Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 maart 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 30 maart 2013

Een Lutherlied voor stille zaterdag

Stille zaterdag is een dag zonder pretentie. De gebeurtenissen van Goede Vrijdag werken na en tegelijkertijd is er de verwachting van de volgende dag, van Pasen. Stille zaterdag is een dag tussen de tijden: de tijd van het sterven en de tijd van de opstanding; tussen de tijd van de dood en de tijd van het leven; tussen de tijd waarin ogenschijnlijk de machten van de duisternis heersen en de tijd van de krachten van het licht. Stille zaterdag is een dag van bezinning, op wat is geweest en op wat komt.

Regiozaterdag, 30 maart 2013

Vraagtekens bij wroeging van Jasper S.

Leeuwarden | ,,Woorden die verlichting kunnen brengen in een zaak die alleen maar verliezers kent, is moeilijk meneer de voorzitter. Ik heb er lang over nagedacht, spijt en wroeging van wat ik gedaan heb. Ik besef dat ik de familie Vaatstra niet die duidelijkheid heb kunnen geven waar ze op gerekend had. Toch hoop ik dat ze met mijn bekentenis en mijn veroordeling een stukje van dit alles af kunnen sluiten.”

Regiozaterdag, 30 maart 2013

Nog maar zeven ‘ljipaaien’ gevonden in Fryslân

Leeuwarden | Er zijn nog maar zelden zo weinig kievitseieren gevonden in Fryslân tijdens het aaisykseizoen als dit jaar. De teller stond gisteravond op zeven eieren, terwijl het raapseizoen na morgen is afgelopen.

Sportzaterdag, 30 maart 2013

Opnieuw verzuimt Cambuur aan te haken

Almere | Het ging afgelopen week over de vertrokken Alfons Arts en over contracten, maar toch: SC Cambuur moest gisteren ‘gewoon’ voetballen. Het eerste duel onder Henk de Jong leverde echter een onnodig verlies op bij Almere City: 2-1.

Sportzaterdag, 30 maart 2013

Play-offs het toverwoord voor Zweedse goalie Nordfeldt

Heerenveen | Het was een gedenkwaardige week voor sc Heerenveen-doelman Bo Kristoffer Nordfeldt. De 23-jarige goalie mocht dinsdag voor het eerst sinds twee jaar weer eens plaats nemen onder de lat in het nationale team van Zweden. In het oefenduel tegen Slowakije hield hij niet alleen de nul, maar kon de doelverdediger ook terugkijken op een geslaagd optreden. ,,Het was een mooie wedstrijd voor mij en het gevoel is goed”, aldus Nordfeldt.

Sportzaterdag, 30 maart 2013

Paasevenement op het Sneekermeer afgelast

Sneek | Het Paasevenement voor de jeugdklassen, de openingswedstrijden van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS), zijn voor dit weekeinde afgelast. ,,Ik kan me niet heugen dat de zeilwedstrijden om deze redenen ooit eerder zijn afgelast”, aldus de voorzitter van de sectie wedstrijdzeilen Dirk van der Zee. ,,Vanwege de voorspelde harde oostenwind en de ijsvorming is het voor ons echt niet te doen. Daar hoefden we helemaal niet lang over te vergaderen.”

Sportzaterdag, 30 maart 2013

Wereldkampioen komt spelen in Franeker

Franeker | Het Grutmastertoernooi in Franeker pakt groots uit. Het vermaarde evenement in het Fries dammen heeft vier aansprekende namen naar de provincie gehaald. De meervoudig wereldkampioen Anatoli Gantwarg (Wit-Rusland) zal zijn opwachting maken. Net als meervoudig nationaal kampioenen Michele Borghetti (Italië) en Hans Jansen (Nederland). Ook Leopold Sekongo, kampioen van Ivoorkust, is van de partij bij het toernooi dat plaatsvindt van 4 tot 6 april.

Sportzaterdag, 30 maart 2013

Zeventien Nederlanders in 'schrikbeeld' Ronde van Vlaanderen

Brugge | De Ronde van Vlaanderen wordt morgen honderd jaar en zeventien landgenoten mogen op het feestje komen. De uit Leeuwarden afkomstige Maarten Tjallingii is samen met Lars Boom kopman van de Blanco-formatie. De overige Nederlanders in die ploeg zijn Flens, Bol en Van Emden. Bij Vacansoleil koersen Lindeman, Van Poppel en Wesley Kreder. Argos-Shimano start met Curvers, De Kort en Sinkeldam. Overige Nederlandse deelnemers zijn: Terpstra (Omega Pharma-Quick Step), Maaskant, Raymond Kreder (Garmin), Langeveld, Mouris (GreenEdge) en Van Dijk (Accent Jobs).

Sportzaterdag, 30 maart 2013

WK korfbal als ontwikkelingshulp: Dit is goed voor integratie Marokkanen

Leeuwarden | Nee, echt leuk is het niet, vinden Marrit van Zwol (18) en Marloes Frieswijk (17). De Friezinnen hebben op het WK korfbal onder 19 net Polen met 22-4 verslagen, maar geen zweetdruppeltje op het voorhoofd. Even later winnen ze met grote cijfers van het Oostelijk Talententeam (16-7), terwijl het debuterende Marokko ’s ochtends al werd verpletterd (22-1). ,,We moesten inhouden om ze een punt te laten maken. ”

Sportzaterdag, 30 maart 2013

Van Basten: afwezigheid Pellč voor- en nadeel

Heerenveen | Marco van Basten is heel benieuwd welke invloed de afwezigheid van Graziano Pellč vanavond heeft op de wedstrijd tussen zijn sc Heerenveen en Feyenoord. ,,Voordeel is dat zij hun topscorer kwijt zijn. Het nadeel is dat we niet weten wat we kunnen verwachten”, zei de trainer van de Friezen gisteren na de training. ,,We zijn op alle varianten voorbereid, maar weten pas een uur voor de wedstrijd waar we aan toe zijn.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties