Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 30 januari 2014.

Economiedonderdag, 30 januari 2014

Voor goed bakkersproduct moeten werkomstandigheden optimaal zijn

Blijven investeren in bedrijfspanden en producten is voor Nyncke Posthuma in Wommels belangrijk. Bakkers die overeind willen blijven, moeten wel. Dat ze het goed doet blijkt uit het predicaat Beste Echte bakker van Fryslân.

Hoofdartikeldonderdag, 30 januari 2014

Nutsvoorzieningen: nog meer commercie

Televisie en internet zijn basisbehoeften voor de burger geworden. Net als telefoon, gas, water, elektriciteit en openbaar vervoer. Tot voor enkele decennia geleden vond iedereen het vanzelfsprekend dat de overheid dergelijke belangrijke voorzieningen in handen had. De mode van privatisering en vermarkting heeft daarin verandering gebracht: veel nutsvoorzieningen worden nu geleverd door commerciële partijen.

Regiodonderdag, 30 januari 2014

Stichting wil lagere campus Terschelling

Terschelling | Stichting Ons Schellingerland (SOS) stapt naar de Raad van State om de bouw van de studentencampus van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op West-Terschelling tegen te houden. De stichting gaat daarom in beroep tegen het bestemmingsplan, dat volgens SOS een gebouw van zes verdiepingen hoog zou faciliteren. De stichting heeft bovendien een alternatief plan klaarliggen.

Regiodonderdag, 30 januari 2014

Oppositie schiet akkoord coalitie Leeuwarden af

Leeuwarden | Het coalitieprogramma van Leeuwarden is ,,een draak van een programma”. Het ,,legt een hypotheek op de toekomst” en is ,,een ramp voor toekomstige generaties”. Ook maken de coalitiepartijen PvdA, CDA en Pal/GroenLinks geen keuzes en bevat het coalitieakkoord wel veel tekst, maar is er geen visie in te vinden.

Regiodonderdag, 30 januari 2014

FNP laakt hetze rond naam De Fryske Marren

Joure | De coalitiepartijen FNP en CDA houden onverkort vast aan de invoering van de gemeentenaam De Fryske Marren. Ze komen in maart met een voorstel om de huidige naam De Friese Meren te veranderen. Dat bleek gisteravond tijdens het raadsdebat over het coalitieakkoord dat beide partijen hebben gesloten.

Regiodonderdag, 30 januari 2014

Staten reageren fel op rapport over afvaloven

Leeuwarden | Onthutsend en onacceptabel. In die termen reageerden verschillende Statenfracties gisteren op het rapport dat de Noordelijke Rekenkamer in december uitbracht over de vergunningverlening aan de Reststoffen Energiecentrale (REC) in Harlingen, tussen 2006 en 2009.

Geloof & Kerkdonderdag, 30 januari 2014

Als het moet, zullen we onze vrijheid met stokken verdedigen

Heleen Zorgdrager, hoogleraar aan de Protestantse Theologische Universiteit en opgegroeid in Franeker, was afgelopen weekend op het EuroMaidan-plein bij de demonstranten. Een verslag vanuit Kiev.

Sportdonderdag, 30 januari 2014

Cambuur en Groningen blijven samenwerken

Leeuwarden | SC Cambuur en FC Groningen blijven samenwerken op het gebied van de jeugdopleiding. De reeds bestaande samenwerking startte op 1 juli 2010 en wordt met drie jaar verlengd. Algemeen directeur Gerald van den Belt van SC Cambuur is positief over de resultaten van de afgelopen jaren. ,,Het is duidelijk gebleken dat beide clubs baat hebben bij de samenwerking. Bij zowel FC Groningen als SC Cambuur zijn meerdere jeugdspelers doorgestroomd naar de selectie.”

Sportdonderdag, 30 januari 2014

Finnbogason vrijuit na armgebaar in derby

Heerenveen | Alfred Finnbogason hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing. De aanklager betaald voetbal heeft na vooronderzoek besloten de spits van sc Heerenveen met rust te laten. Eredivisietopscorer Finnbogason maakte zondag voorafgaand aan de derby tegen Cambuur (3-1) een obsceen gebaar naar het thuispubliek in Leeuwarden. De aanklager laat in een reactie wel weten het gebaar van Finnbogason ,,niet respectvol” te vinden vanwege zijn voorbeeldfunctie.

Sportdonderdag, 30 januari 2014

Aris wint in Rotterdam eerste kwartfinaleduel

Rotterdam | De basketballers van Aris hebben gisteravond hun eerste duel in de kwartfinale van de landelijke beker gewonnen. Uit werd Rotterdam met 58-80 opzij gezet. Afgelopen zaterdag was Aris thuis in de competitie ook al te sterk voor de Rotterdammers. Toen werd het 85-64. Komende dinsdag is de bekerreturn in Leeuwarden. Zaterdag staat echter eerst nog de competitiewedstrijd tegen en in Leiden op het programma van de Leeuwarder basketballers.

Sportdonderdag, 30 januari 2014

Kungfu-Sjinkie wil in Sotsji eettentjes mijden

Heerenveen | Over anderhalve week staan de eerste shorttack-afstanden al op het progamma in Sotsji. Sjinkie Knegt uit Bantega leeft ontspannen toe naar de Winterspelen. Hij maakt zich vooral druk over verveling en de eettentjes in het olympisch dorp.

Sportdonderdag, 30 januari 2014

Van Basten mist goede gevoel en verlengt contract niet

Heerenveen | Marco van Basten mist het ,,juiste gevoel” en stapt daarom na dit seizoen op als trainer van sc Heerenveen. Dat zegt hij in een persverklaring. Eerder nog spraken zowel Heerenveen als Van Basten de wens uit om langer met elkaar door te gaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties