Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 oktober 2015.

Economiezaterdag, 3 oktober 2015

Milieuwinst Nederlandse soja veel groter

Leeuwarden - Wanneer de Nederlandse veehouderij overschakelt op meer lokaal geteeld eiwitrijk veevoer in plaats van soja uit Zuid-Amerika, zoals nu vaak het geval is, is de milieuwinst veel groter dan gedacht. Dat stelt Milieudefensie die een groot onderzoek hierover heeft laten uitvoeren door Questionmark. Het gebruik van soja uit Zuid-Amerika heeft vijf tot negen keer een schadelijker impact dan het gebruik van eiwitrijk veevoer uit Europa. Het toenemende gebruik van soja uit Zuid-Amerika in de afgelopen decennia heeft geleid tot grootschalige kap van regenwouden. Het transport naar veehouderijbedrijven in Europa resulteert in een groeiende uitstoot van het broeikasgas CO2.

Hoofdartikelzaterdag, 3 oktober 2015

Gelovigheid en de toekomst van de PKN

Op 21 mei 1608 sprak de Haamsteedse predikant Willem Teelinck de Staten van Zeeland toe over het toenemende wangedrag en ontheiliging van de zondag. De Staten van Zeeland raakten onder indruk en besloten tot actie. De openbare orde moest worden gehandhaafd en de zondag moest worden gerespecteerd in overeenstemming met Gods Woord. Als de schouten in gebreke zouden blijven, volgden maatregelen. Al enkele tientallen jaren daarvoor hadden schout en schepenen wan Haamstede beperkende maatregelen getroffen: op zon- en biddagen mocht niemand zich ophouden in de herbergen om daar te drinken of te spelen.

Regiozaterdag, 3 oktober 2015

Crisisopvang duurt overal zes dagen

Kollum - Ook de vluchtelingen in de crisisnoodopvang in Kollum en Workum verblijven daar tot en met dinsdag. Het college van Súdwest-Fryslân nam het gistermiddag het besluit de opvang in de Rolpeal met nog eens 72 uur te verlengen. Een formaliteit, zegt gemeentewoordvoerder Marco van der Meer van de gemeente. ,,De intentie was er al." Burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland meldt dat al vanaf het begin duidelijk was dat de opvang in de Van der Bijhal in Kollum daar twee keer 72 uur zou duren.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 oktober 2015

Predikant in PKN in 2016 iets goedkoper

Utrecht - In 2016 wordt een predikant voor PKN-gemeenten goedkoper. Door een overschot in de Centrale Kas Predikantstraktementen betalen gemeenten volgend jaar niet de verwachte 74.253 euro per fulltime predikant, maar 71.934 euro.

Sportzaterdag, 3 oktober 2015

Keepersnomade Krul: van Colombia naar de Cambuur-bank

Door Daan Rieken

Sportzaterdag, 3 oktober 2015

Heerenveen toont geen beterschap

sc Heerenveen heeft het hoopgevende optreden tegen Vitesse geen goed vervolg kunnen geven. De formatie van trainer Dwight Lodeweges toonde gisteravond in Almelo nog geen beterschap en verloor met 2-0 van Heracles.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties