Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 april 2014.

Economiewoensdag, 30 april 2014

Triple-E werkte al duurzaam voor het in de mode kwam

Afgelopen maand was Triple-E uit Joure een van de twee winnaars van Koploperproject 2014. Maar het bedrijf in lichtgewicht tafels en podiumdelen loopt eigenlijk op de koplopers voor.

Hoofdartikelwoensdag, 30 april 2014

Over gisteren en over morgen

De Tweede Wereldoorlog is onder ons. In de weken voorafgaand aan de nationale dodenherdenking is er in de media volop aandacht voor de gebeurtenissen tussen 1940 en 1945. In artikelen en in radio- en televisieprogramma’s komen de verschrikkingen aan de orde, vaak op indringende wijze. Het genre van de documentaire of dat van de speelfilm heeft een eigen betekenis. De werkelijkheid van toen - angst, verraad, heldendom, lijden en dood - wordt present gesteld en raakt verreweg de meeste mensen. Onder hen zijn steeds meer mensen die de oorlog niet hebben meegemaakt: de tweede en derde generaties slachtoffers en de tweede en derde generatie van verzetsmensen, van NSB‘ers, van onderduikers, van arbeiders in Duitsland en van ‘zo maar’ mensen die de oorlog bewust hebben meegemaakt.

Regiowoensdag, 30 april 2014

Topsport blijft in De Welle

Drachten | In het zwembad De Welle in Drachten moeten ook in de toekomst topsportwedstrijden kunnen worden gehouden. Bij her- of nieuwbouw van De Welle moet het zwembad de status van regionaal trainingscentrum (rtc) voor Noord-Nederland behouden. Dat is een van de belangrijkste punten uit het coalitieakkoord van PvdA, ChristenUnie, SP en D66, dat gisteren is gepresenteerd.

Regiowoensdag, 30 april 2014

Overstap trein Randstad altijd in tien minuten

Leeuwarden | Treinreizigers uit Sneek, Groningen en Harlingen moeten in Leeuwarden altijd tussen vier en tien minuten aansluiting hebben op de sneltrein naar Zwolle. Uiterlijk in 2021 moet er op het Leeuwarder station een ‘overstapknoop’ zijn ontstaan, waarbij alle treinreizigers nagenoeg zonder wachttijd hun reis kunnen vervolgen richting de Randstad of een ander deel van Nederland.

Regiowoensdag, 30 april 2014

Miljoenenverlies op grond Súdwest-Fryslân

Sneek | De gemeente Súdwest-Fryslân lijdt een verlies van 7,4 miljoen euro op de eigen woningbouwgrond. Dat maakte wethouder Maarten Offinga (CDA) gisteren bekend. De bouwgrond staat voor te veel geld in de boeken en moet worden afgeboekt, zo constateerde de gemeentelijke accountant Ernst & Young.

Sportwoensdag, 30 april 2014

ONT is na zege nog in race voor nacompetitie

Voetbal

Sportwoensdag, 30 april 2014

Transfer Leeuwin is kwestie van tijd

Leeuwarden | Ramon Leeuwin speelt zaterdag tegen ADO Den Haag mogelijk zijn laatste wedstrijd voor SC Cambuur. Volgens zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer is de kans groot dat de 26-jarige verdediger Leeuwarden na dit seizoen verlaat. Volgens Oosterveer hebben is er interesse voor Leeuwin, maar om welke club(s) het gaat laat hij in het midden. ,,Als Cambuur eruit komt, moet Ramon er zelf ook uit zien te komen. Hij wil een stap hogerop, ook al heeft het uitstekend naar zijn zin bij Cambuur.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties