Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 oktober 2003.

Bijschriftvrijdag, 3 oktober 2003

Hij voert mij aan rustige wateren

Cultuurvrijdag, 3 oktober 2003

58 inzendingen voor Liet 2003

Leeuwarden – De Stichting Liet 91 heeft 58 inzendingen gehad voor Liet 2003. Dat heeft de stichting donderdag bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 3 oktober 2003

Fotomanifestatie Noorderlicht met week verlengd

Groningen - De fotomanifestatie Noorderlicht die momenteel plaatsvindt in Groningen is met één week verlengd. Dat heeft de organisatie donderdag gemeld.

Cultuurvrijdag, 3 oktober 2003

Farskskrift over dichter Slauerhoff

Leeuwarden – Het vierde nummer van Farskskrift staat geheel in het teken van J.J. Slauerhoff. Het Friese literaire tijdschrift geeft een kleine, tweetalige bloemlezing van het werk van de Leeuwarder dichter.

Cultuurvrijdag, 3 oktober 2003

‘Before the Fall’ komt na het hoogtepunt

De kwaliteitsgrafiek van de producties van Galili vertoont de laatste jaren een stijgende lijn. Parallel aan die lijn loopt het bezoekersaantal, want ook dat is alleen maar toegenomen. Een voorlopig hoogtepunt is Chronocratie , de ‘succesvolste Galili Dance productie ooit’ zoals vol trots in vette letters boven het persbericht staat.

Cultuurvrijdag, 3 oktober 2003

‘Vuur’ van Lebbis werd slechts een fikkie

Lebbis trekt van leer. Althans, dat is de bedoeling van het programma Vuur waarmee Hans Sibbel - Lebbis - zonder zijn kompaan Dolf Jansen langs de theaters gaat.

Cultuurvrijdag, 3 oktober 2003

‘Puin’ van Schudden is grandioos mooi

Grote oranje vuilnisvaten staan her en der op het toneel. Buizen, slangen, stukken hout en pvc-pijpen steken er bovenuit. Het is materiaal dat we kennen van thuis, de bouwplaats of als wegwerpafval langs de weg.

Dossiervrijdag, 3 oktober 2003

Wol spinnen achter het spinnenwiel

Een man tuurt gespannen naar het wol achter zijn spinnenwiel. Van wanneer de foto stamt, is niet bekend. Ook wie op de foto staat, is niet te achterhalen. Duidelijk is dat dit op veel boerderijen en in veel woonhuizen een gebruikelijk beeld is geweest: mensen die achter het spinnenwiel wol maakten van schapenvacht.

Economievrijdag, 3 oktober 2003

Noordoosten krijgt dienstencentrum ICT

Dokkum – Noordoost-Fryslân krijgt een laagdrempelig dienstencentrum voor informatie- en communicatietechnologie (ICT). Het centrum wordt gedragen door vijf gemeenten, de Federatie van Ondernemers Noordoost-Fryslân, MKB Noord, Kabel Noord en Regionaal Opleidings Centrum (ROC) de Friese Poort.

Economievrijdag, 3 oktober 2003

Productie van aangepaste scooters voor gehandicapten is levenswerk voor ondernemer

Oudehaske -Eindelijk weer het gevoel kennen van vrijheid. Dat is wat scooterspecialist Frans van Buuren van Herenwal Service uit Oudehaske biedt aan gehandicapten die met een driewielige scooter met brandstofmotor weer kunnen deelnemen aan het normale leven. Tiener Jeffrey uit Brabant is gehandicapt en is dolgelukkig met zijn stoere nieuwe scooter.

Hoofdartikelvrijdag, 3 oktober 2003

De gekozen burgemeester…

Voor de burger onverwacht kwam minister De Graaf (D66, Bestuurlijke Vernieuwing) met een door het kabinet goedgekeurde notitie over de gekozen burgemeester die op den duur wel eens voor veel politiek rumoer zou kunnen zorgen.

Regiovrijdag, 3 oktober 2003

Noorden bang voor snel einde regionale steun

Den Haag – Het einde van de steun aan het Noorden is in zicht. Dat is de overtuiging van werkgevers- en werknemersorganisaties na het overleg gisteren van kabinetsleden met de drie noordelijke commissarissen. Des te meer reden om ,,keihard’’ te eisen dat de zweeftrein er komt, vinden VNO-NCW-noord en FNV-noord.

Regiovrijdag, 3 oktober 2003

Noorden blijft inzetten op steun na 2006

Den Haag/Leeuwarden – De perspectieven voor na 2006 zijn uiterst onzeker, maar het Samenwerkingsverband Noord-Nederland blijft inzetten op voortgaande steun. ,,Die hoop is zeker nog niet opgegeven’’, zegt voorzitter Alders.

Regiovrijdag, 3 oktober 2003

Overblijven op de tocht

Leeuwarden – De tussenschoolse opvang in Leeuwarden is in gevaar. Het college wil de subsidies voor tussenschoolse opvang afschaffen. Leeuwarden moet flink bezuinigen en de opvang is een taak van de scholen, zei wethouder Hafkamp deze week tijdens een vergadering over de begroting.

Regiovrijdag, 3 oktober 2003

Snel internet op platteland

Beetsterzwaag – Snel internet is mogelijk voor inwoners van het platteland. Een netwerk van antennes maakt draadloos internet mogelijk, tegen een redelijke prijs. Een proef in Siegerswoude hiertoe is gelukt. De gemeente Opsterland subsidieert nu de aanleg van draadloos internet, ook in andere dorpen.

Regiovrijdag, 3 oktober 2003

Blokzijler Fryslâns beste omroeper

Bolsward - Een luide stem schalt over de warenmarkt in het centrum van Bolsward. ,,Hoort. Hoort. Hoort!’’ De stem is ook zonder microfoon en versterkers goed te horen. Dorpsomroeper Fred Martens uit Blokzijl steekt tijdens het Open Fries Kampioenschap stads- en dorpsomroepen in Bolsward de loftrompet over ‘zijn’ Blokzijl. ,,Altijd weer zoek ik mijn heil in mijn geliefde Blokzijl’’, roept Martens om. Het leverde hem gisteren het Fries kampioenschap op.

Regiovrijdag, 3 oktober 2003

September: warme dagen, koele nachten

Leeuwarden - September 2003 gaat de weerboeken in als een vrij normale maand. De maand had een vriendelijk nazomers karakter met veel zonneschijn. Opvallend was dat het overdag warmer was dan normaal en dat de nachten iets kouder waren dan het langjarig gemiddelde (1971-2000).

Regiovrijdag, 3 oktober 2003

Werken aan heuveltjes in de weg

Wommels – De provinciale weg Wommels-Bolsward (N359) gaat deze maand op de schop. De provincie gaat een poging doen de vervelende drempeltjes voor eens en altijd te verwijderen. Of dat lukt, is zeer de vraag. De fundering van de weg is van een dusdanige samenstelling, dat er altijd spanning op het asfalt zal staan en de kans op nieuwe uitbarstingen aanwezig blijft.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 oktober 2003

Vrijwillig naar de bajes

Zoetermeer – Vrijwilligers kunnen een belangrijke rol spelen om gevangenen te helpen bij de terugkeer in de maatschappij. Dat is de overtuiging van mr H. Barendrecht, oprichter en directeur van de interkerkelijke vrijwilligersorganisatie Gevangenenzorg Nederland. De stichting viert deze maand het tienjarig bestaan.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 oktober 2003

‘Bezuiniging op r.-k.

Utrecht – Mgr E. de Jong, hulpbisschop van Roermond en binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie verantwoordelijk voor de portefeuille jeugd en jongeren, betreurt de voorgenomen bezuinigingen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op diverse landelijke jeugd-organisaties, waaronder de katholieke jongerenvereniging ResponZ.

Sportvrijdag, 3 oktober 2003

Leeuwarden - Het had weinig gescheeld of Cambuur Leeuwarden had vrijdag in het duel tegen de VVV de beschikking gehad over een nieuwe speler. De versterking, wiens naam trainer Dick de Boer niet wil onthullen, zou eerst nog mee trainen om vervolgens te debuteren. De speler veranderde echter van gedachten en dus ging het feest niet door. Toch blijft De Boer positief.

Sportvrijdag, 3 oktober 2003

Said Bakkati staat voor lastig dilemma

HeerenVeen – Het is niet zo dat het Said Bakkati dagelijks bezighoudt, maar op de achtergrond maalt het wel door zijn hoofd. De 21-jarige talentvolle rechterverdediger van SC Heerenveen is benaderd door de Marokkaanse voetbalbond of er eventueel interesse is om in de nabije toekomst uit te komen voor een vertegenwoordigend elftal.

Sportvrijdag, 3 oktober 2003

Flyers met vertrouwen het nieuwe seizoen in

Heerenveen – Met een uitwedstrijd tegen Tilburg Trappers gaat vrijdagavond voor de Formido Flyers het ijshockeyseizoen van start. Hoewel de selectie van de Flyers nog niet compleet is, heeft de Canadese coach Dave Hyrsky veel vertrouwen in een succesvol seizoen.

Weervrijdag, 3 oktober 2003

Guur herfstweer

Het is vanmiddag nog droog, maar vanavond komen dan toch echt de buien. Het kwik zakt vannacht tot rond 10 graden. Morgen hebben we guur herfstweer en het wordt ongeveer 12 graden, bij een matige en aan zee af en toe harde noordwestenwind


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties