Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 augustus 2011.

Cultuurdinsdag, 30 augustus 2011

Kunstmaand Ameland blikt dit jaar terug

Ameland - Kunstmaand Ameland viert dit jaar zijn derde lustrum. Aan de hand van het thema Eb & Vloed (komen en gaan) worden kunstwerken van eerdere edities naast nieuwe werken tentoongesteld. ,,Parels uit de voorbije jaren en de wensen voor de toekomst naast elkaar”, aldus de organisatie.

Cultuurdinsdag, 30 augustus 2011

Wikimedia wil foto’s van monumenten Leeuwarden

Leeuwarden - Wikimedia Nederland houdt in september voor de tweede keer de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. Het doel van de wedstrijd is om zoveel mogelijk rechtenvrije foto’s van rijksmonumenten in Nederland beschikbaar te krijgen voor de internetencyclopedie Wikipedia. De organisatie wil dit jaar enkele steden, waaronder Leeuwarden, bijzonder onder de aandacht brengen.

Economiedinsdag, 30 augustus 2011

Aardappeloogst ligt stil door vele regenbuien

Leeuwarden - De oogst van aardappelen heeft een forse achterstand opgelopen. Normaliter zijn de akkerbouwers in augustus druk bezig met het binnenhalen van het gewas. ,,Nu is nog maar 20 procent uit de grond”, zegt de Holwerder akkerbouwer en woordvoerder Upt Hiddema van boerenorganisatie LTO Noord. ,,We hebben maar enkele goede dagen gehad. Nu ligt de oogst door de overvloedige regen van de afgelopen weken helemaal stil.” In andere jaren waren de boeren op dit moment al drie weken aan het oogsten.

Hoofdartikeldinsdag, 30 augustus 2011

Kabinetsdeelname hindert herbronning

Het CDA mag dan minder populair zijn voor kiezers, het ontbreekt de achterban niet aan lust om te discussiëren. Eerder begon het oud-Kamerlid Hein Pieper een (besloten) discussiegroep op internet; vorige week kwam er een website bij: christendemocraat.nl. Hierop worden artikelen geplaatst die een bijdrage zijn aan zoiets als herbronning van het CDA. Of, zoals het in de doelstelling omschreven staat: ‘Christendemocraat.nl is een nieuw platform om denkkracht te mobiliseren binnen het CDA met als doel om dit om te zetten in relevant en eigentijds politiek handelen’. Niet alleen CDA-leden kunnen een bijdrage leveren, ook anderen die ‘zich verbonden weten met de rijke uitgangspunten van de christendemocratie’.

Regiodinsdag, 30 augustus 2011

Toiletjuffrouw soms maatschappelijk werker

Iedereen moet werken voor zijn geld. De massa brengt zijn dagen door in een saai kantoor. Slechts een enkeling heeft een bijzondere werkplek. Vandaag Jos en Corrie Gedaan uit Lemmer.

Regiodinsdag, 30 augustus 2011

Fries mag beursdag in Amsterdam openen

Kollumerzwaag - Op de gong slaan om de Amsterdamse beurs te openen. Piet Boelens (59) heeft vrijdag, samen met ambassadeurs van Kika (Kinderen Kankervrij), de eer om de handelsdag te in te luiden met deze beroemde handeling.

Regiodinsdag, 30 augustus 2011

Woningstichting bouwt voor starters op Terschelling

Terschelling - Woningstichting De Veste wil op korte termijn 45 huizen bouwen op West-Terschelling. Op de plaats van de voormalige luchtmachtkazerne komen zeventien huurwoningen voor starters en begeleid wonen. De maximale huurprijs wordt 555 euro. Die huur zal ook gelden voor zes woningen voor doorstromers en eenpersoonshuishoudens die aan de Douwe Totlaan moeten komen. In de Bermudadriehoek (West-Aletalaan en omgeving) zijn twaalf huur- en tien koopwoningen gepland voor doorstromers en starters op de koopmarkt. De plannen, die deels al bekend waren, zijn vastgelegd in de overeenkomst Wonen Terschelling 2011-2016. De Veste zegt daarin toe zeker vierhonderd sociale huurwoningen op Terschelling in stand te houden.

Regiodinsdag, 30 augustus 2011

Boekenuitleen in bibliotheken Fryslân stabiel


Geloof & Kerkdinsdag, 30 augustus 2011

Lofzang gaat door na verlaten van vertrouwde Kapel Pniël

In Kapel Pniël in Leeuwarden werd gisteren door de protestantse wijkgemeente Huizum-West voor de laatste keer gekerkt. Een afscheid dat pijn doet, maar vooral in het teken stond van dankbaarheid en het Evangelie.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 augustus 2011

Wet Turkije over religieus erfgoed

Istanbul - Turkije heeft een wet aangenomen waardoor religieuze minderheden hun onroerend goed kunnen terugkrijgen. Daarmee wordt één van de grootste juridische problemen van religieuze minderheden in Turkije opgelost.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 augustus 2011

Dieptepunt voor dorpskerken voorbij

Koudum - De kleine dorpskerk heeft best goede papieren voor de toekomst. Dat concludeert ds. Wim Beekman uit Koudum in zijn studieverslag Leve de dorpskerk. Verslag van een studie naar de mogelijkheden en beperkingen van kleine kerkelijke gemeenten in kleine dorpsgemeenschappen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties