Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 januari 2015.

Economiezaterdag, 31 januari 2015

Elektromotor voor de boot is niet meer duurder, wel beter

Elektrisch varen was tot voor kort nog een dure aangelegenheid. Met uw uitvinding is dat niet meer het geval?

Hoofdartikelzaterdag, 31 januari 2015

Wat zijn kenmerken van levendige kerk?

De bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden, mgr. Gerard de Korte heeft zich tot de gelovigen in zijn bisdom gewend. De boodschap die hij vertelde, is niet mals. Het gaat niet goed met de Rooms-Katholieke Kerk in het Noorden. De kerk slinkt in aantal leden, er zijn (daardoor) financiŽle zorgen en de bisschop constateert dat er een ernstige crisis is in geloofsoverdracht. Dat laatste betekent in ronde bewoordingen: er is weinig reden om te veronderstellen dat de kerk gaat opbloeien omdat de kerk massaal jonge mensen gaat trekken.

Regiozaterdag, 31 januari 2015

De scharrelaars van het wad zoeken rust en vrijheid

Holwerd - Het begon als een protest, zegt voorzitter Kor Wijngaarden van de Vereniging Wadvaarders. ,,Onder druk van de natuurorganisaties werd de Waddenzee steeds meer op slot gezet. Daar wilden de wadvaarders zich tegen verzetten."

Regiozaterdag, 31 januari 2015

Discussie over toekomst van De Tjongerschans

Heerenveen Over ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is discussie in de zorgwereld. De lokale FNP maakt zich zorgen. Volgens patiŽntenorganisatie Zorgbelang Frysl‚n heeft het Heerenveense ziekenhuis zeker toekomst. ,,Maar dan moet het ziekenhuis zich misschien wel specialiseren. Er zijn goede voorbeelden elders in het land", zegt directeur Margreet de Graaf.

Regiozaterdag, 31 januari 2015

Sjaals met liefde gebreid voor eerlijke vinder

Leeuwarden - Ze liggen her en der door heel Nederland, op straat of in publieke ruimtes: ingepakte pakketjes met een zelfgebreide sjaal, doek, deken of knuffel erin. In Lemmer vond een medewerkster van zorgcentrum Suderigge deze week een sjaal; in Joure werd gisteren een pakketje aangetroffen in zwembad De Stiennen Flier.

Regiozaterdag, 31 januari 2015

Tweetalig kind is flexibeler en begripvoller

Leeuwarden - Kinderen die meertalig worden opgevoed leren op latere leeftijd gemakkelijker nog een andere taal aan, kunnen zich beter verplaatsen in andermans gezichtspunt en kunnen flexibeler hun aandacht over verschillende taken verdelen dan kinderen die met ťťn taal worden opgevoed. Ook leidt opgroeien met een tweede of derde taal in de vroege jeugd niet tot verminderde prestaties in de dominante taal die op school onderwezen wordt.

Sportzaterdag, 31 januari 2015

District Noord: algehele afgelasting vandaag

Heerenveen - Alle wedstrijden die voor vandaag gepland stonden in district Noord gaan niet door. Vanwege het slechte weer besloot de KNVB in deze regio tot een algehele afgelasting. Ook de voetbalvrouwen van sc Heerenveen hadden last van de recente sneeuwval. Hun thuiswedstrijd tegen het Belgische O.H. Leuven ging gisteravond vanwege de slechte staat van het grasveld op sportpark Skoatterw‚ld niet door.

Sportzaterdag, 31 januari 2015

Droste baalt van reserverol, maar stoorzender is hij niet bij Cambuur

De toekomst is onduidelijk, het heden biedt hem even niet meer dan een reserverol en het verleden werd gisteren nog volop gekleurd door de teleurstelling van de zure, want onverdiende bekeruitschakeling tegen PEC Zwolle. Wie dat zo op een rijtje zet, zou denken dat verdediger Wout Droste dezer dagen met een sik van-heb-ik-jou-daar door het Cambuurstadion slentert. Dat valt echter alleszins mee; zijn spreekwoordelijke glas is namelijk halfvol en niet halfleeg.

Sportzaterdag, 31 januari 2015

Heerenveen weer niet voorbij Dordt

Dordrecht - Met het gelijkspel van ontpopt de formatie van Dwight Lodeweges zich dit seizoen voorlopig als de belangrijkste puntensponsor van de Schapenkoppen. Heerenveen slaagde er niet in revanche te nemen voor de smadelijke nederlaag (1-2) in de seizoenouverture en voor het eerst in de eredivisie van Dordrecht te winnen. De laatste zege dateerde alweer van een kwart eeuw geleden uit de tijd van de eerste divisie.

Sportzaterdag, 31 januari 2015

Sinkgraven tekent contract voor 5,5 jaar bij Ajax

Dordrecht - Daley Sinkgraven verruilt sc Heerenveen per direct voor Ajax. De 19-jarige middenvelder kreeg gisteravond na afloop van de wedstrijd van sc Heerenveen in Dordrecht (0-0) te horen dat de beide clubs tot een akkoord zijn gekomen. Sinkgraven tekent een contract voor vijf en half jaar in Amsterdam. Heerenveen ontvangt naar verluidt een bedrag van ongeveer zes miljoen euro voor de middenvelder.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties