Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 mei 2009.

Cultuurzaterdag, 30 mei 2009

Veiling van Tanzaniaanse schilderijen

Amersfoort - In de tuin van Villa De Wachter in Amersfoort wordt 6 juni een veiling gehouden ten bate van Farm Friends, dat boeren in Tanzania helpt koeien te leasen. Te koop zijn tien schilderijen, gemaakt door Tanzaniaanse boerenzonen uit de regio Tanga.

Cultuurzaterdag, 30 mei 2009

Audities voor Ragtime en Muzt in Sneek

Sneek - Het Centrum voor de Kunsten in Sneek organiseert audities voor de musicalopleiding Muzt en de showmusicalgroep Ragtime.

Cultuurzaterdag, 30 mei 2009

Gratis filmjaar in Dokkum voor 9/6-bruidsparen

Dokkum - Echtparen die 9 juni als trouwdatum hebben, krijgen een jaarabonnement op het Filmhuis Dokkum als ze op dinsdag 9 juni de film Bride Flight bezoeken. Op vertoon van het trouwboekje krijgen de stellen een jaarkaart, waarmee ze gratis naar filmvoorstellingen kunnen voor het seizoen 2009-2010.

Economiezaterdag, 30 mei 2009

Fusie tussen twee Friese bouwbedrijven

Leeuwarden - Aannemingsbedrijf H.J. Jurriëns uit Utrecht neemt per 1 juni 2009 Bouwbedrijf Agricola uit Warns over en fuseert dit bedrijf met haar Friese vestiging Bouw ’75 uit Workum. H.J. Jurriëns was zocht al enige tijd naar versterking voor Bouw ’75

Economiezaterdag, 30 mei 2009

Het vinden van de ‘biokoe’ blijft bijna onmogelijk

Leeuwarden/Wageningen – Het vinden van een ultieme koe die geschikt is voor de biologische landbouw, is een bijna onhaalbare taak. Dat is de indruk van onderzoeker Wietze Nauta verbonden aan het Louis Bolk Instituut. Nauta, oorspronkelijk afkomstig uit Oosthem, heeft in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar het fokken van koeien die geschikt zijn voor de biologische veehouderij. Ook heeft hij gekeken in hoeverre het mogelijk is om zonder moderne vruchtbaarheidstechnieken als ivf, superovulatie en embryotransplantatie koeien te fokken. Deze technieken zijn in de biologische houderij verboden.

Hoofdartikelzaterdag, 30 mei 2009

Pinksteren

Hoe het precies is gegaan op de dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren weten we niet. De evangelist Lucas vertelt dat de discipelen naar de tempel gingen in Jeruzalem, om te bidden. In het bijbelboek Handelingen, waarvan Lucas wellicht ook de auteur is, wordt verteld hoe de discipelen verbleven in ‘de bovenzaal’. Dat is de zaal waar zij met Jezus het laatste avondmaal vierden.

Regiozaterdag, 30 mei 2009

Verwijderen asbest kost tot miljoen

Leeuwarden - De nieuwe parkeergarage onder het Zaailand gaat minimaal een half tot een heel miljoen euro meer kosten dan voorzien. De extra kosten moeten gemaakt worden om asbest uit het beton te verwijderen.

Regiozaterdag, 30 mei 2009

Statige heren legden de basis voor zeer open school

Oudehaske - Honderd jaar geleden werd er voor het eerst les gegeven op een christelijke basisschool in Oudehaske. Nu zijn de leerlingen volop bezig met de voorbereidingen van het eeuwfeest van De Tarissing.

Regiozaterdag, 30 mei 2009

Nieuwe partij Drachten gaat na de zomer los

Drachten - De nieuwe politieke beweging in Smallingerland, waarbij oud-wethouder Ines Pultrum betrokken is, verwacht zich na de zomer te kunnen inschrijven als politieke partij.

Regiozaterdag, 30 mei 2009

Proef campus Wyldemerk lijkt mislukt

Harich - Het experiment met de 24 uurscampus in Harich lijkt mislukt. De school, waar jongeren een laatste kans krijgen om een diploma te halen, kan sowieso niet doorgaan op de huidige leest. Op korte termijn wordt besloten of campus Wyldemerk in aangepaste vorm verder gaat, of dat het project na de proeffase wordt beëindigd.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 mei 2009

Minder giften voor Youth for Christ sinds eind 2008

Driebergen - Jongerenorganisatie Youth for Christ heeft sinds eind 2008 ruim 8 procent minder giften ontvangen. Dat schrijft directeur van YfC Edward de Kam in een persbericht bij het jaarverslag over 2008.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 mei 2009

Kerken Buitenpost nu echt op weg naar fusie

Buitenpost - De Gereformeerde Kerk en de Nederlands Hervormde Gemeente in Buitenpost gaan fuseren. De gemeenteleden hebben deze week op een gemeentevergadering instemmend gereageerd op het samengaan van beide kerken. 1 januari 2010 moet de fusie een feit zijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 mei 2009

Apparatuur kerk Sint Nicolaasga kapot door bliksem

Sint Nicolaasga - De bliksem is dinsdagmorgen vroeg ingeslagen in een boom bij het kerkhof rondom de voormalige hervormde kerk van Sint Nicolaasga. Door de inslag is een deel van de elektrische apparatuur van de kerk kapot gegaan. Ook de geluidsapparatuur in het godshuis werkt niet meer.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 mei 2009

Anselm Grün: zoek je eigen innerlijke bron

Leeuwarden - ,,Het vertrouwen, uw bron, zit in uzelf, u hoeft deze alleen maar te vinden. Als u dat doet merkt u dat het verfrist en verkwikt.” Pater Anselm Grün riep mensen gisteravond in de Bonifatiuskerk in Leeuwarden op op zoek te gaan naar hun eigen innerlijke bron. Anselm Grün was uitgenodigd, omdat de Titus Brandsma Parochie dit jaar drie jubilea viert. Het was voor het eerst dat de Duitse monnik in Fryslân sprak en dat trok direct honderden mensen, zelfs van buiten de provincie. In de Bonifatiuskerk zaten meer dan 550 toehoorders; een afgeladen kerk alsof het de kerstnachtmis was.

Sportzaterdag, 30 mei 2009

Postma wint in Harkema, Bruin pakt klassement

Harkema - De wielerronde van Harkema werd gisteravond een prooi voor Theo Postma. De coureur uit Zwagerbosch soleerde in de tweede en laatste etappe van de Pompeblêdtweedaagse naar de zege. De eindoverwinning ging naar Ivor Bruin uit Andijk. Bruin legde donderdag de basis voor zijn klassementszege, toen hij de Ronde van Gerkesklooster op zijn naam schreef.

Sportzaterdag, 30 mei 2009

Het wordt afgeraden, toch gaat Triemstra kaatsen

Sint Jacobiparochie - Zes weken na het breken van de pink en middelvinger aan zijn linkerhand durft Taeke Triemstra het al weer aan om het kaatsveld te betreden. Maandag zal hij de kleuren van Sint Jacobiparochie verdedigen bij de Bondspartij in Franeker. De Sint Jabuurster geeft toe dat hij een risico neemt, maar het seizoen helemaal maar opgeven is ook geen optie. ,,Ik wil er bij zijn. Ik heb het gevoel dat ik het moet doen en dat het ook kan.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties