Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 juni 2007.

Economiezaterdag, 30 juni 2007

Failliet dreigt voor Friese keukenketen

Gorredijk - De Friese keukenketen Unicas dreigt failliet te gaan. Het inkoopbedrijf van Unicas is inmiddels failliet, zo meldde curator A. Woertman gisteren. ,,Het is niet ongebruikelijk dat de andere bedrijven dan volgen”, stelt de curator. De gevolgen voor consumenten die een keuken hebben besteld bij het bedrijf zijn nog niet duidelijk.

Economiezaterdag, 30 juni 2007

El Sombrero in Wolvega failliet

Wolvega - Het Mexicaanse steakrestaurant El Sombrero in Wolvega is een half jaar na sluiting failliet verklaard. Dat meldde curator N. Poort gisteren. De eigenaar van het restaurant is met onbekende bestemming vertrokken. Een groothandelaar met een vordering op het restaurant had het faillissement aangevraagd.

Economiezaterdag, 30 juni 2007

Cruisen, kans voor N-Fryslân

Heerenveen - Noord-Fryslân kan economisch opbloeien door het vestigen van een cruisemaatschappij in Harlingen. Ook de visteelt biedt kansen in die regio. Dat stelt studente Marieta Klimp in haar afstudeeronderzoek bij het Ingenieurs- en Adviesbureau Oranjewoud in Heerenveen.

Economiezaterdag, 30 juni 2007

‘Zomerplanten verkopen al haast niet meer’

Zwaagwesteinde – Buitenplanten staan er nog wel voor de winkel van bloemenboetiek Jilderda in Zwaagwesteinde. Maar de verkoop van de zomerplanten dit jaar al weer bijna ten einde. ,,Het seizoen is dit jaar heel vroeg begonnen”, legt eigenaresse Antje de Vries (21) uit. Er wordt nog wel wat verkocht, maar de grootste drukte is over.”

Hoofdartikelzaterdag, 30 juni 2007

Zorgen over huwelijken...

Het nieuwe Kamerlid voor de ChristenUnie Joël Voordewind, vindt dat de centra voor jeugd en gezin van zijn partijgenoot minister Rouvoet, huwelijkscursussen moeten aanbieden. Die zouden moeten helpen te voorkomen dat ouders gaan scheiden. Want een echtscheiding is niet goed voor kinderen, zo blijkt steeds weer. Van de kinderen die met jeugdzorg in aanraking belanden, komen in verhouding meer kinderen voort uit gebroken gezinnen.

Regiozaterdag, 30 juni 2007

Eilanden voorspellen ‘grijze golf’

Leeuwarden - Als de Huisvestingswet geliberaliseerd wordt, dan zal een grote toevloed van renteniers uit de Randstad de woningmarkt op de Waddeneilanden verpesten. De jongeren en werkenden zullen buiten de boot vallen, met alle economische gevolgen van dien, waarschuwen de vijf eilandgemeenten.

Regiozaterdag, 30 juni 2007

Een ‘rotvent’ in dienst van anderen

,,De vorige keer dat ik u zag, ging u nog dood”, zegt de geluidstechnicus tegen Dales. Dales, die een theezakje in een bekertje heet water dipt: ,,Hm. Ja. Dat was ook zoiets. Het asfalt waarop ik lag was heel warm. Ik vroeg me af waar ik aan begonnen was.”

Regiozaterdag, 30 juni 2007

Gemeente neemt zelf pasfoto

Heerenveen/Leeuwarden - Aanvragers van een paspoort moeten binnenkort bij de balie in het gemeentehuis een pasfoto laten maken en niet meer bij de fotograaf. Dat heeft Binnenlandse Zaken gisteren bekendgemaakt. De fotobranche is furieus en waarschuwt voor faillissementen.

Regiozaterdag, 30 juni 2007

Eilanden dringen aan op herziening SAR-besluit

Dokkum - De Eilander Raad dringt er bij minister Van Middelkoop van Defensie op aan om de SAR-helikopters niet te verplaatsen van Leeuwarden naar de basis De Kooi bij Den Helder. De toenmalige minister van Defensie Kamp nam dat besluit, en Van Middelkoop heeft al laten weten dat hij daar niet van af zal wijken. ,,Wij willen desondanks nog een krachtig signaal afgeven dat we de SAR-heli’s hier willen houden”, zei burgemeester De Hoop van Ameland gistermiddag na afloop van het overleg tussen de vijf eilandgemeenten in Dokkum. Als de heli’s vanaf De Kooi vliegen, duurt het langer voor zij zieken van de Waddeneilanden naar het ziekenhuis kunnen vervoeren.

Regiozaterdag, 30 juni 2007

Samenwerken en leuke dingen doen

Regionaal economen zijn wetenschappers die zich afvragen waarom sommige regio’s het economisch beter doen dan andere. Daar hebben ze verschillende theorieën over; een daarvan is de theorie van de Lerende Regio. Een lerende regio is een regio waarin het bedrijfsleven veel kennis en innovatie ontwikkelt in de vorm van nieuwe producten en diensten. Aangezien kennis en innovatie in onze tijd de belangrijkste dragers van economische groei zijn, presteren lerende regio’s economisch gezien vaak beter dan andere regio’s. Overigens doen bedrijven dat niet alleen. Lerende regio’s zijn juist sterk doordat bedrijven in netwerken samenwerken aan innovatie en omdat overheden en kennisinstellingen, zoals hogescholen en universiteiten, daar ook een rol in spelen. De bekendste lerende regio ter wereld is Silicon Valley, rond San Francisco. Maar met Zuidoost-Brabant (Eindhoven) heeft ook Nederland zijn eigen lerende regio.

Regiozaterdag, 30 juni 2007

‘Grote boten niet gewenst in Ferwerter Feart’

Ferwert - Het bevaarbaar maken van de route tussen Ferwert en Burdaard moet alleen gericht zijn op kano’s, roeiboten en lage pleziervaartuigen. Leerlingen van de Friese Poort legden hun studie hierover voor aan de raadscommissie Ferwerderadiel, en kregen een positief onthaal. Wanneer de Ferwerter Feart geschikt gemaakt moet worden voor grotere boten, kost dat een miljoen euro extra. Ook zou dat ten koste gaan van de rust in het landschap. De commissie heeft B en W nu om een concreet plan gevraagd voor de vaarroute, inclusief de mogelijkheden van een fietspad en aanlegsteigers.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 juni 2007

Op ontdekkingsreis naar Ghana

Oudehaske - Met nog vijftien jongeren vertrekt Anthe Veldhuis (19) uit Oudehaske 14 juli voor drie weken naar Ghana. Het is geen vakantie, ook geen opbouwproject, maar een ontdekkingsreis. Aan de hand van tien thema’s gaat ze samen met haar reisgenoten op zoek naar de manier van leven in Ghana.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 juni 2007

Een geheim geestelijk pantser

De Wilgen - In Den Haag werd gisteren de Nationale Veteranendag gehouden. Oud-legerpredikant ds. J.D. Cremer (65) uit De Wilgen is zelf veteraan. Hij was bij de regionale herdenking in Drachten aanwezig. ,,Onder de blauwe VN-helm kwam het vaak tot onderlinge steun en bemoediging.”

Sportzaterdag, 30 juni 2007

Pluvius noopt Masters tot afbreken partij

Heerenveen - Als verzopen katten stonden de zes kaatsers op het veld in Heerenveen. De regen kwam met bakken uit de hemel vallen. En toen het alleen maar erger leek te worden nam scheidsrechter Pieter Brandsma een wijs besluit. Met zijn handen gebaarde hij naar de kaatsers; kappen. Zo kon het niet verder. Een uur later was het droog, maar Brandsma zag geen heil in een hervatting van de partij. ,,Het gras laat het niet toe.”

Sportzaterdag, 30 juni 2007

Helmholt ziet fierljepinterland (nog) niet zitten

Leeuwarden - Na maanden van voorbereiding was het vorige week dan eindelijk zover: België heeft een eigen fierljepaccommodatie. Vandaag is het al weer een week geleden dat de officiële opening plaatsvond. De geopende accommodatie, die in de nabijheid van Brugge ligt, leverde de afgelopen dagen een verscheidenheid aan reacties en publiciteit op. Niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in het Hollandse en Friese fierljepkamp.

Sportzaterdag, 30 juni 2007

Federaar onverstoorbaar verder

Londen Titelverdediger Roger Federer heeft zich gisteren naar de vierde ronde van Wimbledon geslagen. De Zwitserse nummer één van de wereld hoefde ook tegen de Rus Marat Safin geen set af te staan, 6-1 6-4 en 7-6. Federer speelt in zijn vierde partij tegen de Duitser Tommy Haas. Bij de vrouwen bereikte Jelena Jankovic, vorige week verliezend finaliste in Rosmalen, de vierde ronde ook. De Servische nummer drie van de plaatsingslijst won met 5-7 7-6 en 6-2 van Lucia Safarova uit Tsjechië.

Weerzaterdag, 30 juni 2007

Drukkend warm

Vandaag geregeld zon en overwegend droog weer. Misschien dat er een enkele bui komt, maar dat is op beperkte schaal. Het wordt 18 à 19 graden. Morgen is het drukkend warm met temperaturen rond 22 à 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties