Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 30 december 2013.

Hoofdartikelmaandag, 30 december 2013

AEX stijgt maar crisis wordt duur betaald

De AEX van de beurs in Amsterdam is door de psychologische grens van 400 punten gestegen; een record sinds vijf jaar geleden, toen de val van de Amerikaanse bankiers Lehman Brothers de crisis inluidde. Beurshandelaren zaten al enkele weken in spanning: zou de AEX de 400 punten halen? Dat is gelukt, zij het op het nippertje.

Regiomaandag, 30 december 2013

Steun voor kerkgebouwen

Leeuwarden | De Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen (SBKGF) heeft voor 74 kerken, kerktorens, kerkhoven en overige kerkelijke monumenten ruim 1,6 miljoen euro aan subsidie toegezegd gekregen van het rijk. Het geld is bedoeld voor het reguliere onderhoud. De stichting had voor 86 rijksmonumenten steun aangevraagd. Het gaat om subsidies voor een periode van zes jaar. De gelden komen uit de zogenaamde BRIM-regeling waarbij voor maximaal 50 procent van de kosten subsidie kan worden ontvangen.

Regiomaandag, 30 december 2013

Goede start voor de verkoop van vuurwerk

Franeker | De verkoop van vuurwerk loopt goed. Zaterdag was de eerste verkoopdag en bij de meeste verkooppunten was het ,,lekker druk”, aldus voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland. Hij rekent erop dat vuurwerkverkopers dit jaar iets meer aan de man brengen dan in voorgaande jaren. In de voorverkoop werd al zo’n 10 procent meer verkocht dan een jaar geleden. Met name de afzet van vuurwerkpotten loopt dit jaar goed.

Geloof & Kerkmaandag, 30 december 2013

Kritiek op godsbeeld in aanbiddingsliederen

Barneveld | Aanbiddingsliederen zijn vooral ‘Jezusliederen’ en geven een vertekend godsbeeld. Daarmee ligt geestelijk narcisme op de loer: God is niet meer de Ander, maar zit opgesloten in onze eigen ervaring. Die kritiek uit Hans Riphagen, docent aan het seminarium van de Unie van Baptisten in Barneveld in het jongste nummer van Soteria, kwartaalblad voor evangelische theologische bezinning.

Geloof & Kerkmaandag, 30 december 2013

De paus lijkt op die andere Franciscus

Paus Franciscus is in meerdere opzichten vergelijkbaar met zijn naamgenoot, de echte Franciscus; il poverello (de arme drommel) uit Assisi (1181/2-1226). Beiden eenvoudig. Wars van luxe. Beiden vastberaden om de kerk te hervormen, althans te ontdoen van wereldse macht. Geld, kapitalisme, corruptie, machtsmisbruik en carričrejagerij hebben immers niks te maken met de blijde boodschap van het evangelie. Net als de Franciscus van Assisi heeft ook paus Franciscus aan de drie geloofsbeginselen hoop, geloof en liefde, de zichtbare en voelbare blijdschap toegevoegd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties