Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 maart 2009.

Cultuurdinsdag, 31 maart 2009

Friese kunstenaarsfilms naar Duits filmfestival

Leeuwarden - Een serie kunstenaarsfilms uit Noord-Nederland, die eerder te zien was op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden, gaat volgende maand naar een filmfestival in het Duitse Rostock. De films zijn een selectie uit de Nieuwe Noordelijke Oogst van het Leeuwarder filmfestival. Het Duitse filmfestival FiSH presenteert bovendien twee winnende films van het Noordelijk Amateur Film Festival 2008.

Cultuurdinsdag, 31 maart 2009

Muziek vanaf Martinitoren opent nieuw blazersfestival

Groningen - Muziek vanaf de Martinitoren, koperblazers die vanaf hoogwerkers in de Groninger binnenstad spelen en honderd muzikanten van Groninger brassbands die op de Grote Markt musiceren. Zo wordt op 11 juni de eerste editie van het internationaal muziekfestival OnWings! geopend. Tijdens dit festival staat Groningen vier dagen lang in het teken van blaasmuziek.

Hoofdartikeldinsdag, 31 maart 2009

De Kamer, de regering...

Afgelopen woensdag had voor de Tweede Kamer een belangwekkende dag moeten worden, maar het liep volledig in het honderd: de conferentie Parlementaire Zelfreflectie. Een commissie had een week eerder een advies over het functioneren van het parlement uitgebracht en dat werd op woensdag besproken. Daar was uiteindelijk weinig aandacht voor omdat op die dag het kabinet het crisisakkoord presenteerde. Alle aandacht ging dus niet meer naar de Kamer, maar naar de maatregelen waarmee het kabinet de crisis te lijf wil gaan.

Regiodinsdag, 31 maart 2009

‘Bezuiniging is ramp voor het onderwijs’

Leeuwarden - De plannen van het kabinet om de economische recessie het hoofd te bieden zullen het onderwijs in Nederland de das om doen. Het onderwijsveld vreest dat leraren zullen weglopen en klassen zullen groeien. Precies wat het onderwijs niet kan gebruiken.

Regiodinsdag, 31 maart 2009

Motivatie voor vak Fries moet buiten school ontstaan

Leeuwarden - Het enthousiasmeren van middelbare scholieren om voor het vak Fries te kiezen zou goed via jongerensozen en jeugdwerk kunnen lopen. Die suggestie deed Marcel Miedema (17) gistermiddag op de tweede fractievergadering van de groep schooljeugd die sinds het provinciaal jeugddebat van eind januari als Fractie C door het leven gaat.

Regiodinsdag, 31 maart 2009

Wijkbewoners verbroederen boven het straatvuil

Leeuwarden - Als in een circusoptocht reden gisteren zo’n twintig afvalwagens door Heechterp. De boel wordt schoon, komt dat zien!

Regiodinsdag, 31 maart 2009

‘Geld lijkt belangrijker dan mensen’

Leeuwarden - De Meldweek Vervoer die Zorgbelang Fryslân vorige week hield, heeft 75 reacties opgeleverd. Onnodig lange reistijden, chauffeurs die te laat of te vroeg komen en een gebrek aan begeleiding staan bovenaan de klachtenlijst.

Regiodinsdag, 31 maart 2009

Wanneer mag ik iemand uit de weg ruimen?

Leeuwarden - Tijdens de bezetting in Nederland kwamen gewone mensen plotseling voor moeilijke keuzes te staan. Mag ik zonder vorm van proces iemand liquideren? En hoe erg moet iemand mij benadelen voordat ik hem uit weg mag ruimen? De vragen werden nog ingewikkelder toen bleek dat de Duitse bezetter op liquidaties reageerde met vergeldingsacties die het leven kostte aan vele onschuldige burgers.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 maart 2009

‘Het koninkrijk van God is geen warme deken’

Leeuwarden - Het koninkrijk van God is niet je ,,ticket naar de hemel”, maar gaat over alle situaties waar liefde, zorg en vergevingsgezindheid centraal staan. Dat ervoeren de pioniers uit het boek Ploeteren & Pionieren. Nieuwe manieren van kerkzijn.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 maart 2009

Dominee, niemand zit op mij te wachten

Vrijdagmiddag, half twee, tijd voor het groepsgesprek op de opnameafdeling van de forensische kliniek. Forenzen zijn mensen die op en neer reizen van wonen naar werken. In de forensische kliniek worden mensen psychiatrisch behandeld die gestuurd zijn door justitie. Soms hebben ze al een uitvoerig verleden in de criminele wereld, soms zijn het mensen die door een psychiatrische stoornis met de rechter in aanraking zijn gekomen.

Sportdinsdag, 31 maart 2009

Een sentimentele, narrige doordrammer in beeld

Wie na het koffietafelboek over de spelers- en trainerscarričre van Willem van Hanegem - dat vijftien maanden geleden ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag door Johan Derksen werd uitgebracht - nog niet verzadigd is, kan zich verlustigen aan twee dvd’s met oude beelden van de meester. Op één ervan worden de hoogtepunten uit zijn spelersloopbaan getoond, op de andere staat zijn trainerscarričre centraal aan de hand van beeld- en interviewmateriaal van Studio Sport. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Theo Reitsma en gecompleteerd met wat extra filmpjes, zoals die van een pupillenwedstrijdje bij de voetbalclub Schoten in Haarlem tussen een zogenaamd Ajax-team onder leiding van Louis van Gaal en een Feyenoord-team onder zíjn leiding. Bovendien bevat de luxe-editie van de dvd-box een fotoboekje.

Sportdinsdag, 31 maart 2009

Beloften van sc Heerenveen in bekerfinale

Heerenveen - Heerenveen staat op 11 mei in de finale van de KNVB beker voor beloften. De Graafschap is in het stadion van RKC de tegenstander. De Friezen versloegen gisteravond op sportpark Skoatterwâld AZ in de halve finale na verlenging. Bonaventure Kalou werd matchwinner.

Sportdinsdag, 31 maart 2009

Huymans naar Cambuur, Bonifacio en Tol weg

Leeuwarden - De namen lekten stuk voor stuk uit, maar wie van de drie de nieuwe doelman van SC Cambuur-Leeuwarden wordt, is nog onduidelijk: algemeen directeur Alex Pama bevestigde gisteren desgevraagd dat het één van het trio Boy Waterman, Nikky Maenpaä of David Meul gaat worden. Gisteren werd verder duidelijk dat FC Zwolle-middenvelder Dave Huymans voor drie jaar naar Cambuur komt. En de spelerscarrousel binnen de club draait ondertussen ook op volle toeren: volgens Pama mogen Brandon Bonifacio en Kees Tol na dit seizoen weg, terwijl reservegoalie Robert te Loekke spoedig zijn contract met twee jaar zal verlengen.

Sportdinsdag, 31 maart 2009

Rode kaarten SC Cambuur geseponeerd

Leeuwarden De rode kaarten van Cambuur-spelers Koen Brack en Ruud ter Heide vrijdagavond tegen Excelsior (1-1) blijven zonder gevolgen. De tuchtcommissie van de KNVB seponeerde beide kaarten ‘wegens gebrek aan bewijs’.

Sportdinsdag, 31 maart 2009

Jong Cambuur pakt punt

Sneek Het belofteteam van SC Cambuur heeft gisteravond op het kunstgras van ONS in Sneek een puntje gepakt tegen AGOVV: 2-2. In feite liet de ploeg twee punten laten liggen, want in de tweede helft werd een flink aantal opgelegde kansen niet benut. AGOVV had minder moeite met het omgaan met de mogelijkheden: twee uit vier.

Sportdinsdag, 31 maart 2009

Drost blijft bij Vitesse

Arnhem Jeroen Drost zal binnenkort een contract tekenen bij Vitesse. De verdediger speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse.

Sportdinsdag, 31 maart 2009

Zeges voor Kelderman en Rozendal

Tolbert Op de eerste dag van de springrubrieken voor paarden op Indoor Tolbert hebben Anne-Greet Rozendal uit Burgum en Folkert Kelderman uit Rinsumageest gisteren een overwinning bij kunnen laten schrijven.

Sportdinsdag, 31 maart 2009

Bij de Leij klopt Oenema

Leiden Het zevende nationale snooker rankingtoernooi is dit weekeinde in Leiden uitgedraaid op een Fries feest. In de eindstrijd stond twee Friezen: Gerrit bij de Leij uit Appelscha en Johan Oenema uit Heerenveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties