Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 3 oktober 2016.

Cultuurmaandag, 3 oktober 2016

Drie keer zo veel drukte

Leeuwarden - Het Fries Museum heeft afgelopen weekeinde 3050 bezoekers getrokken. Normaal trekt het museum aan het Zaailand ongeveer duizend bezoekers.

Hoofdartikelmaandag, 3 oktober 2016

Beledigingen Poetin zijn niet acceptabel

De rapporten over de ramp met de MH17 wijzen nadrukkelijk op Russische betrokkenheid. De onderzoekers en het kabinet zijn daarover duidelijk, ondanks dat het vorige week verschenen rapport een tussenrapportage is. De informatie die tot nu toe naar buiten is gekomen levert een sterke zaak op tegen Rusland. Maar het land van Poetin is niet onder de indruk van de uitkomsten van de uitvoerige onderzoekingen. In tegendeel, Poetin heeft iedereen in Rusland die in het openbaar iets mag zeggen over de ramp en het onderzoek, duidelijke instructies gegeven: het onderzoek deugt niet. Er is geen enkele reden om te denken dat Rusland betrokken is geweest.

Regiomaandag, 3 oktober 2016

Een koperen duit in een zwarte kluit

Lippenhuizen - ,,Hé ik geloof dat ik iets heb!" De metaaldetector van George Wyant gaat harder piepen. Hij buigt zich voorover, graaft met zijn handen in de grond en komt met iets kleins te voorschijn. ,,Een zilveren ringetje!"

Regiomaandag, 3 oktober 2016

Minister houdt vast aan gas van Skylge

Terschelling - Minister Henk Kamp van Economische Zaken houdt vooralsnog vast aan zijn voornemen om gas te winnen bij Terschelling. Dat zei hij gisteren tijdens een bezoek aan het Waddeneiland.

Regiomaandag, 3 oktober 2016

Foarút mei de Handel overweldigt organisatie

De Westereen - ,,Oerweldigjend." Meer woorden heeft Willem Kooistra van Ondernemers Vereniging Kollumerzwaag niet nodig voor zijn evaluatie van het evenement Foarút mei de Handel van afgelopen zaterdag.

Regiomaandag, 3 oktober 2016

Dansende robotspinnen en drones in de NHL

Leeuwarden - Tok! Met een knal valt een drone uit de lucht in de gang van NHL Hogeschool in Leeuwarden. Imme van Zuijlen (9) rent naar het apparaatje en stuurt het direct de lucht weer in. Hij heeft er lang op moeten wachten, maar kan nu eindelijk de drone bedienen. ,,Dit is echt superleuk!"

Sportmaandag, 3 oktober 2016

Heerenveen wint punt tegen beter PSV

Heerenveen - Na vier zeges op rij bleek sc Heerenveen zaterdag nog een maatje te klein voor de absolute top. PSV was de betere ploeg, liet veel kansen onbenut, waardoor de formatie van trainer Jurgen Streppel een punt won tegen de landskampioen.

Sportmaandag, 3 oktober 2016

Stuiterend op weg naar eeuwige roem

Column

Sportmaandag, 3 oktober 2016

Harkemase Boys buigt opnieuw het hoofd

Harkema - Harkemase Boys heeft het moeilijk in de derde divisie. De geflatteerde 0-4 nederlaag in het 'risicoduel’ met Quick Boys was zaterdag alweer de zevende nederlaag op rij voor de Harekieten. Het was het einde van een drukke week op De Bosk

Sportmaandag, 3 oktober 2016

Scorend vermogen helpt Mid-Fryslân voorbij De Hoeve

De Hoeve - Mid-Fryslân had gistermiddag aan één goede helft genoeg tegen De Hoeve. De ploeg van Arjan Kreeft kon voor de pauze goed tegenstand bieden, maar moest na de thee alsnog capituleren. Het gebrek aan scorend vermogen gaf de doorslag.

Sportmaandag, 3 oktober 2016

VC Sneek in de Supercup roemloos afgeserveerd

Doetinchem - De volleybalsters van VC Sneek zijn er gistermiddag niet in geslaagd voor de derde keer in successie de Supercup te winnen. De regerend landskampioen uit Sneek had in de Topsporthal Achterhoek weinig in te brengen in het duel met bekerwinnaar Eurosped. Het werd een afgetekende 0-3 (20-25, 15-25 en 16-25) zege voor de Almelose formatie van coach Jan Berendsen, die onder de naam Pollux van ‘99 tot 2002 vier keer op rij de Supercup won.

Sportmaandag, 3 oktober 2016

De Vries pakt derde plaats in 64e editie Olympia’s Tour

Noorbeek - Hartthijs de Vries mocht gisteren als derde het eindpodium van de 64e Olympia’s Tour op. De twintigjarige Kollumer verdedigde zijn podiumplek in de slotrit van de Nederlandse etappekoers voor beloften met verve en zag Rabobank Development Team-ploeggenoot Cees Bol de eindoverwinning veilig stellen.

Sportmaandag, 3 oktober 2016

Sanne Vermeer overtuigend Nederlands kampioene

Almere - Sanne Vermeer uit Stiens is zaterdag op imponerende wijze Nederlands kampioene geworden. De pas achttienjarige judoka was in de finale van de gewichtsklasse tot 63 kilogram op ippon te sterk voor de Burgumse Jennifer Wichers (25), die genoegen moest nemen met zilver. Vermeer, kersvers Europees kampioene bij de junioren, was gedurende het toernooi oppermachtig. Al haar tegenstanders versloeg ze op ippon.

Sportmaandag, 3 oktober 2016

Met mass start, Antonissen en Flyers wacht een mooie winter

Sporttribunaal


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties