Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 31 maart 2006.

Bijschriftvrijdag, 31 maart 2006

Onberispelijk

Vandaag gaat het weer over voorschriften, waaraan Timoteüs zich moet houden bij het leiden van de gemeente.

Cultuurvrijdag, 31 maart 2006

Verdi’s ‘Nabucco’ in de openlucht in Leeuwarden

Leeuwarden - De opera Nabucco van Guiseppe Verdi is komende zomer ook in Fryslân in de openlucht te zien. Op 21 augustus staat de productie op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Dat heeft organisator Summer Opera under the Stars donderdag gemeld.

Economievrijdag, 31 maart 2006

Koers van Friesland Foods stabiel

Meppel – De koers van certificaten B van Friesland Foods is gisteren uitgekomen op 61 euro. Dat is even hoog als de koers die is vastgesteld op 26 januari. Van de totale hoeveelheid aandelen van ruim vier miljoen zijn er gisteren 22.000 verhandeld.

Economievrijdag, 31 maart 2006

VeKa-directeur ondernemer van het jaar

Utrecht/Lemmer - Peter Versluis, directeur van VeKa-Group te Werkendam is tot Ondernemer van het Jaar benoemd tijdens de Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs in Utrecht. Samen met zijn broer bouwde hij Veka om van vervoerder tot scheepswerf. Twee jaar geleden redde VeKa door een overname de scheepswerf van Bijlsma in Lemmer.

Economievrijdag, 31 maart 2006

Friesland Bank lonkt naar Amsterdam

Oranjewoud - Friesland Bank wil een vestiging openen in Amsterdam. Dat meldde de Raad van Bestuur gisteren bij de presentatie van zijn jaarcijfers in Oranjewoud. De bank ziet Amsterdam als de volgende logische stap in de uitbreidingsplannen. Friesland Bank heeft al een vestiging in Alkmaar. De vestiging in Amsterdam moet het gebied ten zuiden van het verzorgingsgebied van Alkmaar gaan bestrijken.

Hoofdartikelvrijdag, 31 maart 2006

Mark of Rita

Wordt het Rita of wordt het Mark? Zo familiair wordt er binnen en buiten de VVD gesproken over de kandidatuur van het partijleiderschap. Mark (Rutte) zou het worden, zo leek het aanvankelijk, toen Van Aartsen via de verliezersdeur na de gemeenteraadsverkiezingen was af gegaan. Rita (Verdonk) had een klus te klaren met vreemdelingen – wat ik zeg, dat doe ik – dus die wilde niet. Maar er kwamen zo veel berichten uit het land richting Rita – jíj moet het doen – dat ze uiteindelijk dacht; met zo veel steun in de partij moet ik het er maar op wagen. En zo komt het dat de VVD een bijzondere tijd tegemoet gaat, op weg naar het partijleiderschap.

Regiovrijdag, 31 maart 2006

Scholen gooien onderbouw helemaal om

Drachten - De eerste jaren van het voortgezet onderwijs gaan er heel anders uitzien. Ruim driekwart van de scholen zegt in de onderbouw heel anders les te gaan geven. Daarmee gaat de basisvorming, een pakket van minimaal vijftien vakken, op de helling. De Tweede Kamer stemde deze week in met de wet die dit mogelijk maakt.

Regiovrijdag, 31 maart 2006

Steeds meer stroperij van ‘Friese’ vis

Sloten – Steeds meer stropers zijn actief op de Friese binnenwateren. Vooral snoekbaars verdwijnt in de netten, fuiken en tassen van illegale vissers. Dat zegt teamleider R. Roeloffs van het Visstroperijteam Friesland. Hij schat dat er zo’n honderd groepen actief zijn, bijna de helft meer dan een aantal jaren terug. Roeloffs heeft echter geen extra mogelijkheden om de stroperij hard aan te pakken.

Regiovrijdag, 31 maart 2006

Anjum trots op opgeknapte kerk

Anjum – De koster moest op vrijdagavond de boel komen schoonmaken, zodat het er een beetje netjes uitzag op zondag. De kalk viel spontaan van de muur in de Michaëlskerk in Anjum. Sinds een grootschalige opknapbeurt is dat verleden tijd. Het einde van de renovatie wordt morgen gevierd met een open dag. Zondag is er een speciale kerkdienst.

Regiovrijdag, 31 maart 2006

Overzicht onveilige wegen

Veenwouden – De politie en verkeersveiligheidsorganisatie 3VO gaan de onveilige wegen van Noordoost-Fryslân in kaart brengen. De organisaties krijgen vanuit die regio relatief veel klachten over onveiligheid en verkeersoverlast. Zo racen er veel jongeren met opgevoerde auto’s. Na de inventarisatie willen de instanties de knelpunten wegnemen.

Regiovrijdag, 31 maart 2006

Drie uur geen stroom in Surhuisterveen

Surhuisterveen – Een deel van het centrum van Surhuisterveen is gisteren getroffen door een stroomstoring. Tussen half vier en kwart over zeven viel de stroom uit.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 maart 2006

Favoriete passages over Pasen

De Opstanding van Christus is een uniek moment in de wereldgeschiedenis. Theologen van alle tijden hebben geprobeerd om de betekenis van dit mysterie in woorden te ‘vangen’.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 maart 2006

Hij wordt zeker heilig, maar wanneer?

Vaticaanstad/Rome - Dat Johannes Paulus II heilig zal worden verklaard staat voor iedereen buiten kijf. De vraag is alleen wanneer? ‘U kunt snel of langzaam werken maar eigenlijk is het allemaal overbodig. De vorige paus is immers al heilig’, schreef een gelovige uit Mexico aan de Vaticaanse commissie die werkt aan het zalig- en vervolgens aan het heiligverkla-ringsdossier van de vorige paus. Komend weekeinde (2 en 3 april) wordt de eerste sterfdag van JPII massaal herdacht.

Sportvrijdag, 31 maart 2006

Baansport moet sneller verlopen voor publiek

Assen – De KNMV sectie baansport gaat dit seizoen strengere regels opzetten voor de het verloop van wedstrijden in grasbaanracen en speedway. Dat bleek gisteren bij de perspresentatie voor aanvang van het nieuwe baansportseizoen. Zondag is de eerste grasbaanwedstrijd van dit seizoen in Vries.

Sportvrijdag, 31 maart 2006

Aris laat zien dat het allemaal beter kan

Leeuwarden - Het moet anders en het zal beter. Stoere taal vlak voor de wedstrijd tegen landskampioen Demon Astronauts, waarbij de ambitieuze plannen van Woon!Aris ontvouwd werden voor volgend seizoen.

Sportvrijdag, 31 maart 2006

Cambuur gaat in crisisberaad over surseance

Leeuwarden - Het is opnieuw onrustig bij Cambuur. Vandaag is er crisisberaad met onder meer de gemeente en de zogenoemde Bierhuisgroep. Aanleiding tot de zoveelste commotie is dat Cambuurdirecteur Harjan van Dam dinsdag formeel opschorting van betaling wil aanvragen. De onderhandelingen met de crediteuren zitten muurvast.

Weervrijdag, 31 maart 2006

Enkele buien


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties