Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 mei 2006.

Bijschriftdinsdag, 30 mei 2006

Gehoorzaam

Lezen: 1 Petrus 1:13-16

Cultuurdinsdag, 30 mei 2006

Iepenloftspul Jorwert verkoopt kaarten via internet

Jorwert - Het iepenloftspul in Jorwert houdt op met de telefonische verkoop van kaarten. De entreebewijzen voor het stuk van dit jaar zijn vanaf zaterdag verkrijgbaar via internet en op zeven vaste verkoopadressen in de provincie.

Dossierdinsdag, 30 mei 2006

Van Lotsy, Lenstra en Kraak tot Van Basten, Van Bommel en Maduro


Dossierdinsdag, 30 mei 2006

Eigenzinnigheid en onthechtheid als belangrijkste karaktereigenschappen


Dossierdinsdag, 30 mei 2006

‘Laten we dit vast vaststellen: de oplossing is er altijd.’


Dossierdinsdag, 30 mei 2006

‘Wim Kieft op een fiets. De paus in een zwembroek.’


Dossierdinsdag, 30 mei 2006

‘Jij hebt een rondelijf, maar je grootste handicap is dat je Belg bent.’


Dossierdinsdag, 30 mei 2006

Verering en relativering hand in hand in spelersportretten


Dossierdinsdag, 30 mei 2006

Een bijzondere introductie van de WK-deelnemers

MIK SCHOTS

Economiedinsdag, 30 mei 2006

Geen quotering bij Friesland Foods

Leeuwarden/Meppel - Na de afschaffing van het melkquoteringsysteem in 2015 komt Friesland Foods niet met een eigen fabrieksquotum. Dat is het voorstel van de zuivelcoöperatie. De algemene verwachting binnen Europa is dat het huidige systeem van melkquota na 2015 ophoudt. ,,We willen dat de markt zijn werk gaat doen”, meldt woordvoerder R. van Dongen van het concern.

Economiedinsdag, 30 mei 2006

STER Videotheken Organisatie uit Bolsward is gewend aan pieken en dalen


Hoofdartikeldinsdag, 30 mei 2006

Privacy...

De meeste mensen raken er aan gewend dat hun naam, persoonlijke gegevens, voorkeuren en andere kenmerken uit de persoonlijke levenssfeer bekend zijn bij instanties, bedrijven en instellingen. Veel Nederlanders vinden het geen probleem dat overheden toegang hebben tot dataopslag waaruit kan worden afgelezen met wie iedere burger heeft gebeld of welke sites op internet zijn bezocht.

Regiodinsdag, 30 mei 2006

Vernieuwd Laweiplein: minder wachtrijen, meer valpartijen

Drachten - Het verkeer in Drachten stroomt sneller door dankzij het vernieuwde Laweiplein, het verkeerspunt voor schouwburg De Lawei. Wel doen er zich op het plein veel valpartijen voor, door hoogteverschil en gladheid. Dat blijkt uit het evaluatierapport dat studenten van de Noordelijke Hogeschool Nederland (NHL) hebben opgesteld.

Regiodinsdag, 30 mei 2006

Joure moet een luilekkerland voor sloepvaarders worden

Joure - Joure moet een luilekkerland voor sloepvaarders worden, er komt een trailerhelling en de grondwateroverlast wordt aangepakt. Dat zijn enkele onderdelen van het achttien projecten tellende Waterplan 2006-2009 van de gemeente Skarsterlân en Wetterskip Fryslân. Met het waterplan is ruim 1,2 miljoen euro gemoeid.

Regiodinsdag, 30 mei 2006

Erfelijkheid darmkanker onderzocht

Groningen - Het UMCG in Groningen krijgt 2,7 miljoen euro aan Europese subsidie om onderzoek te doen naar erfelijke tumoren. Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum. Ook universiteiten in Finland, Denemarken en Portugal werken mee.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 mei 2006

Orgel Sandfirden gerestaureerd

Het gerestaureerde Van Dam-orgel in de kerk van Sandfirden. Foto: Eilert Lubbers

Geloof & Kerkdinsdag, 30 mei 2006

Plek voor jeugd op Pinksterfeest


Sportdinsdag, 30 mei 2006

Bewaker van cultuurgoed is klaar voor ’n stapje hoger


Sportdinsdag, 30 mei 2006

108ste editie van de Bondspartij

Minnertsga geldt op pinkstermaandag bij de 108ste editie van de Bondspartij weer als het te kloppen partuur. Het trio won dit jaar al de afdelingswedstrijd van Weidum. Er staan, net als een jaar eerder, zeventig parturen op de lijst. Van de drie kanshebbers Leeuwarden, Dronrijp en Sint Jacobiparochie, die in een blokje van vier zitten, is er na twee omlopen nog maar één over.

Weerdinsdag, 30 mei 2006

Te koel

Het blijft vanmiddag en ook morgen te koel voor deze tijd van het jaar. Het kwik schommelt rond 13 graden, terwijl dat normaal ongeveer 18 graden zou moeten zijn. Er valt af en toe neerslag in de vorm van buien, maar morgen wordt het geleidelijk droog en vrij zonnig. Actieve buien hebben gistermiddag gezorgd voor plaatselijke overlast. Zo zijn er op de snelweg van Groningen naar Hoogeveen, door de harde regen bij enkele actieve buien, enkele slippartijen geweest met drie auto’s. Een vliegtuig dat in de landing op Eelde in een onweersbui terechtkwam, kreeg te maken met een blikseminslag. Dit liep gelukkig goed af en het vliegtuig is zonder problemen geland. Plaatselijk viel er in Fryslân en Groningen uit de buien 10 of plaatselijk 20 mm regen in korte tijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties