Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 oktober 2013.

Economiewoensdag, 30 oktober 2013

Bedrijven zijn smoordruk met schadeherstel na de storm

Boomrooiers, dakdekkers, bouwbedrijven, installateurs, glaszetters en veel andere bedrijven die hulp kunnen bieden bij stormschade zijn na de storm eergisteren platgebeld. De komende weken ligt er een stapel werk voor honderden mensen.

Hoofdartikelwoensdag, 30 oktober 2013

Vertrouwensbreuk schaadt de veiligheid

Er is door het uitdijende schandaal rond afluisterpraktijken door de Amerikaanse geheime dienst NSA sprake van een deuk in het vertrouwen tussen Washington en vooral het bevriende Europa. Nadat duidelijk werd dat de Amerikanen wereldwijd miljoenen burgers afluisteren, blijkt nu uit de documenten van klokkenluider Edward Snowden dat de NSA ook op grote schaal wereldleiders heeft afgeluisterd.

Regiowoensdag, 30 oktober 2013

Ameland likt zijn wonden na de storm

Ameland | Eigenlijk vindt hij hem zelf niet eens zo mooi: de foto van het Amelander huisje uit 1625 dat maandag net gespaard bleef tijdens de storm. De foto werd gemaakt door eilandbewoner Richard Kiewiet en toont hoe twee bomen nabij het huis zijn omgewaaid, precies naast het huis dat onbeschadigd bleef.

Regiowoensdag, 30 oktober 2013

Franeker museum mobiliseert kaatswereld

Franeker | ,,Wy sjogge it as in missy. As dit slagget dan ha wy in boppeslach. Dan is dat ús PC-oerwinning.” Voorzitter Jan Hiemstra van het Kaatsmuseum in Franeker en Theo Kuipers, lid museale zaken en verantwoordelijk voor de collectie, zijn ervan overtuigd dat die missie slaagt. Ze zijn een zoektocht begonnen naar een nieuw onderkomen voor het kaatsmuseum. En daarvoor is geld nodig. ,,De keatswrâld wurdt mobilisearre.”

Regiowoensdag, 30 oktober 2013

Dorpen willen zelf schooltjes overnemen

Gaastmeer | De bewoners van vier kleine dorpen in Nederland, waaronder Gaastmeer, slaan de handen ineen om hun dorpsschool te behouden. Zij willen samen een coöperatie oprichten en zoveel mogelijk werk op de school door vrijwilligers laten doen. Vandaag vraagt PvdA-Tweede Kamerlid Loes Ypma de steun van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) voor het experiment.

Sportwoensdag, 30 oktober 2013

Unis Flyers wint uitduel tegen HYS The Hague

Den Haag | De ijshockeyers van Unis Flyers Heerenveen hebben gisteravond de uitwedstrijd tegen HYS The Hague met 1-4 (0-3, 1-1, 0-0) gewonnen. In de eerste periode legde de formatie van coach Chris Eimers binnen twaalf minuten de basis voor de winst in de hofstad door treffers van Nick Kuiper, Joey Oosterveld en Tony Demelinne. Nadat Kevin Bruijsten in de tweede periode de marge vergrootte deed de thuisclub nog wel wat terug, maar de zege van Heerenveen kwam niet meer in gevaar.

Sportwoensdag, 30 oktober 2013

Beitske Visser is alweer weg bij renstal Red Bull

Leeuwarden | Beitske Visser maakt niet langer deel uit van het opleidingsteam van Red Bull. De 18-jarige autocoureur met roots in Noardburgum was de eerste vrouwelijke coureur die het juniorenprogramma van de Oostenrijkse renstal van formule 1-kampioen Sebastian Vettel volgde. Visser reed de afgelopen maanden in de ADAC Formula Masters. ,,Het was een moeilijk seizoen en de resultaten waren niet wat beide partijen ervan verwachtten. Ik dank Red Bull voor alle steun.”

Sportwoensdag, 30 oktober 2013

Drie spelers Heerenveen onzeker voor bekerduel

Heerenveen | Naast een pijnlijke nederlaag is ook een drietal spelers van sc Heerenveen niet zonder kleerscheuren uit het duel tegen NEC gekomen. Middenvelder Joey van den Berg moest zich na 45 minuten laten vervangen vanwege een heupblessure. Ook de verdedigers Arnold Kruiswijk (achillespees) en Pelé van Anholt (lies) liepen in Nijmegen blessures op. Het meespelen van het trio in het bekerduel tegen VVV-Venlo van morgenavond is daardoor nog onzeker.

Sportwoensdag, 30 oktober 2013

Aris dient slechts als kanonnenvoer in Groningen

Groningen | Dat de basketballers van Aris Leeuwarden het traditioneel lastig hebben in Groningen, mag inmiddels genoegzaam bekend zijn. Maarhoewel de club vaak verloor in Martiniplaza, werden de Groningers regelmatig het vuur aan de schenen gelegd. Gisteren werd de ploeg van coach Ed Molthoff echter volledig onder de voet gelopen (91-57).

Sportwoensdag, 30 oktober 2013

Cambuur door oog van de naald in bekerkraker

In voorbereiding op het bekertreffen met NAC werd het Cambuur-stadion gegeseld door de wind. De Leeuwarder storm blies gisteravond op het veld vrolijk verder. Desondanks stond er na negentig minuten 2-2 op het scorebord en moest een stafschoppenserie tegen de verhouding in uitkomst bieden. Daarin trok Cambuur geheel terecht alsnog aan het langste eind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties