Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 april 2004.

Bijschriftvrijdag, 30 april 2004

Vraag en uitleg


Hoofdartikelvrijdag, 30 april 2004

Nieuwe politieke tegenstellingen…

Bij het besturen van een land horen politieke tegenstellingen. Steeds zijn er partijen die het op hoofdzaken met elkaar oneens zijn. Zij denken vanuit verschillende levensbeschouwingen of maatschappijopvattingen. In landen waarin geen enkele politieke groepering de meerderheid heeft, zijn veel besluiten die worden genomen, compromissen. Die tegenstellingen kunnen echter in de loop van de tijd wel veranderen. In zo’n tijd lijken wij nu te leven.

Regiovrijdag, 30 april 2004

Geld voor urgente projecten

Leeuwarden – Gedeputeerde Staten hebben dertien projecten aangewezen, waarvoor nog dit jaar geld moet worden uitgetrokken. Volgens het college lopen de projecten vertraging of zelfs tijdelijke stopzetting op als Provinciale Staten niet met de financiering akkoord gaan. De projecten kosten in totaal bijna 1,2 miljoen euro. De Staten buigen zich in juni over de voorstellen van GS.

Regiovrijdag, 30 april 2004

Verkiezing Wetterskip gaat langer duren

Leeuwarden - Wetterskip Fryslân heeft zevenduizend kiesgerechtigden vergeten een stembiljet te sturen. Dit kwam aan het licht bij een controle van de verzending van de stembiljetten. Als gevolg van deze fout is de sluitingsdatum van de verkiezingen een paar weken opgeschoven.

Regiovrijdag, 30 april 2004

Museumdirecteur moet weer de cel in

Leeuwarden - De 50-jarige directeur van Streekmuseum Opsterland die wordt verdacht van heling van gestolen goederen, moet opnieuw de cel in. Het gerechtshof in Leeuwarden haalde gisteren een streep door het besluit van de rechtbank.

Regiovrijdag, 30 april 2004

Groepsverkrachting onbewezen: werkstraf

Leeuwarden - De rechtbank in Leeuwarden heeft zeven mannen van achttien tot en met 27 jaar veroordeeld tot 240 uur dienstverlening en zes maanden voorwaardelijke celstraf. Ze zijn schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van twee minderjarige meisjes. Tegen de mannen waren twee weken geleden celstraffen tot 24 maanden geëist voor groepsverkrachting. De rechtbank vindt echter dat niet is bewezen dat er gebruik is gemaakt van geweld of bedreiging om de meisjes over te halen tot seks. Wel noemt zij het toegebrachte letsel zwaar en de emotionele belasting groot.

Regiovrijdag, 30 april 2004

Criminelen kopiëren bankpassen in Fryslân

Heerenveen - In Fryslân zijn deze maand vervalsers van bank- en pinpassen actief geweest. Er werd geld van rekeningen gehaald, waarbij vrijwel zeker gebruik is gemaakt van valse pinpassen, die zijn gekopieerd bij eerdere bezoeken aan de geldautomaat.

Regiovrijdag, 30 april 2004

Trouwerij via internet te volgen Heerenveen

Heerenveen – De huwelijksvoltrekkingen in de trouwzaal van Heerenveen zijn in de toekomst via het internet te volgen. De gemeente wil webcams aanschaffen waarmee de gebeurtenis op de gemeentelijke website te volgen is. Ook kunnen echtparen via eigen inlogcombinaties de beelden slechts voor enkelen beschikbaar stellen. Ze kunnen tevens een dvd kopen met daarop de plechtigheden. Die kost vijftig euro.

Regiovrijdag, 30 april 2004

Inspectie onderzoekt medische zorg in azc

Appelscha - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat de medische zorg in het asielzoekerscentrum in Appelscha onderzoeken. Aanleiding is het overlijden van een 42-jarige Iraanse vrouw.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 april 2004

De koningin van 59 kinderen

Pingjum - Een onver-getelijk bezoek, met onvergetelijke indrukken. Zo kan het driedaagse verblijf van Agnes Nabawanga aan Pingjum van afgelopen week gerust omschreven worden.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 april 2004

Zeker 65 hervormde gemeenten verder

Garderen – Zeker 65 plaatselijke Hervormde Gemeenten zetten hun kerk voort in Hersteld Verband. Gisteravond ondertekenden 55 gemeenten in de hervormde kerk van Garderen de zogenaamde ‘Akte van herstel’. De gemeenten willen niet mee met de fusie van de hervormden, gereformeerden en lutheranen die leidt tot de Protestantse Kerk in Nederland. De gemeenten dragen de naam ‘Nederlandse Hervormde Gemeente in Hersteld Verband’. Verwacht wordt dat nog eens 65 gemeenten, waar een minderheid tegen de kerkfusie is, ook de akte zullen ondertekenen. De NHK bestaat uit 1316 gemeenten. Zie verder pagina 2

Sportvrijdag, 30 april 2004

Cambuur houdt De Graafschap van periodetitel

Doetinchem - In een seizoen waarin Cambuur Leeuwarden weinig aansprekende resultaten laat zien, is elk succesje er een. De Leeuwarders hielden gisteren op de Vijverberg De Graafschap af van de periodetitel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties