Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 mei 2014.

Economievrijdag, 30 mei 2014

Het weer zorgt voor een groot verschil in de kwaliteit van gras

Joure | De eerste snede zit voor het overgrote deel in de bult. Melkveehouders zijn in de afgelopen maand met loonwerkers bezig geweest om een begin te maken met de wintervoorraad. Na 1 juni worden de weilanden van boeren die meedoen met regelingen voor weidevogelbeheer gemaaid. Wanneer jonge weidevogels nog niet groot genoeg zijn kunnen de boeren intekenen op een regeling met een uitgestelde maaidatum.

Hoofdartikelvrijdag, 30 mei 2014

Zijn wij getuige van ontbinding Europa?

De klap voor de gevestigde orde is hard aangekomen. Zo langzamerhand wordt duidelijk hoe zwaar de dreunen zijn die zowel regerende partijen als gevestigde oppositiepartijen vorige week kregen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. De winst die anti-Europese partijen boekten zal zich vertalen in een eurosceptischer koers, harder optreden tegen immigratie en een grotere druk op de EU om bevoegdheden op te geven. In Frankrijk wil verkiezingsoverwinnaar het Front National de EU van binnenuit opblazen, met hulp van onder meer de PVV. De verkiezingszege van het Britse UKIP met zijn anti-Europese boodschap betekent dat Groot-Brittannië mogelijk nog eerder een referendum over het EU-lidmaatschap zal houden. Ook in Denemarken, Griekenland, Hongarije, Ierland, Oostenrijk en Zweden kreeg het Europa-vriendelijke establishment een tik om de oren.

Regiovrijdag, 30 mei 2014

Dirigent van Concordia Buitenpost speelt taptoe op de Dam

Buitenpost | Dirigent Richard Visser van brassband Concordia uit Buitenpost speelt op de nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam het taptoe-signaal. De uit Groningen afkomstige Visser speelt in de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen. Dit orkest is dit jaar aan de beurt om de 4 meiherdenking te begeleiden.

Regiovrijdag, 30 mei 2014

Weer gewoon leven na leukemie en chemo’s, dat is wat ik wil

Leeuwarden | Nog één keer viert Anna Span (29) haar ‘stamceltransplantatieverjaardag’. Dit keer met een groot feest. Om te vieren dat ze al vijf jaar leukemie-vrij is. ,,Daarna sluit ik het af. Dan wil ik weer normaal leven.”

Regiovrijdag, 30 mei 2014

Slachtersdag nekt Elfstedenwandelaars

Workum/Franeker | De deelnemers aan de Elfstedenwandeltocht worden dit jaar geconfronteerd met wisselende weersomstandigheden. De eerste etappe werd dinsdag afgewerkt in regenachtig weer, woensdag regende het zelfs onophoudelijk. Maar gisteren sloeg het weer om en kwam de zon er in de loop van de dag bij. Voor vandaag en morgen zien de weerberichten er ook goed uit. Er wordt droog en zonnig weer voorspeld.

Regiovrijdag, 30 mei 2014

Eind dit jaar pas besluit over windmolens

Leeuwarden | Hoe groot het Windpark Fryslân wordt dat voor de IJsselmeerkust moet komen, hangt af van de windmolenplannen op het vasteland.

Regiovrijdag, 30 mei 2014

Snelweg A31 afgezet voor ontsnapte rendieren

Dronryp | Drie ontsnapte rendieren hebben de politie tussen Leeuwarden en Franeker gisteren urenlang bezig gehouden. Op een gegeven moment moest ’s middags de snelweg tussen Marsum en Franeker zelfs een tijdje volledig worden afgesloten.

Regiovrijdag, 30 mei 2014

Ook zonder status moet je werken aan je toekomst

Drachten | ,,It’s my dream to become a doctor, het is echt mijn droom om dokter te worden. Maar over enkele weken moet ik van school. Een vervolgopleiding mag ik niet doen.”

Geloof & Kerkvrijdag, 30 mei 2014

Nieuw Boogaard-orgel voor Ichtuskerk Urk

Urk | De christelijke gereformeerde Ichthuskerk op Urk heeft woensdagavond een nieuw Boogaard-orgel in gebruik genomen. Voor de bouw van het instrument is voor een groot deel gebruik gemaakt van materiaal uit het voormalige Kleuker-orgel van de St. Johanniskirche te Hannover.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 mei 2014

De ontdekking van Hemelvaart

Leeuwarden | Met een sleutel de hemel openen? Nee dat gaat niet, wisten de kinderen die gisterochtend bij de openluchtdienst in de Prinsentuin waren. De dienst was georganiseerd door Baptistengemeente Parkkerk uit Leeuwarden en had als thema: Dé ontdekking van Hemelvaart.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 mei 2014

Kerken houden samen conferentie over seksueel misbruik

Zwolle | Kenniscentrum Movisie houdt samen met alle Nederlandse kerkgenootschappen op 7 november een conferentie over seksueel misbruik in de kerk. De conferentie Een Veilige Kerk is bedoeld om kerken en meldpunten bij elkaar te brengen, expertise en kennis te delen, aldus Ineke van Dongen van het Meldpunt Misbruik in Kerkelijke Relaties, een van de organisatoren van de dag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties