoensdag, 3 augustus 2005

Bijna geen geld over voor nationale parken

Schiermonnikoog – Er is bijna geen geld over voor nieuwe projecten in de nationale parken Schiermonnikoog en de Alde Feanen bij Earnewâld, blijkt uit een inventarisatie. De vaste lasten en uitvoeringsverplichtingen zijn dermate groot voor de komende jaren dat er voor volgend jaar niet meer dan zo’n 24.000 euro per park te besteden is aan nieuwe projecten. Dat is nog geen 15 procent van het rijksgeld dat de parken jaarlijks krijgen (elk 210.000 euro).

Geloof & Kerkwoensdag, 3 augustus 2005

Intercambio maakte mensen bewuster

BuitenpostIntercambio , de afgelopen tien jaar is dat woord voor de kerken in de classis Buitenpost bijna synoniem geworden voor El Salvador. Na een decennium wordt de classicale uitwisselingsrelatie met kerken in het Latijns-Amerikaanse land nu echter formeel beëindigd. Maandag vertrekt een delegatie van acht mensen voor een slotbezoek.

Sportwoensdag, 3 augustus 2005

Surhuisterveen krijgt Olympia’s Tour

Surhuisterveen - Omdat de Profronde van Surhuisterveen volgend jaar op 1 augustus voor de vijfentwintigste keer worden verreden, wordt het wielerprogramma uitgebreid. Naast de traditionele Centrumcross neemt Surhuisterveen de organisatie op zich als etappeplaats van Olympia’s Tour. De grootste internationale koers voor eliterenners finisht dan op 16 mei in Surhuisterveen en is de volgende dag startplaats.

Sportwoensdag, 3 augustus 2005

Van der Burg en Groenveld komen tekort in sprint om zege

Surhuisterveen – Behalve de liefde die ze voor elkaar koesteren, hebben Josephine Groenveld en Germ van der Burg sinds disndag weer iets extra’s met elkaar gemeen. Beiden slaagden er niet in om bij respectievelijk de dames- en elite/beloften in Surhuisterveen de sprint om de zege winnend af te sluiten. De ene helft van het wielerstel deed het wel nét iets beter dan de andere helft. Van der Burg werd tweede, Groenveld derde.

Sportwoensdag, 3 augustus 2005

Pieter Weening stelt supporters zeker niet teleur

Surhuisterveen – Pieter Weening leert snel. Vorig jaar nog fietste de Harekiet ‘gewoon’ mee in de Profronde van Surhuisterveen, omdat zo vlak na de Tour de France andere coureurs in beeld komen. Dinsdagavond deed Weening wat van hem verwacht werd en kon zijn naam worden bijgeschreven in het illustere rijtje van 24 winnaars van de gouden fiets.

Sportwoensdag, 3 augustus 2005

Cambuur begint verre van fit aan seizoen

Leeuwarden - Roy Wesseling is niet te benijden. De trainer van Cambuur Leeuwarden leeft tussen hoop en vrees. De manier waarop zijn club dinsdagavond voetballes kreeg van de Spaanse tweede divisionist UD Almeria, baart hem zorgen. De kritiek is dan ook niet mals en geeft in een notendop aan, waar het momenteel aan schort bij de Leeuwarders: ,,Geen winnaars, geen duelkracht en we zijn gewoon niet fit.’’ Logisch dat andermaal werd verloren tegen een tegenstander die op papier vergelijkbaar oogt aan Cambuur, 0-1.

Weerwoensdag, 3 augustus 2005

Wisselvallig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties