Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 september 2011.

Cultuurvrijdag, 30 september 2011

Meubels en kunst van Abe Bonnema geveild

Amsterdam - Veilinghuis Christie’s in Amsterdam brengt op 4 oktober vijftig meubels en kunstwerken uit de nalatenschap van de Friese architect Abe Bonnema onder de hamer. De prijzen liggen tussen driehonderd en drieduizend euro. Dat heeft Christie’s gisteren gemeld.

Cultuurvrijdag, 30 september 2011

Liet International verdeeld over 4 dagen

Leeuwarden - De achtste editie van het songfestival Liet International duurt liefst dagen. Het evenement vindt dit jaar van 17 tot en met 20 november plaats in het Italiaanse Udine. Drie provincies verlenen hun medewerking aan het songfestival en in alle drie provincies zijn optredens, meldt Stichting Liet International.

Cultuurvrijdag, 30 september 2011

Tien nominaties voor vormgeversprijs Vredeman de Vries

Leeuwarden - De jury van de zesde Vredeman de Vriesprijs voor Vormgeving van de provincie Fryslân heeft dit jaar tien ontwerpen genomineerd.

Economievrijdag, 30 september 2011

Meer dan een eeuw vervoer met een 75-jarig jubileum

Harlingen - De economische tegenwind van de afgelopen jaren heeft maar amper effect gehad op de klandizie van het taxi- en autoverhuurbedrijf van Van der Pol in Harlingen. ,,Wij verzorgen veel speciaal vervoer en hebben vooral te maken met vaste partijen. Zo vervoeren we veel zieken, ouderen en gehandicapten. En dit type vervoer blijft er ook wel”, zegt Ali van der Pol. Met onder andere haar man Bauke Jacob runt zij het familiebedrijf.

Hoofdartikelvrijdag, 30 september 2011

Solidariteit blijft nodig in de collectieve zorg

Bijna 55 procent van de Nederlanders vindt dat rokers en mensen die veel alcohol drinken meer zorgpremie zouden moeten betalen. Bijna een kwart is voorstander van een hogere zorgpremie voor mensen die onvoldoende bewegen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week naar buiten bracht.

Regiovrijdag, 30 september 2011

Keurig in de pas lopen, die tijd is geweest

Heerenveen - Voor de deelnemers aan de vijfdorpentocht ligt morgen een extra mooie medaille klaar. Want het is de vijftigste editie. ,,Helemaal met de hand gemaakt en er zit een lang Friese-vlaglint aan.”

Regiovrijdag, 30 september 2011

Zaak aanrijding uitgesteld

Leeuwarden - De rechtbank stelt de behandeling van de dodelijke aanrijding van de 56 jarige Eeuwke Reidsma in de Leeuwarder Esdoornstraat uit. De advocaat van de 39-jarige verdachte wil graag nader onderzoek door een onafhankelijke deskundige naar de snelheid van de auto.

Regiovrijdag, 30 september 2011

Zaak-Reidsma uitgesteld

Leeuwarden - De rechtbank stelt de behandeling van de dodelijke aanrijding van de 56-jarige Eeuwke Reidsma in de Leeuwarder Esdoornstraat uit. De advocaat van de 39-jarige verdachte wil graag nader onderzoek door een onafhankelijke deskundige naar de snelheid van de auto.

Regiovrijdag, 30 september 2011

Waddenclub wil af van plastic ballonlintjes


Regiovrijdag, 30 september 2011

Van kamp in Kenia naar huis in Kollum

,,Is dit de keuken?”, vraagt Abiy Tsegay als hij een deur op de zolder van zijn nieuwe woning opent. Van een vluchtelingenkamp in Kenia naar een rijtjeshuis in Kollum is een hele overgang.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 september 2011

Loofhut op Leeuwarder Nieuwestad

Leeuwarden - De Israël-werkgroep van Leeuwarden houdt zondag, samen met de stichting Moadim, een workshop over de joodse Herstfeesten. Vanaf eind deze maand worden drie feesten gehouden. Volgens de joodse kalender begint dan het joods Nieuwjaar.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 september 2011

Kerk Terwispel gaat weer open

Terwispel - Het is zondag feest in Terwispel. De kerk wordt na meer dan een jaar verbouwen en restaureren heropend. Dat gebeurt met een feestelijke kerkdienst.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 september 2011

Theoloog kan leren van films over Jezus

Jezus is veelvuldig in de film afgebeeld. Freek Bakker schreef er een boek over. ,,Laat theologen het medium van de film gaan gebruiken om hun ideeën uit te drukken”, stelt hij.

Sportvrijdag, 30 september 2011

Nieuwe formatie voor Anouska Koster

Leeuwarden - Anouska Koster heeft voor volgend seizoen een nieuwe ploeg gevonden. De achttienjarige wielrenster uit De Westereen, die in Kopenhagen meedeed aan WK op de weg voor junioren, rijdt volgend seizoen in de kleuren van het Dolmans Landscaping Team. Het Friese talent kon kiezen uit diverse aanbiedingen, maar haar keuze viel op deze formatie waar het aankomend talent de kans krijgt om zich te ontplooien. Koster blijft lid van de wielervereniging Otto Ebbens.

Sportvrijdag, 30 september 2011

De Haan gaat weer aan de slag bij Heerenveen

Heerenveen - Foppe de Haan gaat definitief weer aan de slag bij sc Heerenveen. Dat zijn beide partijen gisteren overeengekomen. De Haan zal aan het werk gaan als de coach van de coaches van de voetbalschool tot en met de A-junioren. Hij zal een voetbalplan schrijven voor de jeugdopleiding van de club. Daarnaast zal de oudtrainer en oudbondscoach van Jong Oranje een rol gaan spelen bij de opsporing en begeleiding van talenten. De Haan begint maandag al met zijn werkzaamheden.

Sportvrijdag, 30 september 2011

Kennisquiz: Jans en Bosz waren beiden actief in Japan

De Kennisquiz van deze week leverde niet al te veel problemen op. Op één vraag na dan, want alle inzenders moesten het antwoord schuldig blijven op de vraag wat de overeenkomst was tussen Ron Jans en Peter Bosz voordat ze als trainer actief waren. Een aantal inzenders suggereerde dat beiden profvoetballer zijn geweest. Feitelijk klopte dat natuurlijk, maar dat zou veel te eenvoudig zijn geweest. Het antwoord luidde dat beiden als speler actief zijn geweest in de Japanse J-League.

Sportvrijdag, 30 september 2011

Schaatskoorts stijgt bij Knegt ondanks zomerweer

De KNMI verwacht morgen 22 graden op de thermometer. Met 65 procent kans op zon wordt het een van de mooiste dagen van het jaar. Toch opent Thialf juist dan haar poorten voor een nieuw seizoen erwtensoep, dweilpauzes en snelle rondjes. Tijdens de Invitation Cup binden Nederlandse shorttrackers de ijzers onder om hun krachten voor de eerste keer met hun buitenlandse concurrenten te meten.

Sportvrijdag, 30 september 2011

Cambuur moet meedogenlozer worden voor goal

Leeuwarden - Tegen Dordrecht, Zwolle en Helmond Sport liet SC Cambuur het drie keer op rij na te winnen. Vanavond hopen de Leeuwarders tegen hekkensluiter FC Emmen eindelijk weer eens de volle buit te pakken. Trainer Alfons Arts is niet in paniek: ,,We voetballen steeds prima, maar vergeten onszelf met doelpunten en overwinningen te belonen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties