Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 augustus 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 3 augustus 2013

Het uiterlijke bezien vanuit het innerlijke

De zomer is het seizoen van het uiterlijk. In de warme zon ontdoen mensen zich van de meeste kleren en laten zich zo zien in hun lichamelijkheid. Op terrasjes en op het strand kijken mensen naar elkaar: zien en gezien worden is een deel van de cultuur waarin het uiterlijk belangrijk is.

Regiozaterdag, 3 augustus 2013

De motor die er steeds mee ophield, dat móést zo zijn

Steeds maar die motor die bleef haperen tijdens de vakantietripjes in Woudsend. Het zorgde ervoor dat de Duitse Astrid wel heel vaak contact moest hebben met botenreperateur Kees van der Kooij.

Regiozaterdag, 3 augustus 2013

Prijs op prijs voor kampioen

Sneek | Douwe Visser, de schipper van het kampioensskûtsje de Sneker Pan, is benoemd tot Schipper in de orde van de Sneker Pan. De onderscheiding werd hem gisteravond tijdens het openingsfeest van Sneekweek in de tuin van het stadhuis in Sneek uitgereikt door burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân.

Regiozaterdag, 3 augustus 2013

Hitte in Fryslân: naast overlast vooral vertier

Leeuwarden | Fryslân beleefde gisteren een van de warmste dagen ooit. De temperaturen liepen plaatselijk tegen de 34 graden. De hoogstgemeten temperatuur in Nederland kwam uit op 36,9 graden in Arcen, Limburg. Daarmee komt 2 augustus op de achtste plek in de top tien van heetste dagen.

Sportzaterdag, 3 augustus 2013

Records voor Helmholt en De Boer in Buitenpost

Buitenpost | Fierljepper Bart Helmholt heeft gisteren in Buitenpost beslag weten te leggen op het Friese klassementsrecord. De Burgumer had in de voorronde aan 19.79 meter genoeg om het totaal van de beste zeven sprongen tot nu toe op 142,08 meter te zetten. In de finale deed hij er nog een schepje bovenop met een winnende sprong van 20.74. Bij de junioren verbeterde Hans Ulco de Boer het schansrecord.

Sportzaterdag, 3 augustus 2013

Lukoki begint op de bank bij Cambuur

Leeuwarden | Jody Lukoki zit morgen bij de selectie van SC Cambuur voor het eerste competitieduel tegen NAC Breda. De van Ajax gehuurde aanvaller trainde gisteren meteen na de officiële bekendmaking van zijn komst al mee. Mohamed El Makrini en Michiel Hemmen, afgelopen seizoen respectievelijk aanvoerder en clubtopscorer, zitten waarschijnlijk op de bank.

Sportzaterdag, 3 augustus 2013

Heerenveen tegen AZ met fitte Van Anholt

Heerenveen | Marco van Basten kan vanavond in de eerste competitiewedstrijd gewoon beschikken over rechtsback Pele van Anholt. Hij raakte in het oefenduel met Osasuna geblesseerd aan zijn bovenbeen. Middenvelder Joey van den Berg ontbreekt tegen AZ wegens een schorsing. Zijn plaats zal vermoedelijk worden overgenomen door de eveneens herstelde Sven Kums.

Sportzaterdag, 3 augustus 2013

Lodeweges voelt zich weer even die jongen van 10

Handen in de zij. Een aanwijzing hier, een aanwijzing daar. En een knikje. We zien een tevreden man. Zijn naam: Dwight Lodeweges (55) uit Voorthuizen, nieuwe trainer van SC Cambuur. Gepokt en gemazeld in het voetbal én in het leven. Een man van de wereld, die zich nu al thuisvoelt onder de Oldehove. En of hij zin heeft in het eredivisie-avontuur? ,,Reken maar. Ik voel me soms net een jongetje van 10.”

Sportzaterdag, 3 augustus 2013

Van Basten heeft buik vol van 'ongewenst gedoe' bij competitiestart

Heerenveen | Vanavond opent Heerenveen in eigen huis de competitie met een duel tegen het AZ van Gertjan Verbeek. ,,Nieuwe ronde, nieuwe kansen”, vindt trainer Marco van Basten. Toch lijkt het alsof er in vergelijking met vorig seizoen weinig veranderd is. Weer gaat het in het Abe Lenstra Stadion over onrust, weer is ‘de directie’ onderwerp van gesprek en wéér wordt er geconstateerd dat er weinig geld beschikbaar is voor versterking van het team.

Sportzaterdag, 3 augustus 2013

Heerenveen en Cambuur starten bijzonder seizoen

Leeuwarden | Voor het eerst sinds dertien jaar beginnen SC Cambuur en sc Heerenveen dit weekeinde als competitiegenoten aan de eredivisie. Beide Friese clubs starten in eigen stadion: Heerenveen treft vanavond om kwart voor negen AZ, waarna Cambuur het in Leeuwarden morgenmiddag om half een opneemt tegen NAC Breda. Dankzij de promotie van Cambuur naar het hoogste niveau staan ook de Friese derby’s weer op de rol; de eerste is op 29 september in Heerenveen, de tweede op 26 januari in Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties