Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 30 augustus 2004.

Cultuurmaandag, 30 augustus 2004

Zonnige fietstocht langs jazzmuziek

De weergoden moeten de ZomerJazzFietsTour in Groningen wel heel hoog achten. Na drie weken regen in alle soorten en maten is het weer zaterdag zonnig en wordt Groningen verrijkt met de beroemde Hollandse luchten. Er zijn dit jaar 24 concerten gepland op achttien verschillende locaties. Oude kerkjes, een aantal boerenschuren en zelfs een heuse borg zijn de plekken waar je naartoe kunt fietsen om van nieuwe jazz te genieten. Daarom moet je concerten kiezen, een route plannen, andere concerten laten liggen, dus teleurstellingen verwerken en je zegeningen tellen.

Cultuurmaandag, 30 augustus 2004

Bijzonder concert orgel en blazersensemble

Om de visserijdagen in Harlingen te larderen met een klassiek concert in de Grote Kerk is een keus van de commissie, die regelmatig dergelijke concerten in de prachtige monumentale kerk van Harlingen organiseert. Die keus bleek een goede. In de samenstelling van het programma, dat vrijdagavond werd gebracht, zal vast en zeker bestuurslid/adviseur Eeuwe Zijlstra een belangrijke stem hebben gehad. Als organist is hij de vaste bespeler van het historische Hinsz-orgel in deze kerk.

Cultuurmaandag, 30 augustus 2004

Warme klank van de Maastreechter Staar

,,Mijn Staar’’ moet koningin Wilhelmina eens geroepen hebben toen het beroemde mannenkoor Maastreechter Staar voor haar zong. De volle warme sound van het koor moet haar hebben aangesproken. Wilhelmina was beschermvrouwe van dit koor. Ook nu nog geniet de Staar koninklijke bescherming. Het was dan ook zeer passend dat het koor, dat afgelopen weekend twee keer een concert gaf in de Bonifatiuskapel in Dokkum, haar optreden begon met Domine salvam fac reginam nostram van Giessen, een gebed om bescherming voor die over ons regeert.

Economiemaandag, 30 augustus 2004

‘Gevolgen afschaffen pc-privé beperkt’

Leeuwarden – De maatregel van het kabinet om de pc-privéregeling met onmiddellijke ingang af te schaffen, heeft de computerbranche overvallen. De gevolgen voor de branche lijken niet zo groot.

Economiemaandag, 30 augustus 2004

‘Iedere bui kost de komende dagen geld’

Holwerd/Loenga – De aanhoudende regen die voor vandaag en morgen wordt verwacht kost de Friese akkerbouw steeds meer geld. ,,Pas wanneer de oogst uit de grond is, wordt duidelijk hoe groot de schade is. Elke bui die de komende dagen valt kost geld”, aldus het commentaar van U. Hiddema van landbouworganisatie NLTO. Voor vandaag en morgen worden tientallen millimeters regen verwacht. Vanaf woensdag wordt mooi nazomerweer verwacht.

Hoofdartikelmaandag, 30 augustus 2004

Onbekwaam, slim-sluw…

Onbekwaam of slim-sluw. Of: onbekwaam en slim-sluw. Dergelijke kwalificaties komen op bij het bekijken van de Zuiderzeelijnkrant: de officiële overheidsvoorlichting over een snelle verbinding per openbaar vervoer tussen Amsterdam en het Noorden. Dezer dagen is de krant bij de burgers van de drie noordelijke provincies en Flevoland in de bus gevallen, als opmaat naar een ‘raadpleging’ van het volk.

Regiomaandag, 30 augustus 2004

Ponderosa verhuist naar carpoolplaats

Dokkum – Discotheek de Pondorosa wordt waarschijnlijk verplaatst van de Oranjewal naar de carpoolplaats ten zuiden van Dokkum. Over verplaatsing van de discotheek wordt al twintig jaar gesproken. Omwonenden klagen over de overlast van bezoekers van ‘De Pon’, zoals de discotheek in de volksmond heet. Er wordt lawaai gemaakt, in de tuintjes geürineerd en er wordt veel vernield in de buurt.

Regiomaandag, 30 augustus 2004

Sjoerd Veenbaas (100) houdt wel van een feestje

Drachten – Het liefst had hij ál zijn familie, vrienden, kennissen en bekenden uitgenodigd. Sjoerd Veenbaas uit Drachten is graag onder de mensen. Zijn honderdste verjaardag, gisteren, moest dan ook uitbundig gevierd worden in het Drachtster zorgcentrum De Wiken waar Veenbaas sinds een klein jaar woont. ,,Weken geleden had hij het al over zijn verjaardag. Het liefst wilde hij dat alle Boornbergumers langskwamen’’, lacht zijn oudste dochter Corrie van Dellen-Veenbaas.

Regiomaandag, 30 augustus 2004

Skûtsjesilen op Lauwersmeer ‘moet vaker’

Oostmahorn - ,,Het was prachtig zeilweer’’, vat schipper Douwe Visser van het winnend skûtsje De Sneker Pan, de zeilwedstrijd afgelopen zaterdag op het Lauwersmeer samen. Een lekker zonnetje en windkracht vier zorgden voor een mooie dag voor het massaal toegestroomde publiek op de dijk bij Oostmahorn.

Regiomaandag, 30 augustus 2004

Lunterse uit kampioensring geweerd

Oldeholtpade – Woedend was Piet Verweij uit Lunteren, afgelopen zaterdag op de Friese paardenkeuring in Oldeholtpade. Verweij heeft veel paarden en laat die her en der in het land keuren. In Oldeholtpade mag dat ook, maar daar heeft de organisatie een aparte regel: alleen leden die minimaal een jaar lid zijn van ‘Wolvega’ mogen uitkomen in de kampioensring. Verweij was nog maar net anderhalve week lid en kon dus niet om de hoofdprijs strijden. En dat terwijl de vierjarige Berber fan Nes (vader Jasper) wel de mogelijkheden daarvoor had. Boos verliet de Lunterse paardenliefhebber het keuringsterrein. Berber van Nes (volle zuster van de dit jaar ingeschreven stamboekhengst Dries) kreeg wel haar eerste premie voor de centrale keuring (CK).

Regiomaandag, 30 augustus 2004

Regelgeving nekt Lauwersbeurs

Buitenpost - De Lauwersbeurs in Buitenpost krijgt geen vervolg. De strenge regelgeving voor brandveiligheid heeft de bedrijvenexpo de das omgedaan. De organisatoren zeggen dat de financiële risico’s door de extra veiligheidseisen te groot worden. ,,Wij zijn tenslotte maar een stel particulieren’’, aldus de teleurgestelde organisator J. Kloosterman.

Sportmaandag, 30 augustus 2004

‘Publiek bestaat slechts uit familie en vrienden’

Gorredijk – De top van het Nederlandse badminton weet Gorredijk steeds beter te vinden, het Car Wash De Hemrik Satellite-toernooi was met bijna 170 deelnemers uit Nederland, Duitsland en België nog nooit zo goed bezet, met toppers als Eric Pang (tweede van Nederland), Zeister Fries Rune Massing (opgegroeid in Oude Leije) en de Belgische nummer één van het damesbadminton Nathalie Deschamps.

Sportmaandag, 30 augustus 2004

Bloedstollende finale Holland Sire Stakes

Wolvega – De Nederlandse springruiters in Athene zullen het volmondig beamen en in de Finale van de Holland Sire Stakes in Wolvega werd het ook nog eens onderstreept: paarden zijn lastig in te schatten. De drie meest gespeelde dravers lieten zaterdag in het hoofdnummer een steekje vallen en de vervolgens door outsiders gedomineerde aankomst leverde niet één, maar twee winnaars op.

Sportmaandag, 30 augustus 2004

Friese topklassers stellen teleur

It Heidenskip – Ondanks een kwalitatief goed FK fierljeppen en enkele goede wedstrijden, beleven de topklassers een matig seizoen. Dat werd zaterdag bij de Nederlandse titelstrijd in It Heidenskip pijnlijk duidelijk. De Friezen stelden teleur en kregen een lesje van de Hollandse topljeppers. De onmacht van de Friezen had een volledig Hollands podium tot gevolg.

Sportmaandag, 30 augustus 2004

‘Wanprestatie’ Heerenveen bij FC Twente

Enschede – Misschien was het uit medelijden dat FC Twente na twee wedstrijden nog op nul punten stond. Feit is dat SC Heerenveen de Enschedese ploeg zaterdagavond voor eigen publiek geen strobreed in de weg legde daar iets aan te doen. Voor rust deugde de instelling van geen kant en daarmee bezorgden de Friezen Twente een heerlijk avondje.

Weermaandag, 30 augustus 2004

Pittige buien

We krijgen vanmiddag te maken met pittige buien, waarbij er onweer voorkomt en ook kans is op veel regen. Het kwik schommelt zowel vandaag als morgen rond 18 graden, bij een matige en aan zee krachtige tot harde wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties