Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 april 2005.

Bijschriftzaterdag, 30 april 2005

Prinsheerlijk

Thuis aan tafel las mijn vader na de maaltijd altijd een bijbelgedeelte.

Hoofdartikelzaterdag, 30 april 2005

De weegbree bloeit...

Ze zijn er weer: de planten en de kruiden. Bijna van de ene dag op de andere en soms zelfs van de ochtend op de avond. Tussen het gras bloeit de ooievaarsbek, in het hart van de bladeren van de vrouwenmantel ligt de ‘traan’ van de regen. En de smalle weegbree bloeit: op het zwarte kopje zijn stampers en meeldraden al bijna klaar voor het proces van bevruchting. Het fluitenkruid begint te bloeien, de paardebloemen stralen met hun zonnegeel, de zuring komt op en de bomen lichten op met het jonge groen.

Regiozaterdag, 30 april 2005

‘Dommig beleid Verdonk’

Sneek – Vluchtelingen zullen zelf moeten gaan betalen voor hun inburgeringscursussen en maatschappelijke begeleiding. Minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken wil dat gemeenten opdraaien voor deze kosten, maar die kunnen dat helemaal niet, waarschuwt wethouder Ekhart van Sneek. Hij verwijt de minister ‘dommig beleid’.

Regiozaterdag, 30 april 2005

Energie uit bos ZO-Fryslân

Beetsterzwaag – Er komt mogelijk een verbrandingsinstallatie voor hout in Zuidoost-Fryslân. Landschapsbeheer Friesland onderzoekt of hiermee, in de verre toekomst, een woonwijk van warmte-energie kan worden voorzien. Eind dit jaar moet duidelijk zijn of het plan haalbaar is.

Regiozaterdag, 30 april 2005

Aannemer gaat oude botten beter opbergen

Leeuwarden – Het zal niet weer gebeuren dat spelende kinderen stuiten op menselijke resten, afkomstig van het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De gemeente Leeuwarden heeft de hoofdaannemer (de combinatie Strukton, Hegeman en GTI) en de onderaannemer (De Vries uit Joure) aangesproken op naleving van het protocol.

Regiozaterdag, 30 april 2005

Eindelijk, het Kameleonpaviljoen is af

Terherne – Opschudding in Terherne! Kwajongen ‘Ronny Haan’, bekend uit de Kameleonboeken, roeit zo snel hij kan het Sneekermeer op. Hij heeft een sleutel gejat, en die is toch echt nodig voor de opening van paviljoen Het Meer van Lenten, gistermiddag aan de Utbuorren in Terherne.

Sportzaterdag, 30 april 2005

Jan Bruin weer erg belangrijk voor Cambuur

Leeuwarden - Zonder noemenswaardige inspanningen heeft Cambuur Leeuwarden vrijdagavond thuis Go Ahead Eagles aan de zegekar gebonden. Routinier Jan Bruin hoorde deze week dat hij geen nieuw contract krijgt, maar de 35-jarige aanvaller had desondanks met een doelpunt en assist een groot aandeel in de winst, net als een week eerder tegen Heracles.

Sportzaterdag, 30 april 2005

Bruin blijft gewoon z’n stinkende best doen

Leeuwarden – Voor de supporters kwam het onverwacht en, geeft hij eerlijk toe, voor hemzelf ook wel. In elk geval een beetje. Cambuur-spits Jan Bruin wilde duidelijkheid over zijn toekomst, stapte daarom begin deze week op de clubleiding af en die gaf hem het antwoord: geen contract voor volgend seizoen. Bruin heeft voor de toekomst drie opties, maar richt zich eerst op het heden: de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Go Ahead Eagles, waarin hij zeer vermoedelijk in de basis staat.

Sportzaterdag, 30 april 2005

‘Geen vijfde plaats? Dan is het seizoen mislukt’

Vraag tien mensen op straat naar een centrale verdediger van SC Heerenveen en acht of negen zullen zeggen: ‘Petter Hansson’ en niet ‘Marcel Seip’. Toch is ook de 22-jarige Groninger niet meer weg te denken uit de defensie van de Friese formatie. Zondag moet hij samen met zijn Zweedse kompaan het Feyenoord-duo Kuyt en Kalou aan de ketting leggen.

Weerzaterdag, 30 april 2005

Warm

Vandaag is er bewolking, kans op een bui, maar breekt de zon later vandaag ook door. Het wordt 17 ŕ 18 graden. Morgen is het zeer warm met 24 ŕ 25 graden en flink wat zon. Lokaal komt het in de middag of avond tot een (onweers) bui. Zie verder p agina 15


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties