Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 31 december 2012.

Economiemaandag, 31 december 2012

VS voeren een Europese discussie over het tekort

Leeuwarden | De discussie rond de fiscal cliff in de Verenigde Staten, die vannacht tot een climax komt, is vergelijkbaar met die in Europa de afgelopen twee jaar. De Amerikanen vrezen de gevolgen van bezuinigingen voor de economie. Ook hier klonk eerder dat geluid. De Europese lidstaten besloten echter, na lang beraad, dat een houdbaar begrotingstekort de basis is voor een groeiende economie in de toekomst.

Hoofdartikelmaandag, 31 december 2012

Oudjaar: verlangen, vertrouwen, verdriet

Oudejaarsdag is voor sommige mensen een dag als andere: ja, een jaar wordt afgesloten en een nieuw jaar begint – dat is het. Maar voor anderen is vandaag toch anders dan gisteren. De overgang van het ene jaar naar het andere is een markering in de tijd. Al was het maar dat we voortaan leven in 2013. Het jaar 2012 ligt definitief achter ons.

Regiomaandag, 31 december 2012

Jacht op vuurwerk, tot in de slaapkamer

Leeuwarden | De jacht op illegaal vuurwerk is volop bezig. Agenten Johan Lolkama en Edwin Nijdam van het vuurwerkteam staan in een donkere hoek op industrieterrein De Hemrik in Leeuwarden. ,,We zijn op onze plek, hebben zicht op de straat.” Elders staan collega’s te posten. Volgens een melding via Meld Misdaad Anoniem zou er mogelijk illegaal vuurwerk worden verkocht vanuit een loods op het industrieterrein. Een van de agenten uit een andere auto loopt intussen over het terrein om te kijken of er in een van de loodsen activiteiten plaatsvinden.

Regiomaandag, 31 december 2012

Veel overlast door vuurwerk in Fryslân

Drachten | De politie heeft afgelopen weekend op veel plaatsen in Fryslân mensen aangehouden die illegaal vuurwerk afstaken. Op verschillende plekken richtte vuurwerk materiële schade aan.

Regiomaandag, 31 december 2012

Voor het eerst in jaren zijn er minder Friezen

Leeuwarden | De bevolking van Fryslân is het afgelopen jaar met 44 personen gedaald. Daarmee is sprake van een lichte krimp, na jaren van (lichte) groei. Zo kwamen er in 2010 nog 1081 Friese inwoners bij en vorig jaar 255. Ook in 2008 en 2009 groeide het aantal Friezen.

Geloof & Kerkmaandag, 31 december 2012

Bussen uit hele land naar Liedboekpresentatie

Monnickendam | De presentatie van het nieuwe Liedboek wordt een grote manifestatie waar mensen uit het hele land naar toe kunnen. Dat blijkt uit het voorlopige programma dat is vrijgegeven door de organisatie.

Sportmaandag, 31 december 2012

Hoeksma en Kleinhuis is beste arbitrale duo

Rotterdam | Arbiter Jan Henk Hoeksma (Grou) en assistent Ritske Kleinhuis (Oudega) zijn tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam verkozen tot het beste arbitrale duo van het seizoen 2011-2012. Het duo kende een goed seizoen en ontving daarvoor de Erima referee award. Het tweetal kreeg afgelopen jaar de strijd om de derde en vierde plaats in Ahoy’ toegewezen. Suzanne Struik (PKC) en Barry Schep (Fortuna) werden verkozen tot beste speelster en speler van het seizoen.

Sportmaandag, 31 december 2012

Frieswijk geselecteerd voor Oranje onder 19

Zeist | Bondscoach Kees Jan Oppe heeft Marloes Frieswijk (SCO) opgenomen in zijn selectie voor Oranje onder 19. Dat team speelt op 28 januari een oefenwedstrijd tegen een Leidse selectie, als opmaat naar de interland tegen hun leeftijdsgenoten uit België op zaterdag 2 februari in Dordrecht. Femke van Zwol (Heerenveen) en Leander Zwolle (SCO) kregen een uitnodiging voor twee oefenduels van Oranje onder 16 als voorbereiding voor de interland op 3 februari tegen de Belgen.

Sportmaandag, 31 december 2012

Forse nederlaag voor Flyers in laatste wedstrijd van 2012

Tilburg | De ijshockeyers van Friesland Flyers hebben gistermiddag het kalenderjaar 2012 afgesloten met een eclatante nederlaag in en tegen Tilburg. De formatie uit Heerenveen ging met maar liefst 7-2 onderuit tegen de nummer 2 van de competitie. Flyers sluit door de nederlaag de eerste seizoenshelft van de ijshockeycompetitie af als nummer drie. Woensdag speelt de ploeg alweer, dan thuis tegen Geleen.

Sportmaandag, 31 december 2012

Friese baanrenners eisen op NK goud en zilver op

Apeldoorn | Donderdag begon het NK baanwielrennen al goed voor Fryslân door een gouden plak voor Jenning Huizenga op het onderdeel achtervolging, maar de medailleoogst werd dit weekeinde nog groter. Niet alleen dankzij opnieuw Huizenga, maar ook door Wim Stroetinga.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties