Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 30 november 2015.

Economiemaandag, 30 november 2015

FB Oranjewoud neemt aandelen Tichelaar over

Leeuwarden - Landgoed Oranjewoud Participaties (LOP) gaat het grootste deel van keramiekbedrijf Tichelaar overnemen. Dat hebben beide organisaties bekendgemaakt. LOP is onderdeel van Stichting FB Oranjewoud. De beide partijen hebben geen nadere details over de overname van de aandelen bekendgemaakt. De werkgelegenheid blijft behouden.

Hoofdartikelmaandag, 30 november 2015

Medische praktijk is kwetsbaar

De handelwijze van de farmaceutische industrie ligt onder vuur. De bezwaren richten zich onder meer op de quasi-wetenschappelijkheid van onderzoek naar de (bij)werkingen van medicijnen en op het commerciŽle beleid.

Regiomaandag, 30 november 2015

Met rietjes de zuigkracht van een boom ontdekken

Gewone lesboeken zijn maar saai, vindt biologiedocente Jos Kramer-Kolleman. Zij maakt haar lessen daarom zelf. Die zijn zo goed dat ze vandaag voor haar lessenreeks over plantenkunde in Haarlem de Enza Zaden Award ontvangt.

Regiomaandag, 30 november 2015

Verspreiding vogelsoorten verandert

Leeuwarden - De verspreiding van vogelsoorten in Nederland en in Frysl‚n is sterk veranderd ten opzichte van enkele jaren geleden. Dat concludeert Sovon Vogelonderzoek Nederland in de Vogelbalans 2015, die afgelopen weekeinde is gepresenteerd. Sommige soorten nemen in aantal toe, maar andere hebben te maken met een afname.

Geloof & Kerkmaandag, 30 november 2015

Boodschap van liefde op Open Doors-dag

Utrecht - Het was een radicale boodschap die Anne van der Bijl zaterdag bracht tijdens de Open Doors-dag in de Jaarbeurs in Utrecht: ,,Het helpt niet als we Islamitische Staat alleen bombarderen. Alleen liefde kan de haat en de strijd overwinnen. Daarom roep ik u allemaal op: heb lief en wees bereid uw leven te geven."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties