Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 januari 2009.

Cultuurzaterdag, 31 januari 2009

Derde concert van André Rieu in Thialf Heerenveen

Heerenveen - André Rieu heeft een derde concert toegevoegd aan zijn reeks concerten in Thialf in Heerenveen. Dat heeft zijn productiemaatschappij gisteren bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 31 januari 2009

Bekende Friezen vertellen verhaal in ‘Grize Lok’

Akkrum - Enkele bekende Friezen gaan meewerken aan de voorstelling Grize Lok van Theatergroep Broos. Dat heeft artistiek leider Karin Idzenga gisteren gemeld. In de voorstelling staan de bewoners van Leppehiem in Akkrum centraal. ,,Aan het begin van enkele voorstellingen zal een bekende Fries een verhaal komen vertellen”, aldus Idzenga. Vanavond is dat Henk Kroes. ,,Hij vertelt over schaatsen en Akkrum, waar hij is opgegroeid.”

Cultuurzaterdag, 31 januari 2009

Mutsen Tryater terug naar breiers of naar goede doel

Leeuwarden - Tryater geeft mensen die mutsen hebben gebreid voor de voorstelling 11Stêdetocht de kans hun muts weer op te halen nu de voorstellingen voorbij zijn. Na een oproep om gebreide mutsen aan te leveren voor de locatievoorstelling over de Elfstedentocht kreeg het theatergezelschap 852 gebreide mutsen geschonken. De mutsen kwamen uit het hele land, tot Maastricht aan toe.

Hoofdartikelzaterdag, 31 januari 2009

Ruimte tussen de kerken

Het ritselt in en tussen de kerken. Mensen kijken over de kerkmuren en ontmoeten elkaar in de ruimtes tussen de kerken. In steden en dorpen, op conferenties, in vieringen en tijdens werk voor de samenleving, maar ook tussen kerken als organisaties: er zijn veel ontmoetingen. Gisteren vond in Nijkerk een bijeenkomst plaats met als thema die ontmoetingen van mensen en organisaties. Gedeeld geloven was de leidraad voor de dag; bijna tweehonderd mensen waren er op af gekomen.

Regiozaterdag, 31 januari 2009

Van achter de celdeur werken aan een nieuw leven buiten

De omliggende buurt is niet blij met de opening van een vestiging van jeugdgevangenis Het Poortje naar Heerenveen. Maar de instelling zelf wil graag contact met de bevolking. Geen jeugdgevangenis kan namelijk zonder.

Regiozaterdag, 31 januari 2009

Roetschade aan instrumenten valt mee

Onduidelijk blijft wie de tijdens het Frysk Festival beschadigd geraakte blaasinstrumenten betaalt

Regiozaterdag, 31 januari 2009

Konst volgt Andriesen op als PvdA-gedeputeerde

Harlingen - Hans Konst uit Harlingen wordt voorgedragen als de nieuwe gedeputeerde voor de PvdA. Hij volgt de op 3 december overleden Anita Andriesen op. Konst (50) zit sinds bijna vijf jaar in Provinciale Staten en is nu nog sociaal geriater bij de GGZ-ouderenzorg in Leeuwarden. Die baan zegt hij op.

Regiozaterdag, 31 januari 2009

Veel praten over crisis, weinig handelen

Leeuwarden - Overheden moeten hun verantwoordelijkheid nemen om de problemen die de kredietcrisis veroorzaakt het hoofd te bieden. Dat zei commissaris Jorritsma in zijn nieuwjaarsrede. Het Friesch Dagblad vroeg of en welke projecten gemeenten naar voren halen.

Regiozaterdag, 31 januari 2009

Weinig Friese actie tegen de kredietcrisis

Leeuwarden - Friese gemeenten geven nog nauwelijks gehoor aan de oproep van het kabinet om tegen de economische trend in te investeren en projecten naar voren te halen. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Friesch Dagblad. Veelal moeten de ambtenaren en wethouders nog een omslag in denken maken.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 januari 2009

PKN-directeur belt aan voor Kerkbalans

De afgelopen twee weken was de landelijke geldwervingsactie Kerkbalans. Ook Haaije Feenstra, de algemeen directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland die heel wat over zich heen kreeg door het mislukken van Numeri, ging bij de deuren langs. Hij hield een dagboek bij.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 januari 2009

Williamson: spijt van ontstane commotie

Rome - De omstreden bisschop Richard Williamson heeft spijt van de ,,onnodige commotie’’ die hij heeft veroorzaakt door de Holocaust te ontkennen. Dat schrijft de geestelijke in een vrijdag gepubliceerde brief op zijn weblog.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 januari 2009

Kerken willen samen optrekken

Nijkerk - De kerkleiders van de Protestantse Kerk en de Pinksterbeweging willen geen energie meer verspillen aan verschillen, maar een nieuw en gezamenlijk getuigenis uitdragen naar de maatschappij. Dat bleek vrijdag op de CW-ontmoetingsdag in Nijkerk.

Sportzaterdag, 31 januari 2009

Arjen Postma wil nog altijd het hoogste bereiken

Sint Nicolaasga - Arjen Postma heeft bij alle vier noordelijke betaaldvoetbalorganisaties in de keuken gekeken. Maar als liefhebber pur sang is de 24-jarige middenvelder uit Sint Nicolaasga het voetbal nog lang niet zat. Postma keerde dit seizoen na veertien jaar ‘profvoetbal’ terug naar de amateurs en bloeide bij Flevo Boys weer helemaal op. Maar een nieuwe uitdaging dient zich alweer aan voor volgend seizoen: Harkemase Boys.

Sportzaterdag, 31 januari 2009

Heerenveen mist Elm en spitspositie blijft ongewis

Heerenveen - Met drie overwinningen op zak zal sc Heerenveen vanavond met het nodige zelfvertrouwen aan de topper tegen Ajax beginnen. Coach Trond Sollied kent weinig personele problemen in zijn selectie. Alleen Viktor Elm moet het duel in de Arena aan zich voorbij laten gaan. Hij kampt met een lymfeklierontsteking. De hoop is dat hij komende dinsdag tegen Vitesse weer speelklaar is.

Sportzaterdag, 31 januari 2009

Onbegrip over afgelasting

Leeuwarden – Zo wordt er acht jaar lang geen wedstrijd afgelast en zo twee keer in één week. Dat was gisteren het geval bij SC Cambuur. Scheidsrechter Jack van Hulten zette vanwege het bevroren en door de gladheid gevaarlijke veld een streep door het duel tegen FC Zwolle. Het duel wordt dinsdag ingehaald, al kan trainer Stanley Menzo zich niet voorstellen dat de wedstrijd dan wel gespeeld kan worden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties