Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 november 2011.

Cultuurwoensdag, 30 november 2011

Langere inschrijvingstermijn fanfarekampioenschap

Leeuwarden | De Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) hebben hun inschrijvingstermijn met twee maanden verlengd tot 1 februari 2012. Dat heeft de organisatie, Stichting Frysk Fanfare Festival, gisteren gemeld. De verlenging is nodig omdat er voor de laagste divisies tot nu toe te weinig aanmeldingen zijn om een volwaardig kampioenschap te kunnen houden. De ONFK moeten plaatsvinden op 27 en 28 april in De Lawei in Drachten.

Cultuurwoensdag, 30 november 2011

Thema Kinderboekenmaand bekend

Leeuwarden | Het thema voor de achttiende Christelijke Kinderboekenmaand is: ...en wie ben jij? Dat heeft de Werkgroep Christelijke Kinderboeken (WCK) gisteren bekendgemaakt. Het thema verwijst onder meer naar de uitspraak van Jezus: ‘En wie zeggen de mensen dat Ik ben?’

Cultuurwoensdag, 30 november 2011

‘Rock meets Rap!’ op Leeuwarder plein

Leeuwarden | Drie jonge rappers uit Leeuwarden treden morgenavond op op het Waagplein in Leeuwarden ter afsluiting van het project Rock meets Rap! van het Friesland College en Welzijn Centraal. Het project moest jongeren uit verschillende subculturen met elkaar in contact brengen, zodat ze van elkaar konden leren.

Cultuurwoensdag, 30 november 2011

Jelle B. in top 100 met zijn single ‘De Pionier’

Leeuwarden | De Pionier, de tweede single van Jelle B. is binnengekomen op nummer 55 van de top 100. De single is een vertaling en bewerking van het nummer 39 van Queen.

Economiewoensdag, 30 november 2011

Ondernemer Noorden verwacht lagere groei

Groningen | Noordelijke ondernemers zijn gematigd positief over de groei in het laatste kwartaal en in 2012. Dat blijkt uit de Conjunctuur Enquête Nederland (COEN) van de Kamer van Koophandel. 26 procent verwacht nog een omzetstijging vergeleken met het vorige kwartaal. 21 procent denkt een verlies te draaien. Voor 2012 zijn de verhoudingen hetzelfde. Bijna 30 procent van de ondernemers verwacht dat het economisch klimaat verslechtert. De industrie en groothandel zijn wel positief gestemd, ook voor volgend jaar. De bouwsector heeft het nog altijd het zwaarst.

Economiewoensdag, 30 november 2011

Tweede directielid in korte tijd weg

Leeuwarden | Na het vertrek van directievoorzitter Rik van Terwisga van waterbedrijf Vitens, stapt nu ook directielid Walter van der Meer op. Hij wordt per 1 februari directeur van waterbedrijf Oasen in Gouda. Van der Meer was lange tijd in dienst bij Vitens. Onder meer als de directeur van het laboratorium. Hij is ook hoogleraar Waterzuiveringstechnologie aan de universiteit Delft. Van Terwisga trad terug omdat hij niet de juiste man zou zijn voor het invoeren van nieuw beleid.

Hoofdartikelwoensdag, 30 november 2011

Klimaat lijdt onder lijdzaamheid Europa

Dat op veel Nederlandse snelwegen straks 130 mag worden gereden, werd gisteren op deze plaats van een kritische noot voorzien. De milieuwinst die gemaakt had kunnen worden doordat auto’s minder vervuilend zijn geworden, wordt teniet gedaan door de snelheid te verhogen. Er is een opmerkelijke parallel met de maandag begonnen klimaattop in het Zuid-Afrikaanse Durban. Ook daar staat het milieu niet voorop, maar de economische belangen van de vervuiler.

Regiowoensdag, 30 november 2011

Ongeloof in Grou na diefstal putdeksels

Grou | ,,Levensgevaarlijk en belachelijk”, noemen inwoners van Grou de diefstal van zo’n vijftig putdeksels. Zaterdagnacht zijn ze door nog onbekende personen gestolen uit meerdere straten. Eerst ging men ervan uit dat er 32 exemplaren ontvreemd waren.

Regiowoensdag, 30 november 2011

Van Booma stort zwembad vol en maakt er speeltuin van

Menaam | Het openbare zwembad op recreatiepark Schatzenburg bij Menaam wordt gedempt. Beheerder Ron van Booma van het park gaat het bad vol zand storten en er een speeltuin van maken.

Regiowoensdag, 30 november 2011

Thuisbevalling NO-Fryslân wordt onverantwoord

Dokkum | Een thuisbevalling in Noordoost-Fryslân wordt onverantwoord als de verloskunde uit De Sionsberg verdwijnt. Janke de Vries, verloskundige van praktijk Catharine Schrader in Dokkum, is verontwaardigd over het nieuws dat het Dokkumer ziekenhuis de geboortezorg zeer waarschijnlijk moet afstoten.

Regiowoensdag, 30 november 2011

Zonnehuis, een bijzonder wijkje

Demente ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, revaliderende tijdelijk gehandicapten en hippe dertigers wonen in Zuidhorn in één wijkje. Prinses Máxima kwam Zonnehuis Oostergast gisteren openen.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 november 2011

Christenmigranten vooral missionair naar eigen groep

Amsterdam | Christenmigranten in Nederland beperken zich in hun zendingsactiviteiten vooral tot mensen uit het eigen land van herkomst. Dat blijkt uit een onderzoek waarop Daniëlle Koning maandag aan de Vrije Universiteit in Amsterdam promoveerde.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 november 2011

Slachtoffers misbruik: kort geding tegen staat

Amsterdam | Drie slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk spannen een kort geding aan tegen de staat. Ze nemen het de Nederlandse staat kwalijk dat jarenlang geen actie is ondernomen, terwijl er volgens hen veel aanwijzingen waren voor het misbruik. In het kort geding eisen zij dat er een wetsontwerp wordt ingediend waarin de verjaring van die feiten ongedaan wordt gemaakt.

Sportwoensdag, 30 november 2011

Vriend of criticus; de eeuwige spagaat

Als je vrienden met de sporter wordt, moet je van de job gehaald worden.” Dat betoogde John Volkers, sportjournalist van de Volkskrant, gisteravond in het Euroborgstadion tijdens een discussieavond over de onafhankelijkheid van de sportjournalistiek. ,,Als je een soort vriendschap hebt, kan dat de beoordeling van de sporter beïnvloeden. Het hoeft niet eens zo te zijn, maar je hebt de schijn tegen.”

Sportwoensdag, 30 november 2011

Harkemase Boys werkt in bekerduel aan zelfvertrouwen

Harkema | Harkemase Boys heeft zich gisteravond geplaatst voor de derde ronde van de noordelijke districtsbeker. De zaterdag topklasser, die het in de competitie zo moeilijk heeft, walste op eigen veld over zaterdagvijfdeklasser Neptunia uit Delfzijl (12-0). Heerenveense Boys bekerde ook verder. In Opeinde werd de ploeg tegen klassengenoot ONT door twee eigen doelpunten van de thuisclub in het zadel geholpen, 0-2. De ploeg van trainer Marius Hendriks is overigens nog niet zeker van de derde ronde omdat het op 17 december in de tussenronde op eigen veld moet aantreden tegen hoofdklasser ONS Sneek.

Sportwoensdag, 30 november 2011

Vier Friese ploegen in tussenronde beker

Heerenveen | Op de burelen van het districtskantoor van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) district noord is gisteren de loting verricht van de tussenronde van het bekervoetbaltoernooi. Daarin neemt Heerenveense Boys, dat gisteren ONT uitschakelde, het thuis op 17 december op tegen hoofdklasser ONS Sneek. Een dag later ontvangt Bergum op eigen veld Asser Boys en gaat Wolvega in Meppel op bezoek bij MSC. Het vierde en laatste duel is CEC - Emmen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties