Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 maart 2007.

Cultuurzaterdag, 31 maart 2007

Koor De Veenhoop komt met cd met Friese liedjes

De Veenhoop - Gemengd koor De Iesjongers uit De Veenhoop komt dit jaar met een cd waarop twintig Friese liedjes komen te staan. Het circa veertig leden tellende koor staat onder leiding van dirigent Jantine Kooistra-Feddema uit Drachten. De cd-opname vindt plaats in de kantine van de korfbalclub in De Veenhoop door de beheerder van het Polderhűs. ,,Wy dogge alles yn eigen behear”, legt dirigent Kooistra uit.

Cultuurzaterdag, 31 maart 2007

‘Ik nodig mensen uit kind te zijn’

Bezoekers íets meegeven van zijn eigen optimistische levensvisie. Dat is wat Alex Kooistra wil bereiken met de expositie Lente die vandaag opent in Buro Leeuwarden van het Fries Museum. De vrolijkheid spat van de tentoonstelling af en nodigt uit ,,lekker gek” te doen. ,,Het leven is niet alleen somber, er zijn volop vrolijke dingen. Alleen zien we die vaak niet doordat we zo druk met onszelf bezig zijn.”

Economiezaterdag, 31 maart 2007

Aan het werk door SC Heerenveen

Heerenveen - Een voetbalclub die mensen aan het werk helpt, SC Heerenveen heeft de primeur. De club begeleidt een eerste groep van supporters in hun zoektocht naar werk. Allochtonen, ouderen, jongeren, langdurig werklozen, ofwel allen die eufemistisch ‘mensen met afstand tot de arbeidsmarkt’ worden genoemd.

Economiezaterdag, 31 maart 2007

Gemeente kan meer aan ‘werk’ doen

Heerenveen - Gemeenten kunnen nog veel meer doen om mensen aan het werk te krijgen. Ze laten jaarlijks driehonderd miljoen euro liggen van het budget dat daarvoor bedoeld is. Dat zei staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken gisteren in Heerenveen, bij de aftrap van het werkgelegenheidsproject van SC Heerenveen.

Hoofdartikelzaterdag, 31 maart 2007

Vruchtbaarheidscultus...

Palmpasen, stille week: het zijn momenten die de protestantse traditie in dit land vanouds met weinig omhaal van woorden viert. Katholieken hebben voor deze dagen een grotere schat van rituelen en gebruiken, welke ook nog eens van regio tot regio variëren. Veel ervan zijn niet uitsluitend op kerkelijke, maar ook op streekeigen voor-christelijke (om niet te zeggen heidense) wortels terug te voeren. Zoals de kersttraditie tal van elementen uit oude zonnewendefeesten bevat, is de Paascultus en wat daaraan vooraf gaat sterk gerelateerd aan de wisseling der seizoenen. Lente, nieuw leven, vruchtbaarheid (eieren!), de circle of life: je kunt er alle kanten mee op, genoeg inspiratie om dagenlang leuke werkjes te maken met de kinderen.

Regiozaterdag, 31 maart 2007

Dringen voor tweedehandsjes

Sneek - ,,Al anderhalf uur van te voren stonden de mensen voor de deur te wachten”, zegt vrijwilliger H. van der Kamp van de jaarlijkse bazaar van de Protestantse Gemeente Sneek i.w. in de Veemarkthallen in Sneek. Zoals altijd is het ook gistermiddag weer dringen bij het evement.

Regiozaterdag, 31 maart 2007

Samen tegen drankmisbruik

Leeuwarden - Bestuurders, jongeren, ouders, jongerenwerkers en gezondheidsinstellingen moeten beter samenwerken om drankmisbruik door jongeren te voorkomen. Dat bepleiten de Friese statenfractie en de Leeuwarder raadsfractie van het CDA. ,,Jongeren moeten niet langer denken dat veel drinken stoer is.’’

Regiozaterdag, 31 maart 2007

‘Lokalen snel in digitale kabelpakket’

Den Haag - Lokale radio- en televisieomroepen moeten binnen een half jaar te ontvangen zijn via het digitale kabelpakket. CDA, PvdA, SP en ChristenUnie eisen van minister Plasterk dat hij haast maakt met de verplichting voor kabelmaatschappijen om dat te regelen. De Leeuwarder omroep Mercurius noemt doorgifte ‘noodzakelijk’.

Regiozaterdag, 31 maart 2007

‘Dizze âlde tradysje mei net útstjerre’

Ternaard - Wieke Hoekstra-Jongeling (76) gaat vandaag voor de laatste keer als dorpsomroepster door Ternaard. Exact vijfhonderd keer maakte ze in de afgelopen 22 jaar een rondgang door het dorp. Op een oude fiets, met de bel aan het stuur en de megafoon in de hand, bracht ze de inwoners van Ternaard op de hoogte van het laatste nieuws. En altijd op klompen, die met de kleuren van de Friese vlag zijn beschilderd.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 maart 2007

Dominicaanse Republiek als tweede thuis

Bolsward - Wie bij World Servants praat over de Dominicaanse Republiek noemt in één adem de naam van Johannes Holwerda (56). Afgelopen maand bezocht hij het land voor de 25ste keer voor een project. ,,Tot de Here Jezus terugkomt, zullen we daar moeten helpen.”

Sportzaterdag, 31 maart 2007

Weening twintigste in Castilla y Leon

Soria Wielrenner Pieter Weening heeft de Ronde van Castilla y Leon afgesloten als nummer twintig van het klassement. De Rabo-coureur uit Harkema einigde met 2.30 minuten achterstand op winnaar Alberto Contador. De Spanjaar die eerder al Parijs - Nice won dit seizoen, zag zijn leidende positie in de zesde en laatste etappen (Burgo de Osma - Soria) niet in gevaar komen. Zijn landgenoot Francisco Ventoso won de de etappe, Weening werd daarin achttiende.

Sportzaterdag, 31 maart 2007

Heerenveen legt talenten langer vast

Heerenveen SC Heerenveen heeft gisteren twee talenten langer aan zich gebonden. De eredivionist verlengde de contracten met middenvelder Oguzhan Türk (20) en verdediger Robbert Maruanaya (21) in beide gevallen met een jaar. De twee jongelingen maken deel uit van het belofteteam van SC Heerenveen.

Sportzaterdag, 31 maart 2007

Stroetinga en Bos ‘verliezen het goud’

Palma de Mallorca - Ook de tweede dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen op Mallorca leverde de Nederlandse equipe geen gouden medailles op. Na de vrouwen op de teamsprint moesten gisteren Theo Bos (keirin) en de uit Oldeberkoop afkomstige Wim Stroetinga (scratch) genoegen nemen met zilver. Het was niet dat ze het zilver wonnen; beiden hadden als grote favorieten eerder het gevoel het goud te hebben verloren.

Sportzaterdag, 31 maart 2007

Cecilio Lopes is in zichzelf blijven geloven

BERT KALTEREN

Sportzaterdag, 31 maart 2007

Cambuur laat weer topclub struikelen

Leeuwarden - Anderhalve man en een paardenkop. Dat is de minzame vergelijking voor de Cambuurselectie die gisteravond VVV-Venlo bestreed. Een volle ziekenboeg, veel geschorsten en een handvol jeugd op de bank. Desondanks peurde de thuisclub er een perfect resultaat uit. Met hangen en wurgen, dat wel, werd de Limburgse topclub verslagen.

Weerzaterdag, 31 maart 2007

Zonnig en zacht

Het wordt zowel vandaag als morgen zonnig en zacht. Het blijft droog. De temperaturen liggen vandaag rond 14 graden, bij een matige tot krachtige noordoostenwind. Morgen wordt het tussen 14 en 17 graden, bij een matige tot krachtige noordoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties