Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 augustus 2011.

Economiewoensdag, 3 augustus 2011

Extra controles op juiste gebruik bestrijdingsmiddel

Den Haag - Deze en volgende maand controleert de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) intensief op het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen door agrarische ondernemers. Dat heeft de dienst gisteren bekend gemaakt. De nVWA controleert vooral de bespuitingen die plaatsvinden in de buurt van sloten.

Hoofdartikelwoensdag, 3 augustus 2011

Wie heeft er nog grip op gewelddadig Syrië?

Het Syrische regime trekt zich weinig aan van internationale druk om het geweld tegen de eigen bevolking te stoppen. Het is niet onder de indruk van de VN-Veiligheidsraad die in spoedzitting bijeenkomt of van de Europese Unie die diplomatieke sancties afkondigt.

Regiowoensdag, 3 augustus 2011

Fitter dankzij Herbalife - en Messi eet het ook

Alles had ze al geprobeerd. Weight watchers, het duizend-puntendieet, crash-diëten, pillen. ,,Via huisartsen en diëtisten. Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik heb het geprobeerd”, vertelt Alien Visser (69) uit Heerenveen. Niets hielp, elke keer vlogen de kilo’s er net zo snel aan als ze eraf waren gegaan. Totdat ze via haar dochter met Herbalife in contact kwam. ,,Ik voel me sindsdien veel fitter.”

Regiowoensdag, 3 augustus 2011

Haal klamboe; muggenplaag komt eraan

Leeuwarden De extreem natte maand juli en de stijgende temperatuur deze week vormen perfecte omstandigheden voor steekmuggen. Dat zegt Piet Verdonschot, onderzoeker bij Alterra, onderdeel van de universiteit van Wageningen. Landelijke metingen van Alterra op de ontwikkeling van muggen laten een massale groei zien die naar verwachting de komende weken zal leiden tot een enorme toename in het aantal volwassen steekmuggen. Het kan, volgens de Verdonschot, op veel plaatsen in Nederland tot plaagsituaties leiden.

Regiowoensdag, 3 augustus 2011

Reijenga van Joure de beste ‘rûntsjesiler’

Earnewâld Dirk Jan Reijenga, schipper van de Oeral Thús van Joure, is de beste ‘rûntsjesiler’ van Earnewâld. Hij wist tijdens de tweede wedstrijd gisteren Douwe Visser van Sneek achter zich te houden. ,,Der siet gjin krúsrek yn en dan is it gjin echte wedstryd. It wie rûntsjesilen”, aldus Reijenga. ,,Wy koene in pear slaggen meitsje op ’e Sânemar, mar fierder wie it allegear oan ’e wyn. En wy wiene net ûngelokkich yn it Sigersdjip.”

Regiowoensdag, 3 augustus 2011

Het is zomer, wees alert op spooknota’s

Leeuwarden ‘Uw vermelding in de Centrale Bedrijfs Registratie’. ‘Het handelsregister actualiseert momenteel de database’.

Regiowoensdag, 3 augustus 2011

Bij blauwalg kun je toch beter maar niet gaan zwemmen

Eindelijk, het is lekker zwemweer. Bij veel plassen wordt echter gewaarschuwd voor blauwalg. Hoe verstandig is het om daar toch te gaan zwemmen?

Geloof & Kerkwoensdag, 3 augustus 2011

Onderzoek naar ter dood veroordeelde voorganger Iran

Iran - Een rechtbank in Iran heeft besloten een gerechtelijk onderzoek in te stellen naar de religieuze achtergrond van de eerder ter dood veroordeelde voorganger Yousef Nadarkhani. Dat meldt Open Doors, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 augustus 2011

Christenen Nigeria vrezen geweld

Ermelo - Christenen in Nigeria zijn bang voor een nieuwe geweldsuitbarsting van de radicaal-islamitische beweging Boko Haram dit weekeinde. De organisatie zou de dood van haar leider – twee jaar geleden op 30 juli – willen wreken op christenen, meldt Open Doors, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen. Burgers uit het noorden van Nigeria zijn massaal op de vlucht geslagen na een reeks van aanslagen door de Boko Haram in de afgelopen maanden. Dorpen en steden zijn veranderd in spooksteden, vertelden christenen tegen Open Doors.

Sportwoensdag, 3 augustus 2011

Harkemase Boys moet creatief zijn na vertrek Kolder

Harkema Harkemase Boys-voorzitter Pieter Spinder liep gisteren teleurgesteld rond op de Profronde van Surhuisterveen. De preses en zijn club moesten het vertrek van spits Marnix Kolder naar Go Ahead Eagles slikken. ,,En nu moeten we een vervanger vinden. Ga die maar eens vinden. Het is onverwacht dat Kolder vertrekt, wij moeten nu snel een oplossing zien te vinden.” Kolder kwam deze zomer over van BV Veendam; zijn betaald voetballoopbaan leek daarmee ten einde. Harkemase Boys legde hem vast, maar toen Koen van den Biezen deze week uit Deventer vertrok, haalde Eagles-coach Joop Gall (ex-Veendam) zijn oude spits op in Harkema. Volgens bronnen bij Harkemase Boys wist de technische commissie van de club maandagmiddag overigens al van het vertrek van Kolder.

Sportwoensdag, 3 augustus 2011

Harm de Vries solliciteert naar plek in profpeloton

Surhuisterveen In het voorprogramma van de Profronde gaf Harm de Vries gistermiddag het visitekaartje van een jonge en ambitieuze renner af. Dicht bij huis won de renner uit Buitenpost het criterium voor elite- en neo-amateurs. Het was de tweede zege van De Vries in drie dagen. Zondag won hij het klimcriterium van Ransdaal in Zuid-Limburg.

Sportwoensdag, 3 augustus 2011

Tweet van de dag

Surhuisterveen, een leuk rondje

Sportwoensdag, 3 augustus 2011

Tourwinnaar komt, ziet en overwint

Met gouden letters werd de naam van de Australische Tourwinnaar Cadel Evans gisteravond bijgeschreven op de erelijst van de Profronde van Surhuisterveen. Down under kwam, zag en overwon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties