Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 december 2006.

Economiezaterdag, 30 december 2006

Transport deze week nog op halve bezetting

Heerenveen - Het ontbreken van een stevige winter heeft zo voor Van der Werff Logistics uit Heerenveen zijn voordelen. ,,Een belangrijk deel van onze activiteiten komt namelijk uit de bouw”, vertelt commercieel manager Arjen Tulner (31). ,,Bij een stevige winter neemt dat werk af en zal dat voor ons dus minder werk opleveren.”.

Economiezaterdag, 30 december 2006

Kunst als verkoopartikel onder de hamer

Leeuwarden – Nog steeds vindt kunstenaar Beb Mulder (67) uit Leeuwarden het vreemd dat veel kunstenaars het ondernemerschap niet onder de knie hebben. ,,Je maakt toch een product en dat moet je op een gegeven moment weer kwijt. Veel kunstenaars kunnen hun artikelen dan ook onvoldoende verkopen en zijn niet gewend om zonder subsidie te bestaan.”

Economiezaterdag, 30 december 2006

Uitdaging voor 2007: klein blijven of groeien

IJlst – Na drie jaar keihard investeren in het eigen bedrijf ziet Astrid Ploeg (48) van Outdoor Office uit IJlst nu eindelijk resultaat. Het eenpersoonsbedrijf haalt steeds meer werk vooral op het gebied van secretariële ondersteuning binnen en zoals het er nu naar uitziet, zal 2007 het jaar van de beslissing worden. ,,Zal ik bewust deze grootte aanhouden of zal er personeel aangenomen moeten worden?”, vraagt de onderneemster zich af. Nu nog heeft ze kantoor aan huis, maar hoe dat er komend jaar uit zal komen te zien, is nog niet bekend.

Economiezaterdag, 30 december 2006

Boete Dejo na afspraken verzinkerijen

Den Haag - De Nederlandse Mededingingautoriteit (NMa) heeft zes verzinkerijen beboet voor kartelvorming. De ondernemingen moeten gezamenlijk ruim drie miljoen euro betalen, zo liet de toezichthouder gisteren weten. Mejo uit Wolvega is een van de beboete bedrijven. Onduidelijk is hoe hoog de boete voor het Friese bedrijf is.

Regiozaterdag, 30 december 2006

Fûgelhelling heeft ’t druk

Ureterp - De Fûgelhelling in Ureterp heeft in 2006 bijna 2500 vogels opgevangen. Dat is een record in het 31-jarig bestaan van het opvangcentrum. De afgelopen jaren werden er bij de Fûgelhelling gemiddeld tweeduizend zieke en gewonde vogels binnengebracht.

Regiozaterdag, 30 december 2006

Polarisatie in de Friese Staten

De polarisatie en de terugkeer van het onderscheid tussen links en rechts die de landelijke verkiezingen kenmerkten, zijn ook in de Friese provinciepolitiek goed waarneembaar. De voortekenen beloven weinig goeds. CDA en PvdA staan steeds vaker tegenover elkaar. Insiders voorzien dat tijdens de nieuwjaarsrecepties de campagnes in alle hevigheid losbarsten en dat harde woorden niet worden geschuwd.

Regiozaterdag, 30 december 2006

Thuiszorg biedt zware Friezen hulp

Drachten - Voor Friezen die worstelen met overgewicht, gaat er vanaf januari een nieuw voedingsprogramma van start onder de naam Happy Weight Plan. De afvallers krijgen intensieve begeleiding van diëtisten van de drie grootste thuiszorgorganisaties van de provincie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties