Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 september 2015.

Economiewoensdag, 30 september 2015

Met de schijf van vijf zijn we er niet gezonder op geworden

Leeuwarden - Of het eetpatroon van jager-verzamelaars, met veel groenten, noten en vlees, toevallig bij haar goed uitviel, of voor de mens in het algemeen gezonder is, gaat ze de komende vier jaar onderzoeken. In een eerste proef eten vijfendertig vrijwilligers vier weken volgens het paleodieet en vier weken volgens de, door het Voedingscentrum geadviseerde, schijf van vijf.

Hoofdartikelwoensdag, 30 september 2015

Referendum GeenPeil levert slechts kater op

Het door GeenPeil afgedwongen referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraďne roept herinneringen op aan het referendum van 2005, dat ging over de Europese Grondwet. Toen stemde 61,5 procent tegen het verdrag.

Regiowoensdag, 30 september 2015

Vaargeul naar Ameland wordt mogelijk korter

Ameland - Om de vertragingen van de veerdienst van Holwerd naar Ameland te verminderen, overweegt het rijk om een bocht van de vaargeul af te snijden. Dat is een van de mogelijke oplossingen die minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) voorstelt in een brief aan de Tweede Kamer.

Regiowoensdag, 30 september 2015

Fikse investering gevraagd van de Harlinger raad

Harlingen - 60 procent wil het niet en 40 procent juist wel: bijna drie miljoen euro investeren in de bouw van een drijvende aanlegsteiger van 180 meter in de Nieuwe Willemshaven van Harlingen. Althans, dat was gistermiddag de stand in de online poll die de Harlinger afdeling van D66 al enige tijd op zijn website heeft staan.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 september 2015

Gave: in noodopvang vluchtelingen gescheiden opvangen

Harderwijk | Asielzoekers moeten in principe niet gescheiden worden opgevangen op basis van etniciteit en religie, maar voor de noodopvang zou een uitzondering moeten worden gemaakt, vindt stichting Gave. Staatssecretaris Dijkhoff is er echter tegen.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 september 2015

Vluchtelingen naar drie nieuwe locaties

Leeuwarden - De 350 vluchtelingen die de afgelopen dagen werden opgevangen in Heerenveen en Harlingen, verhuizen vandaag naar andere locaties in de provincie waar ze opnieuw slechts korte tijd blijven. Gistermiddag en -avond werd bekend dat ze de komende drie dagen worden gehuisvest in Gerkesklooster (maximaal zestig), Kollum (honderd) en Workum (tweehonderd). Ondanks dat al enkele dagen bekend was dat de vluchtelingenopvang in Heerenveen en Harlingen vandaag zou stoppen, was het pas gisteravond definitief duidelijk waar de vluchtelingen naartoe gaan. Alleen Kollumerland c.a. werd maandag al gevraagd of het crisisopvang kon bieden, bij Achtkarspelen en Súdwest-Fryslân kwam de vraag pas gistermiddag.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 september 2015

Protestantse Kerk: leer vluchteling godsdienstvrijheid

Utrecht/Harderwijk - De Protestantse Kerk in Nederland pleit voor voorlichting en training voor vluchtelingen op het gebied van godsdienstvrijheid. Die training zou kunnen worden gegeven door een organisatie als Amnesty International, schrijft de scriba van de generale synode, Arjan Plaisier, in een brief aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie).

Geloof & Kerkwoensdag, 30 september 2015

Herstart 'Sing In' van Leeuwarder PKN

Leeuwarden - Zondag 11 oktober wordt er weer een Sing In gehouden in Leeuwarden; de nieuwe locatie is kerk De Fontein aan de Goudenregenstraat (de voormalige Open Hof). De Sing In-diensten in de Pelikaankerk - samenkomsten met veel muziek en zang - waren jarenlang een begrip in Leeuwarden, en daar buiten. Door de situatie met betrekking tot de kerksluitingen kwam hier in 2012 na bijna 25 jaar een einde aan. ,,De laatste Sing In was de AdventKerst Sing In in dat jaar'', vertelt Germen van IJs.

Sportwoensdag, 30 september 2015

Heerenveen: Alves komt sowieso op de koffie bij Vonk

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties