Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 31 december 2003.

Agendawoensdag, 31 december 2003

Klassiek

Bijschriftwoensdag, 31 december 2003

Wijs of dwaas

Cultuurwoensdag, 31 december 2003

The Proov luistert nieuwjaarsnacht op in Theater Romein

In de hiphopwereld zijn ze een redelijk gevestigde naam, bij het grote publiek amper bekend: The Proov. Deze formatie werd al in 1987 in Leeuwarden opgericht, en maakt hiphop in de traditie van A Tribe called Quest, Jungle Brothers, De La Soul en Black Sheep. Onlangs brachten zij een nieuwe single uit (Two Entropies). Op Nieuwjaarsnacht treedt de band op in Theater Romein, voor even terug in de stad waar hun roots liggen.

Expowoensdag, 31 december 2003

Balk, Talma Hiem: expo Joke van Dam (aquarellen), t/m 29 feb.

Hoofdartikelwoensdag, 31 december 2003

Over betrekkelijkheid, schuld…

Het is niet zonder reden dat psalm 90 de oudejaarspsalm is. De dichter spreekt over de tijd die verglijdt, over mensen die worden geboren en sterven en over God die altijd dezelfde blijft. De dichter spreekt herkenbare taal, zeker voor wie het einde van het jaar bewust beleeft. Wie herkent niet het gevoel dat de tijd lijkt te verglijden in veranderingen? De psalmdichter weet dat het mensenleven maar kort is, de bloei van het mensenbestaan duurt eigenlijk maar één dag. En in dat mensenbestaan schuilen zonde en schuld, die worden onthuld: wat mensen voor zichzelf en anderen verborgen houden, licht op in de heiligheid van God.

Regiowoensdag, 31 december 2003

Radioamateurs willen een eigen noodnet

Leeuwarden - De Friese radiozendamateurs bekijken samen met hun landelijke hobby-beoefenaars of ze een alternatief noodnet in de lucht moeten houden. Ze zijn bang dat bij grote rampen het nationale noodnet (C2000), het vaste en het mobiele telefonienetwerk te beperkt is. Begin volgend jaar moet duidelijk zijn of er genoeg animo is.

Regiowoensdag, 31 december 2003

Kollumerland wil recreanten lokken

Kollum – Kollumerland wil meer toeristen lokken. Een groter aantal kampeerplaatsen, dagattracties en hotels moet de gemeente aantrekkelijker maken voor een dagje uit of een korte vakantie. Samen met de ondernemers heeft de gemeente plannen voor het toerisme ontwikkeld.

Regiowoensdag, 31 december 2003

Grote belangstelling voor nis in urnenmuur

Bolsward - Een urnenmuur, een strooiveld en een knekelput. Het zijn de nieuwe aanwinsten van de algemene begraafplaats aan de Franekerstraat in Bolsward. De belangstelling voor de urnenmuur is opmerkelijk: binnen een week hebben zich vijftien gegadigden gemeld voor een nis. De muur wordt op 15 januari geopend met het bijzetten van de eerste urn.

Regiowoensdag, 31 december 2003

Regels oudjaar aangescherpt

Burgum – De oudejaarsfeesten die vannacht in verschillende plaatsen in Fryslân worden gehouden, moeten aan steeds strengere veiligheidsmaatregels voldoen. Zo wordt op sommige plaatsen streng gefouilleerd en moeten er gediplomeerde portiers bij de deur staan. De politie richt haar aandacht vooral op de kleine dorpen.

Regiowoensdag, 31 december 2003

Westerbaan-baas moet curator tonnen betalen

Leeuwarden - Oud-directeur J. Brander van het failliete Leeuwarder bouwbedrijf Westerbaan bv moet bijna vijf ton betalen aan curator Verdonk.

Regiowoensdag, 31 december 2003

‘Heel mooi om familie in Irak weer te zien’

Het is de laatste dag van het jaar, en aan het eind van het jaar wordt er teruggeblikt. Voor Ziyad Yousif uit Leeuwarden was 2003 een wel heel bijzonder jaar. Hij werd vader, en in zijn geboorteland Irak brak de oorlog uit. Het regime van Saddam Hoessein, waarvoor hij in 1997 vluchtte, viel – en later dit jaar werd de dictator zelf opgepakt. Na de val van de leider begon Ziyads voorbereiding op een terugkeer. Want een nieuw leven opbouwen in Irak, dat wil hij het allerliefste. In november kwam hij voor het eerst sinds zes jaar weer in zijn geboorteland.

Geloof & Kerkwoensdag, 31 december 2003

Dertig hervormde gemeenten stappen naar burgerrechter

Nederhemert – Dertig hervormde gemeenten stappen naar de civiele rechter om een uitspraak te krijgen of zij het recht hebben om zelf te beslissen dat zij niet toetreden tot de Protestantse Kerk in Nederland, en dit met behoud van naam én bezit. Van de hervormde synode moeten zij mee of moeten ze uit de kerk treden. Deze principieel bezwaarde gemeenten willen de Hervormde Kerk voortzetten.

Geloof & Kerkwoensdag, 31 december 2003

‘Grün raakt hart en ziel van mensen’

Weerwoensdag, 31 december 2003

Koud

Vandaag begint met mist en lage bewolking, maar het blijft droog en af en toe krijgen we de zon. Het wordt vanavond en vannacht koud tijdens de jaarwisseling met minima rond -3 graden en een stevige wind. Morgen is het koud en droog, maar bewolkt. We beginnen eerst lokaal met mist en laaghangende bewolking en ook met lichte vorst op veel plaatsen. Wanneer u deze ochtend nog deelneemt aan het verkeer is het zaak rekening te houden met gladheid, want de wegen waren gisteravond nog vochtig en kunnen dus glad geworden zijn. Verder is deze laatste dag van het jaar rustig, met geleidelijk op meerdere plaatsen af en toe zon en het blijft droog. We sluiten het warme jaar 2003 dan toch nog af met winterse vorst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties