Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 30 september 2013.

Hoofdartikelmaandag, 30 september 2013

Kartelvorming, fijn stof en een malle autoriteit

Het was een merkwaardig bericht: de autoriteit Consument en Markt (ACM) ziet het plan om vijf oude kolencentrales in ons land te sluiten als kartelvorming. De sluiting is opgenomen in het Energieakkoord. Volgens de ACM is de sluiting een uiting van kartelvorming en kost de sluiting de consument extra geld (zo’n twee euro per jaar per gemiddeld huishouden) en de milieuwinst uit de sluiting van de vervuilende centrales weegt daar niet tegen op.

Regiomaandag, 30 september 2013

Heerlijk, voor één dag alle zorgen vergeten

Noardburgum | ,,Ik kreeg oogpotlood en mascara op en had heel mooie kleren aan.” Glunderend vertelt Kelly (12) hoe prachtig ze was uitgedost voor de fotoshoot die zaterdag voor haar werd georganiseerd. In Noardburgum beleefde ze zaterdag een dag om nooit te vergeten, samen met veel andere kinderen die worden behandeld tegen kanker of dat net achter de rug hebben.

Regiomaandag, 30 september 2013

Van der Zwan: is zulke inzet verantwoord?

Heerenveen | De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Cambuur is dankzij de massale inzet van politie-eenheden zonder grote incidenten verlopen. Het is wel de vraag of een dergelijke inzet nog maatschappelijk verantwoord is. Dat zei burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen na afloop van het duel.

Regiomaandag, 30 september 2013

Overheid aangeklaagd om klimaatbeleid

Terschelling | Duurzaamheidsorganisatie Urgenda wil de Nederlandse staat tot een ambitieuzer klimaatbeleid dwingen met een rechtszaak. De stichting heeft een dagvaarding opgesteld met de eis dat de overheid de uitstoot van broeikasgassen vóór 2020 met 40 procent vermindert ten opzichte van 1990. Op 23 oktober biedt Urgenda de dagvaarding aan namens iedereen die zich via haar site meldt als mede-eiser.

Geloof & Kerkmaandag, 30 september 2013

‘Rust-activiteit’ voor jongeren in Nijkleaster

Jorwert | In Jorwert wordt op zaterdag 19 oktober een speciale Nijkleasterdag gehouden voor jongeren. Het is voor het eerst dat in het moderne Friese klooster een activiteit is voor jeugd.

Sportmaandag, 30 september 2013

Heerenveen de punten, Cambuur de morele winnaar

De eerste Friese derby in dertien jaar tijd werd een prooi voor sc Heerenveen (2-1). Natuurlijk zorgde dit voor een uitgelaten sfeer onder de Heerenveensupporters, al waren die van Cambuur niet ontevreden met het vertoonde spel van hun eigen club. Een greep in de reacties die op de social media voorbij kwamen. Is Heerenveen de terechte winnaar?

Sportmaandag, 30 september 2013

Durven Kiezen Voor DKV

Dat moment dat je moet kiezen. Alsof je geboren bent als Ajax-supporter. Én als Feyenoorder. Prima te combineren. Zakelijke resultaten bij de een. Passie bij de ander. Tot ze je op je tiende vertelden dat zo iets toch echt niet kon. Ajacied en Rotterdam-aanhanger: uit den boze, natuurlijk. Omdat iemand dat ooit zo bedacht heeft.

Sportmaandag, 30 september 2013

Zowel Van Basten als Lodeweges roemt ploeg

Resultaat en uitvoering: dat waren de termen die centraal stonden bij trainers Marco van Basten en Dwight Lodeweges na afloop van de derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. Net als de tevredenheid overigens, zij het beiden op ieder hun eigen manier. Waar de één blij was met de punten, was de ander dat met het vertoonde spel. En zo vertrokken gisteren twee contente oefenmeesters uit het Abe Lenstrastadion.

Sportmaandag, 30 september 2013

Heerenveen de winst, Cambuur de credits

Met plaatsing voor de Champions League versus degradatie naar de eerste divisie namen sc Heerenveen en SC Cambuur dertien jaar geleden afscheid van de Friese derby. Toen-ie er gisteren eindelijk weer was, leek het alsof de tijd had stilgestaan.

Sportmaandag, 30 september 2013

Cambuur glibbert en glijdt naar bloemen, maar niet naar punten

Heerenveen | ,,Een dubbel gevoel.” Een zin, drie woorden. Uitgesproken door Jody Lukoki. De rechterspits én doelpuntenmaker van Cambuur verwoordde na de Friese voetbalderby in en tegen Heerenveen de gedachten van velen bij de Leeuwarders. Want natuurlijk was Cambuur tevreden over het spel en dat ze over de gehele wedstrijd bekeken de betere ploeg was geweest. Maar hoewel ze de gangmaker was op het feestje dat derby heette, bleef een cadeau in de vorm van punten uit. Zie daar: de achterliggende gedachte van Cambuurs dubbele gevoel.

Sportmaandag, 30 september 2013

Finnbogason geniet van goal, zege én sfeer

De een zal zich zijn eerste competitietreffer van het seizoen nog lang heugen, de ander kon al zijn tiende vieren. Respectievelijk Luciano Slagveer en Alfred Finnbogason waren voor sc Heerenveen gistermiddag tegen Cambuur makers van twee doelpunten met ieder een eigen verhaal. De overeenkomst: beide treffers vielen op het best denkbare moment voor de thuisclub. En beide doelpuntenmakers genoten. Van de goals. Van de zege. En van de sfeer in de Friese voetbalderby.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties