Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 30 september 2004.

Bijschriftdonderdag, 30 september 2004

Kleren maken de man

Er is een ingewikkelde wisselwerking tussen hoe je eruit ziet en wie je echt bent. Elisa kreeg van Elia de profetenmantel toegeworpen.

Cultuurdonderdag, 30 september 2004

Senioren Festival vol muzikale hoogtepunten

De tweede editie van het woensdag gehouden Noordelijk Senioren Festival was volgens de jury Jitse Nicolay, een ,,plezierige en sfeervolle muziekdag met een goede programma-opbouw en veel hoogtepunten’’. Nicolay gaf de vier korpsen en drie koren die zich hadden ingeschreven voor het festival een schriftelijke beoordeling. Het succes van het festival was niet alleen te danken aan de goede organisatie, ook aan de grote inzet en het musiceerplezier van de leden van seniorenkoren en -korpsen.

Cultuurdonderdag, 30 september 2004

Vijftig jaar Rely Jorritsmapriis

Mantgum - Uit frustratie, omdat zijn artikelen niet in het literaire blad De Tjerne werden geplaatst, legde Rely Jorritsma in zijn testament vast dat het geld uit zijn nalatenschap bestemd zou worden voor jaarlijkse prijzen voor de beste Friese gedichten en verhalen. In 1954 werden de eerste Rely Jorritsma-prijzen uitgereikt. Komende zaterdag gebeurt dat voor de vijftigste maal.

Economiedonderdag, 30 september 2004

Speciaal product bepaalt toekomst IJntema

Heerenveen - Carrosseriebouwer Hans IJntema (51) is ervan overtuigd dat speciale producten de toekomst zijn voor zijn bedrijf. ,,De massafabricage verliezen we aan de grote Europese bedrijven. Die fabriceren honderden opbouwen per week. Die halen wij niet eens in een jaar.’’

Economiedonderdag, 30 september 2004

‘Aankoop van melkquotum is niet rendabel’

Leeuwarden - Melkveehouders die nu melkquotum kopen zijn daarmee absoluut niet rendabel bezig. Vooral zwaar gefinancierde bedrijven komen daardoor binnen enkele jaren in de problemen. Dit stelde de nieuwe voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt D. Bruins gisteren tijdens een forum over de toekomst van de Nederlandse landbouw op het Van Hall Instituut.

Hoofdartikeldonderdag, 30 september 2004

De Algemene Beschouwingen

De Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer waren wel bijzonder. Het was voor zover ons bekend voor het eerst dat niet de minister-president namens het kabinet het debat voerde maar zijn plaatsvervanger. Verder vond het debat plaats vlak vóór een grote landelijke proteststaking tegen de plannen van het kabinet. En dan was er het novum van een meteen aan het begin van het debat ingediende motie van de drie coalitiepartijen. Deze hield wijzigingen van de begroting voor 2005 in van maar liefst één miljard euro.

Regiodonderdag, 30 september 2004

Buitenposter wil kerk niet als stembureau

Buitenpost – Een inwoner van Kootstertille heeft er moeite mee dat hij zijn stem moet uitbrengen in een kerkgebouw. Bij de commissie van de Tweede Kamer heeft hij een klacht ingediend naar aanleiding van de Europese verkiezingen in juni jongstleden. PvdA-lid R. Mik uit Buitenpost trekt zich het lot van de Tilster aan en heeft een brief geschreven aan alle fracties in de gemeenteraad om voortaan laagdrempelige locaties aan te wijzen als stembureau.

Regiodonderdag, 30 september 2004

Pleegouder ben je niet voor het ‘dankjewel’

Leeuwarden – Piety en Jaap Adema uit Leeuwarden kozen er zestien jaar geleden voor pleegouders te worden. In die tijd hebben ze 42 kinderen zien binnenkomen en weer zien gaan. ,,Een steentje bijdragen om kinderen met problemen enige rust in hun leven te geven, is het mooiste dat je als mens kunt doen’’, zegt Piety.

Regiodonderdag, 30 september 2004

‘Geen toekomst in vervoer’

Leeuwarden - Het huidige openbaarvervoersnet in Fryslân is ten dode opgeschreven als de provincie blijft doorgaan met bezuinigen. Het opheffen van kleine buslijnen brengt goeddraaiende bus- en spoorlijnen in gevaar, met als gevolg dat er op middellange termijn weinig meer van over blijft.

Regiodonderdag, 30 september 2004

Geen goede speelplek in dorpen

Drachten - Op het platteland zijn nog onvoldoende goede speelplekken voor kinderen. Plattelandsgemeenten lopen achter met de juiste inrichting van speelvoorzieningen in wijken en dorpen. Het groeiende tekort aan geld verergert het probleem.

Regiodonderdag, 30 september 2004

Leeuwarden moet ingrijpen na steekpartij

Leeuwarden – Leeuwarden moet een flink bedrag uittrekken voor het verbeteren van de veiligheid in de stad. Het dodelijk steekincident van vorige week heeft de gemeente ,,met de neus op de feiten’’ gewezen, zegt burgemeester Dales. Het Openbaar Ministerie meldde gisteren dat de overleden Manuel Fetter een ,,willekeurig slachtoffer” is geworden.

Geloof & Kerkdonderdag, 30 september 2004

Over opwekking en vernieuwing

Amersfoort – Hoe gaat het met de ‘opwekking’ en/of de vernieuwing in de kerken? Over die vraag spraken vorige week vertegenwoordigers van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) en rooms-katholieken tijdens hun tiende dialoogbijeenkomst in Amersfoort.

Geloof & Kerkdonderdag, 30 september 2004

‘Diakenen, laat u horen in de politiek’

Leeuwarden – Acht jaar was Jan Renkema wethouder van sociale zaken in de gemeente Smallingerland. Slechts één keer trof hij een predikant aan op zijn wekelijkse spreekuur, die aandacht vroeg voor de problemen van een gemeentelid. ,,Diakenen, laat van u horen!”, vulde ds P. Lootsma hem aan.

Sportdonderdag, 30 september 2004

Ids Postma besluit door te gaan in nieuw team

Ouderkerk a/d Amstel - Bel-bedrijf Telfort heeft de schaatsploeg DPA overgenomen. Het telecombedrijf zal tot en met de Olympische Winterspelen van 2006 als geldschieter van de langebaanploeg optreden. Dat heeft Telfort woensdag in Ouderkerk aan de Amstel bekendgemaakt. Verrassend genoeg was ook Ids Postma van de partij. Dinsdag werd bekend dat hij geen plek had in de ploeg, maar woensdag bleek hij juist wel te gaan schaatsen.

Sportdonderdag, 30 september 2004

Met Tyler heeft Flyers een nieuwe Palmiscno

Heerenveen – Palmiscno (spreek uit als: Pal-mi-tsjie-no). Het is een zeldzame naam. Sommige mensen zullen denken aan een maffiafilm, anderen aan pittoreske Italiaanse oorden. Veel Friese ijshockeyfans weten wel beter. Zij zullen denken aan Tony Palmiscno, die eind jaren zeventig voor Flyers speelde in de glorietijd van de Feenstra Flyers. Oude tijden herleven, want sinds twee weken is de naam Palmiscno terug in Heerenveen door de komst van ene Tyler. Inderdaad, zoon van.

Sportdonderdag, 30 september 2004

Verbeek ziet geen reden om aan zijn elftal te sleutelen

Heerenveen - Sportclub Heerenveen begint donderdagavond het Europese voetbalavontuur tegen Maccabi Petach Tikva met hetzelfde elftal dat zaterdagavond het competitieduel tegen PSV met 4-0 verloor. Ondanks de nederlaag ziet Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek geen reden om aan zijn elftal te sleutelen, temeer de trainer niet de beschikking heeft over Saïd Bakkati.

Sportdonderdag, 30 september 2004

Maccabi Petach Tikva dicht zichzelf nauwelijks kansen toe

Heerenveen/Oranjewoud - Het Israëlische voetbalteam van Maccabi Petach Tikva leefde woensdag heel ontspannen toe naar UEFA Cupduel tegen SC Heerenveen. De debutant op het Europese voetbalpodium beseft dat de kans op het bereiken van de tweede ronde niet groot is. Trainer Guy Luzon zal met zijn manschappen aansturen op een doelpuntloos gelijkspel. Om vervolgens vanaf de stip de Europese droom waar te maken.

Weerdonderdag, 30 september 2004

Vannacht regen

Vanmiddag schijnt de zon af en toe en het blijft meest droog bij 17 graden. Vanavond en vannacht krijgen we regen en het kwik schommelt dan rond de 11 à 12 graden. Morgen is het wisselend bewolkt met af en toe een bui bij 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties